LA BORRASCA GLORIA A LA LLERA DE LA TORDERA. MEMÒRIA RECENT.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El Josep Augé Carles ( Blanes, la Selva, 25-06-1955) em feia arribar imatges de les destrosses i algunes de les obres de reparació que es duen a terme per recuperar la “normalitat” , que malmetia el temporal Gloria entre els dies 20 i 23 de gener de 2020 al REINO DE ESPAÑA – de dissortada fama, gràcies al rei demèrit - i la Catalunya Nord amb pluges acumulades de fins a 787,7 litres per metre quadrat a la Vall de Gallinera, pluges d'entre 200 i 500 litres per metre quadrat el Vallès Oriental, les comarques gironines i les Terres de l'Ebre,...

El temporal va tenir afectació sobre diversos rius que van desbordar-se, com és el cas del el Ter, el Fluvià, la Tordera,.., havent-se de desallotjar-se diversos habitatges i provocant el confinament dels ciutadans del baix Ter. Altres rius van tenir un cabal al límit del desbordament, però sense arribar a fer-ho, com és el cas de l'Onyar al seu pas per la ciutat de Girona.

El fenomen meteorològic va afectar al litoral i les platges de la costa Brava, el Maresme,..., es va veure afectada la xarxa de Rodalies de Catalunya, molt descurada tradicionalment des del REINO DE ESPAÑA – de dissortada fama, gràcies al rei demèrit - a causa de l'esfondrament d'un pont entre Blanes i Malgrat de Mar,...

El temporal Glòria quines conseqüències tot just es comencen a reparar va tenir un efecte positiu, moltes persones es van adonar que NOMÉS des d’un estat independent i democràtic serà possible posar en pràctica polítiques preventives dels desastres naturals.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6334 Relats

678 Comentaris

4540848 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com

Últims relats de l'autor