JUSTÍCIA_06_CIÈNCIA_FICCIÓ

Un relat de: kefas

"JustÍcia PCP69 tens un C45 al bloc 23 cel•la FU-23. Es diu Anad09"

“Vaja”, vaig pensar, “ara que estava tan tranquil!” Jo era dels pocs agents del Stratus de Justícia que rebia missatges escrits. La majoria els rebien per connexió àmbrica, però jo era una mica especial, tenia la tossuderia de voler evitar la degeneració de la meva capacitat lectora. M’ho deia la meva mare, la incubadora NEN68TOC, quan anava a visitar-la, “Fill, no sé que va passar amb el teu mòdul del llenguatge, però parles com si haguessis nascut al segle XX” Vaja, la meva pròpia mare considera que sóc un producte arqueològic.

Vaig pujar al transportador per dirigir-me al destí indicat. Mentre, pensava que hi havia dues coses que no entenia. La primera, la prohibició de teletransportar-nos i la segona, que les modificacions empàtiques encara es fessin manualment.

Una noia em va obrir la porta. Tenia a la cara un somriure tan agradable i traspuava tan benestar que em va alarmar. Serà difícil, vaig pensar. “Ets Anad09? M'envia el Stratus de Justícia”, li vaig dir. De cop es va posar seriosa. “Si, ho sóc”, va contestar. “Com heu sabut que estava enamorada?”

Asseguts un al davant de l’altre i amb les seves mans entre les meves vaig començar per recordar-li que la nostra supervivència depèn de la capacitat d'estar units. I que és el sofriment el que ens uneix i no l'amor. El sofriment ens iguala i uneix i l'amor ens fa diferents i ens fragmenta. I molt més quan es desfà i es transforma en odi. Llavors esdevé incontrolable. Tal com havia previst, s'havia posat molt seriosa, amb els llavis amb un rictus de preocupació i els ulls humits

Vaig marxar satisfet de la meva feina. Havia aconseguit que Anad09 participés en el sofriment col·lectiu sense activar la clau tànica. En això consisteix la justícia, en equilibrar el món aconseguint que cadascú hi participi amb el sofriment que li correspon, vaig pensar mentre entrava al transportador amb la sensació de que ara el món era una mica millor.

Comentaris

 • El món mai més anirà a millor[Ofensiu]
  Montseblanc | 27-04-2021

  M'ha recordat Blade Runner, hi ha una autoritat que persegueix i hi ha uns fugitius injustament perseguits (des del punt de vista actual). A Blade Runner era la suposada manca de sentiments el que delatava als perseguits i en el teu relat és el contrari, és el sentiment de l'enamorament el que fa que la protagonista rebi la visita de l'autoritat per "corregir" la "mala conducta". M'ha produït la mateixa sensació d'angoixa, de tristesa, de temor... perquè podria ser. De fet, si ho penso, ara mateix és així, ens uneix a tots una pandèmia, el dolor, la por...

 • Contradicció[Ofensiu]
  MariaM | 24-04-2021 | Valoració: 10

  Em poso a les sabates de l'Anad09. Tot i que possiblement, no en porti, de sabates. M'agrada el teu relat, però, en llegir-te em venien ganes de contradir-te. Ara, més que mai, de les nostres vides anormals voldria treure'n el sofriment, n'hi ha massa, per tant, que sàpigues que m'assec davant teu per contradir-te; et portaré la contraria, tot i la teva creativitat.
  Apa . Salut!

 • Especialment especial...[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 20-04-2021 | Valoració: 10

  No he copsat res. Ets tant profund que m'enbolicat al llegir-ho dues vegades...
  Inventa-paraules... vaja!!
  Una Ciència-ficció molt especial i molt profunda.
  Enhorabona i a per l'èxcit,...

 • Vols dir?[Ofensiu]
  Identitat Inedita | 19-04-2021 | Valoració: 9

  Des que el món és món, i fins la segona dècada dels segle XXI el que uneix els sers vius, siguin peixos, siguin aus, siguin amfibis, siguin humanas, siguin rèptils, siguin mones... són les feromones.
  Sembla que en segles venidors, jo ja no hi serè, les causes d'atracció seran diferents segons expliques... Jo no ho tinc tan clar,. L'odi, l'amor, l'enveja, la cobdícia, l'avarícia, la gelosia, la gula.... etc. no ha modificat el comportament humà; abans, els primats mataven per menjar, ara els primats humans maten per divertir-se (rei), també per menjar... i la cobdicia de molts per assolir el poder... hem canviat la fesomia però no els sentiments. Hem canviat comportaments però no allò que els motiva.
  A quin segle situes tu els habitants del teu relat? segur que tan ell com ella se sentem decebuts del resultat de la seva trobada. És inherent en el ser huma ser gregari , necessitar-se i, estimarse?
  Tot amb tot, el relat és impecable. Ben estrucurat i amè. M'ha costat entra-hi
  Felicitats. Com relateu, relataires. Em vaig quedant enrera a cada pasa..

 • ôndia[Ofensiu]
  Identitat Inedita | 19-04-2021 | Valoració: 9

  A veure! des de principis dels segles fin ben entrada la segona dècad del segle XXI el que ens ha unit fórem peixos, fórem aus, rèptils o humans, fòrem anfibis o mones, han estat les feromones.
  Com que jo no he agafat aquest transportador i sí que estic enamorada, ara em sento una mica teletransportada a uns àmbits completament desconeguts per a mi.
  En qualsevol ca. atès que el teu relat és de3 ciència ficció, el valoro com a tal.
  Amè i per a mi una mica incomprensible; digues-me tonta.Ho accepto
  Felicitats per entrar a concurs. Allà en les veurem.
  Una abraçada

 • Bon relat[Ofensiu]
  Naiade | 18-04-2021 | Valoració: 10

  M'ha agradat el teu relat Kefas, molt adient amb la temàtica d'aquest mes. Sort.

 • Molt ben trobat[Ofensiu]
  Galzeran (homefosc) | 11-04-2021

  Has sabut donar un toc de cifi autèntic al relat de justícia del mes en curs, i sols per això ja mereixes ser finalista, que no sé si ho seràs, hi ha més relats ;-) a banda del teu.

  Aquí ens expliques una història que gira el mitjó de Fahrenheit 451, en aquella història estava prohibit llegir llibres, aquí l'amor no és legal, bona comparació, original si et sembla bé.

  La cifi és això, fer pensar, especular amb la realitat actual i divagar quin pot ser el camí que triï la nostra societat. Tu en fas una crítica molt irònica, i la cifi és això, no sols parlar de naus espacials, això seria fantasia galàctica. La cifi no vol fer-te creure res, vol que estiguis vigilant, com fas tu en el teu relat.

  M'ha agradat!


  Ferran

 • E. VILADOMS | 10-04-2021

  Coi, Kefas, no soc una experta en relats del gènere d'aquest mes, però segons el meu modwst parer, el teu és dels bons. En tot cas, a mi m' agrada molt.

 • Alícia a l'infern.[Ofensiu]
  SrGarcia | 09-04-2021

  Ja sembles en Lewis Caroll en això d'inventar paraules: agent del Stratus, connexió àmbrica, clau tànica... això està molt bé, sempre que el context permeti intuir-ne el significat.
  Trobo que el relat descriu una ideologia bastant distòpica: la unió de les persones a través del sofriment i no de l'amor. Que el dolor uneix als que el comparteixen és innegable, però tota la força del relat és a la consideració de l'amor. L'amor ens individualitza, una unió sense amor és la unió d'una massa sense forma, una mena de puré social. Potser és això el que pretenen a aquest món.
  Terrible final: "En això consisteix la justícia, en equilibrar el món aconseguint que cadascú hi participi amb el sofriment que li correspon"
  El relat es fa terrorífic perquè tot es descriu d'una manera molt natural, sense donar importància al contingut d'allò que es diu. Per exemple, la "clau tànica": suposo que aquesta paraula té la mateixa arrel que "tanatori", millor no pensar en quina era l'alternativa per a fer el món encara una mica millor.

 • Ciencia-ficció/terror[Ofensiu]
  Homo insciens | 07-04-2021

  I si és cert que són les desgràcies i el sofriment el que ens uneix a les persones? Perquè ens uneixi l’amor cal ser humil i respectuós. Cal deixar de mirar-se el mèlic una miqueta. En canvi quan el sofriment de l’altre s’assimila al teu et reconfortes de forma gairebé inevitable. Molt més fàcil. Ostres! És gairebé un relat de terror!

 • Relat rebut[Ofensiu]

  El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

  Comissió XI Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 9.6

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: