IX .Jo.La inconsciencia de la existencia

Un relat de: Joan Capdevila
77. La base és el cos . Sense ell res existeix , Per ell contacta, interpreta , decideix, defineix , actua. Deixa de existir , deixa de ser Jo , encara que contibui sent un grapat de àtoms .a.
78. La cosificació . El Jo biològic i anatòmic existeix en el seu entorn , es relaciona , experimenta , sent a traves del cos , del sentits , En depèn . Cada un d’ells s’ha convertit en un element de definició del Jo i de la creació de la pròpia imatge / personalitat . A traves i per els sentits s’individualitza i per la coincidència en les pautes de cada un d’ells , s’identifica i permet intercanvi de informació
79.La combinació de tots cinc Visio/ So/Tacte/Gust/Olor programats en un entorn específic és la base de la creació del individu , que es un Jo amb atributs arbitraris , que son necessaris per l’evolució. L’acumulació del saber no es factible si no hi ha l’individu , el grup , la societat.
80. La interpretació , valoració , definició de l’existència , parteix de cada individu , amb les seves característiques , facultats i possibilitats , que ignoren el Jo molecular ,
81. Cada grup de individus , en una situació especifica , s’entén pertanyent a un Mon , amb identitat a traves del que l’individu deixa de ser un Jo diferent i s’iguala als altres Jos . Canvia la situació ,canvia el Mon , canvia la consciencia del Jo.
La societat , és agrupació de individus que els defineix i dona accés a altres Jos. És un i filtre/camí d’acceptació o refús. És control de la pertinença i definició.
82. Els sentits són el Jo tal com es vol que sigui , tal com el grup , el grup de cada Jo , estableix com ha de ser , interpretat pel programa del Jo imprès a les neurones .
Els sentits , uns més emissors , altres més receptors .Comuniquem , intercanviem informació a través dels sentits : la parla ,la imatge, la gesticulació, l’olor, els sons . Els animals ,les plantes també tenen aquesta convivència.. Es imprescindible per la evolució de la espècie animal i la humana , són mitjans absolutament necessaris i a la vegada finalitat per ells mateixos : parlar, escoltar, cantar , escriure ,llegir són vincle de associació o confrontació .
83. Cada element del Jo pot existir per ell mateix i no ens consta que en sigui conscient, Cada combinació a partir dels àtoms , les molècules multiplica la capacitat fins arribar al Jo. Aquest Jo que en cap moment ha estat conscient del que el compon, ja que per arribar al Jo actual , ha estat necessari crear una consciencia independent de les parts . Una consciencia de un Jo, etern , únic, especial, diferent un del altre atribuint-se uns característiques virtuals , cregudes i acceptades i que s’han de mantenir i defensar contra altres Jos fins a la destrucció. El rei de la creació
84 ¿És simplement el Jo la forma necessària de la evolució? Així ho sembla .
85. La consciencia de cada Jo , segons el seu entorn, es justifica amb un grapat de normes, fes, costums , filosofies, comportaments .Defineix el llenguatge específic , exclusiu del grup . Estableix els codis de les relacions , com un vestit , una cuirassa , que es suficient per seguir existent sense consciencia de la estructura fonamental molecular i de la identitat i límit de les combinacions possibles apartir i amb la vintena de àtoms de la vida ,
86. Cada jo molecular és el suport dels Jos creguts i viscuts .Diferents segons el lloc i el moment , s’és catòlic, ateu, home, dona, jubilat, avia, cule, racista, de dretes, metge,informàtic,cambrer , estranger ,català...Tots manifestacions de la consciencia momentanea dels Jo .Cada consciencia amb justificació en una cultura, uns llenguatges , unes normes , unes creencies, uns rituals desde molt oberts fins a ben definits .
87. Ficats dins aquest paper el Jo no necessita , ni pot, condicionar la existència a la realitat molecular. No pinta res , inclús pels que ho saben i hi creuen.És , potser massa dur?, banal?, depriment?
88. Contemplant aquests Jos i com justifiquen el que son, fan , diuen , sempre és ignorant , amagant , que només “pulvis sum” . No hi ha possibilitat de ser conscient que el Jo és una situació temporal i transitòria .Seria de fet negar el futur i l’evolucio .
89. El Jo és una creació acceptada pels altres Jos.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer