HI HAN IMATGES DE LA CAPELLA ADVOCADA A SANTA ANNA DE LA MASIA DE CAN CORDELLES DE CERDANYOLA?. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
  El “Blues” em donava ocasió de retratar la façana d’aquesta magnifica masia  de tipus basilical amb modificacions posteriors, com la prolongació de la vessant del costat de ponent en una estructura de formes i materials diferents - maó en la seva major part- així com en els elements d'obertura que conformen la façana principal. Diferents volums, han estat també afegits a la part de ponent, contigu  a la gran bassa d'aigua que existia que tant servia per al bestiar com per a safareig de la casa.http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=27650A la planta baixa , una porta d'entrada d'arc rodó de mig punt adovellat i sengles finestres a cada costat , la de la dreta sembla una transformació d'una antiga porta. En l'espai del pis tenim tres obertures de secció rectangular que conformen les tres finestres que ordenen la distribució de les tres crugies i que pel seu treball, indiquen la zona més noble de la planta. El teulat, degut a la presència dels tres cossos juxtaposats que configuren l'aspecte exterior de la masia de tipologia basilical, presenta en el cos més alt una coberta a dues vessants i en els laterals, més baixos, una coberta en un sol aiguavés. Els laterals no tenen ràfec a diferència del cos més alt té un pronunciat voladís sota el suport de petites bigues que també compleixen una funció decorativa. En aquest mateix volum sobresortit , espai destinat a les golfes, s'hi troben tres obertures en arcades de mig punt- desprès transformades- que en el seu origen tindrien la tipologia de porxo. Com a nota decorativa s'han disposat uns elements de pinacle-coronament de bola a l'extrem de les teulades laterals- en la seva dimensió primigènia i al bell mig en el cos central. Aquests elements estaven dins de l'esperit de les modificacions vers modernitat que imperava dins de la primera meitat del segle XXLa sensació des dels carrers del voltant és de que l’edifici presenta un estat MOLT deficient. https://web.archive.org/web/20160303174043/http://www.cerdanyola.cat/recursosweb/documentos/urbanisme/cataleg/Q5-53.pdfRestauración de la masia "Can Cordelles"https://upcommons.upc.edu/handle/2099.1/10657N’havíem escrit en altres ocasions :https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/04/can-cordelles-cerdanyola-del-valles.htmlDemanarem dades al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa deCatalunya ( Arxiu Gavín) de l’advoció que té o tenia, la capella de la casa.  Ens costa d’entendre el nivell d’estultícia que s’ha instal·lat amb força en el “  món intel·lectual “ , que ha bandejat qualsevol informació relacionada amb la religió de l’àmbit “ cultural”.La resposta  a volta d’email, deia;  Torre Cordelles, antigament casa Bielsa. Capella de Santa Anna. Si existeixen  imatges de la capella , ens agradarà rebre-les
a l’email castellardiari@gmail.com Cerdanyola del Vallès, no tinc clar que us ho agraeixi, Catalunya, si, sense cap mena de dubte. 

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5425071 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com