Eufemismes

Un relat de: wynelland
Expliquen els savis que la creació de l’Univers va durar set dies. Ara diuen que això no és pas veritat. Que és un eufemisme. El setè dia Déu va crear l’home i el vuitè... La dona? No. El vuitè dia va crear Escanya. Escanya és el país més antic de la Terra. Què dic de la Terra! No: de la Galàxia. Més encara: Escanya és el primer estat que ha existit mai a la Via Làctia. I tan orgullós va estar el Creador d’haver fet una nació tan meravellosa, que va decidir instaurar una nova llei. S’havia passat tota una setmana inventant lleis: la de la gravitació universal, la d’atracció dels cossos, la de la conservació de la massa... Ja no li’n venia d’una. I així és com la va idear: la llei de la indivisibilitat d’Escanya. Igual que l’àtom, Escanya és un país indivisible. Però això també és un eufemisme, és clar; l’àtom es pot dividir.
Des del dia de la seva creació, Escanya sempre ha tingut governs arcaics, un parell de segles per darrere del que marcaria la seva línia cronològica. I aquí ve el tercer eufemisme. Al seu règim totalitari el rebatejarien com a democràcia del segle XXI i llestos. I dirien que és la democràcia més moderna de la Via Làctia. La més gran. I que tothom hauria de seguir la seva estela.
I aquesta democràcia va decidir que a partir de demà la Terra serà quadrada. És igual el que diguin les enciclopèdies; les cremem i llestos. És igual el que digui Internet. Tanquem les pàgines dels governs antidemocràtics que permeten divulgar informació falsa i ja està. La Terra és quadrada i punt. No te n’has adonat encara? Que no has vist mai un Arc de Sant Martí? Surten quan plou i fa sol alhora. I són quadrats. Com? Que tu els veus rodons? Estàs malalt. No! Molt pitjor. Adoctrinat. No veus les coses tal com són. Vols més exemples? Que no has anat mai a la platja? Sí? I no has vist que la línia de l’horitzó és quadrada? No? Estàs pitjor del que creia. T’atreveixes a pensar. I això és anar contra la democràcia del Segle XXI. La més antiga de totes. La més gloriosa. La millor de la Via Làctia.
Però un planeta quadrat no té futur en una galàxia espiral. No pot orbitar sobre un Sol que orbita al voltant d’un forat negre.
Està destinat al fracàs. A desintegrar-se. A convertir-se en pols d'estrella.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer