ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT BARTOMEU. PRAT DE COMTE. LA TERRA ALTA. TARRAGONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Llegia que l'església parroquial de Sant Bartomeu a Prat de Comte, comarca de la Terra Alta, està construïda de paredat, i de carreus a les cantonades i a les obertures. Presenta una nau central amb capelles que és comuniquen. S'observen volta de canó amb llunetes a la nau i d'aresta a les capelles,a la capçalera de creueria. La porta d'accés és d'arc de mig punt adovellat centrada amb la nau,emmarcada entre dues pilastres i cornisa motllurada. A sobre trobem una fornícula amb la imatge del Sant i un ull de bou. El campanar és una torre de base quadrangular de cantonades bisellades i el cos de campanes amb tres registres.




L'església va ser rehabilitada després de la victòria militar dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco contr ael govern LEGÍTIM de la II República, que els ‘vencedors’ qualificaven com ‘guerra civil’, i l’ aleshores església catòlica, apostòlica i romana, com a ‘Cruzada’; avui els politics estan TOTS sota sospita, i l’església catòlica viu una davallada exponencial, “d'aquella pols, vénen aquests fangs”

Al interior – on com és dissortadament habitual no podíem accedir - llegia que hi trobem l'altar principal i dos de laterals, el de l'esquerra es dedicat des d'antic a la Mare de Déu de la Fontcalda, el de la dreta dedicat a la Immaculada. Al segon hi ha un crucifix i el confessionari.

A l'entrada de l'església, al costat esquerra trobem un petit altar destinat en èpoques antigues a batejar infants.

Advertia que tampoc els autors de la fitxa havien pogut accedir al interior del temple, ens agradarà rebre’n imatges a l’email coneixercatalunya@gmail.com , així com de l’ edifici que acollia l’escola/escoles abans de la dictadura franquista, en la nostra visita no coincidia amb cap esser humà per a preguntar-li.




Ho preguntaré – també – a l’Ajuntament ajpratdecomte@altanet.org

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5425023 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com