ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DEL CARME. SANT CUGAT DEL VALLÈS. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
L’Antoni Calvo Uribe publicava les fotografies de l’església de la Mare de Déu del Carme, a Mirasol, al terme de Sant Cugat del Vallès, a lsa comarca del Vallès occidental, no trobava cap dada de l’arquitecte autor del projecte, ja que dissortadament no disposa Sant Cugat del Vallès d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i només per excepció al bisbat de Terrassa, les parròquies expliquen la seva gènesis i història.







Trobava si, una merescuda lloança de l’acció duta a terme per Mn. Joan Gustems i Gustems (Sant Joan de Mediona (Alt Penedès) el 25 d’agost de 1904 + Valldoreix el 17 d’agost de 1994), que l’any 1948, va ser nomenat rector de la parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix.

Quan arriba a Valldoreix es troba una rectoria en estat d’abandonament. Va fer obres a la rectoria i va millorar considerablement les dependències parroquials. Va fer obres d’engrandiment del temple, preveient una futura ampliació que no arribà mai. De fet, el cos que sobresurt a la façana principal va ser fet durant el seu rectorat.

El terme parroquial abastava una gran extensió que comprenia a més de l’actual Valldoreix, el Mas Gener, Mira-sol, Can Trabal, La Colònia Duran i La Floresta. Amb el creixement dels estiuejants es va fer necessari la creació de nous temples. A La Floresta existia la petita capella de Sant Pere que era insuficient, Mn. Joan va fer edificar un temple dedicat a la Mare de Déu de Montserrat, inaugurat el 31 d’octubre de 1958. A Mira-sol va promoure l’edificació de l’església dedicada a la Mare de Déu del Carme i ja els anys setanta la dedicada a Sant Joan Baptista, inaugurada el 24 de juny de 1975. Dins l’actual terme de Valldoreix va fer edificar l’església de l’Assumpció de Maria, inaugurada el 14 de setembre de 1958

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com dels arquitectes que dirigien les obres d’aquestes esglésies.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407639 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com