ESCOLA PÚBLICA DE SANT MARTÍ DE MALDÀ. L’URGELL JUSSÀ

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava el edifici de l’Escola Pública de Sant Martí de Maldà, que forma part del municipi de Sant Martí de Riucorb, que es va constituir l’any 1972 – en l’època final del segon feixisme - per la fusió ‘manu militari’ dels antics pobles de Sant Martí de Maldà i Rocafort de Vallbona, amb els seus agregats del Vilet i Llorenç de Rocafort.



La mesura s’explicava com la solució als problemes econòmics del REINO DE ESPAÑA, que amb aquesta reducció de municipis ‘quadrava els comptes’. Avui, quan el GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA, admet que estem en situació de ‘fallida’ està clar que aleshores, abans i ara, el problema sempre han estat l’estultícia i la corrupció de les elits politiques.



Cap dada d’aquest edifici, ni del mestre d’obres i/o arquitecte que l’aixecava, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Les Escoles Públiques de Guimerà tancaran les seves portes al setembre, sou pregats també d’explicar-nos la seva història a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407423 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com