El pintallavis

Un relat de: Vicent Llémena i Jambet
Fins que no va caure malalt de càncer no es va adonar del darrer estudi sobre este tema que va fer un eminent oncòleg de la Universitat d'Òxford, els hòmens arribaven a beure's al llarg de llurs vides més de cent litres de líquids infectes i tòxics dels pintallavis de les dones, per la qual cosa tenien una esperança de vida deu anys inferior.
Va maleir mil vegades aquests bruts líquids, però es va dir tot unflat un moment després, que el que havia viscut no es pagava, de tan bo com havia segut, més que amb la vida.
I quins llavis més rojos i carnosos que té la meua dona!
Preferia haver-los tastats i haver de morir jove que no haver provat mai el sabor a fraula d'aquells bells i divins òrgans i, arrossegar-se trenta anys més tard amb la sensació d'haver passat per la vida, l'única cosa que veritablement val la pena, sense pena ni glòria. I es va dir tot llegint-se: _Valga la redundància!

Comentaris

 • Meravellós escrit....[Ofensiu]
  jomagi | 30-01-2023

  ....han passa't mols d'anys....hi he descobert aquesta joia de relat!...
  Et segueixo amic meu. Una abraçada Vicent!. Josep.

 • Química amorosa[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 04-12-2020 | Valoració: 10

  Renoi, hi veig dos temes: la química que ens mengem o bevem, i l'acceptació dels problemes que comporta l'amor. Relat breu, però intens en el fons. Una forta abraçada, Vicent!

  Aleix

 • Gràcies Vicent Llémena i Jambet.[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 02-12-2020

  Gràcies Vicent, per la teua visita i el teu amable comentari, on em dius que és "Interpretació dels somnis". Aquest meu relat "El somni", és inventat, no ho he somniat.
  Li he donat fantasia.
  Ah, sí... la teva dona et contava els somnis que tenia... què bé! És molt difícil saber interpretar-los.
  Saluts i cuida't.

 • Gràcies Vicent Llémena i Jambet.[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 25-10-2020


  Gràcies Vicent Llémena i Jambet per la teva visita i el teu amable comentari, on m'expliques que són "espills", els meus verso i aquesta bellesa de l'espill és com una trampa. M'alegre de que t'haja agradat.
  Saluts i fins a l'altra...

 • Gràcies Vicent Llémena i Jambet.[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 25-10-2020


  Gràcies Vicent Llémena i Jambet per la teva visita i el teu amable comentari, on m'expliques que són "espills", els meus verso i aquesta bellesa de l'espill és com una trampa. M'alegre de que t'haja agradat.
  Saluts i fins a l'altra...

 • Bona nit Vicent Llémena i Jambet: [Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 25-10-2020 | Valoració: 10


  Espere que et vaja bé i també tota la teua família. Vaja! amb això del Coronavirus, no sé què pensar. No sé que t'haurà passat, doncs no m'has visitat ja fan molt de temps.
  Bé ja em diràs alguna cosa al respecte. Vaja! T'invite al meu últim relat editat, encara que tinc un "pendent de validar". Gràcies mil i què et vaja bé.
  Salutacions i cuida't...
  PERLA DE VELLUT

 • Gràcies Vicent Llémena[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 23-09-2020

  Gràcies Vicent Llémena per la teua visita i el teu amable comentari, on em dius que "el sol ha sigut sempre un símbol positiu" i "és la il.luminació divina", també és representació de tots els sants. M'alegre de que t'haja agradat.
  Saluts i cuida't...

 • Hola, Vicent Llémena[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 21-09-2020


  Bona nit, Vicent, et comente que espere que et vaja bé i tot vaja el millor possible, doncs ja fa molt de temps que no m'has visitat. Bé, que et convide a que llegisques l'últim relat editat, doncs s'ajuntarà amb un altre que acabe de penjar i el valoraran.
  Amb això de Coronavirus, la cosa està molt malament i per això contacte amb tu.
  Gràcies per ser un bon amic virtual i bona nit... fins demà.
  Saluts i cuida't...
  PERLA DE VELLUT

 • Gràcies...Vicent Llémena i Jambet[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 26-08-2020


  Gràcies per la teua visita i pel teu amable comentari, per acordar-te de mi. Sí, és un poema ple d'amor fins a la meua estimada. Gràcies per la teua felicitació.
  Saluts i cuida't

 • Hola Vicent Llémena...[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 10-08-2020

  Bona vesprada, Vicent, quan tingues temps i ganes, ja em pots llegir algun poema meu, en la meua pàgina. Gràcies mil i que tingues una bona nit...
  Em sembla, que no tens massa temps... o què!!
  Saluts i cuida't...
  PERLA DE VELLUT

 • Llavis[Ofensiu]
  kefas | 08-07-2020

  Fins on sé jo, de jocs de llavis per pintar, les fembres en tenen tres. Quan dius que pels llavis causants de la teva desgràcia rajen líquids infectes i pudents, apuntes als morros que, quan rajen, la majoria de mascles no acostumen a considerar com a font saludable. En una altra vida, vigila més el que beus.

 • Vermell[Ofensiu]
  Canela fina | 26-06-2020 | Valoració: 10

  I és que el vermell d'uns llavis carnosos que beses a ulls clucs i cremen tant endins que són foc, són també el motor de la vida. A prendre vent els tòxics!
  Abraçada ;)

 • No em cal cap massatge, gràcies.

 • Gràcies...Vicent Llémena i Jambet[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 23-06-2020

  Gràcies Vicent Llémena i Jambet pel teu amable comentari, on em dius que el meu poema, Goig d'Àngel, és un clímax absolut i d'amor i mort. Sí, és així: l'amor i el desig són eterns. M'alegre de que t'haja agradat. Saluts. I cuida't......

 • Llavis[Ofensiu]
  Nil | 22-06-2020 | Valoració: 10

  Sort que ami no em passarà pas! La veritat és que no deu ésser gaire saludable, com tampoc ho és tenyir-se els cabells o encolerir-se el morros...L'altre dia comentava amb un col·lega que la bellesa masculina no necessita de cap disfressa o pintura per a estar guapa. Per contra les dones per mostrar-se atractives han de recórrer a tota mena d'adornaments. En el món animal el mascle sempre és més vistós, i la femella més apagadeta, suposo que Déu ho volgué així per tal que passes desapercebuda als depredadors, quan aquesta cova els ous. Un relat molt original i que fa pensar... i sobretot estar alerta en el moment de besar els llavis d'una dona pintada i repintada.

 • Cent litres del pintallavis.[Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 21-06-2020 | Valoració: 10

  Vaja! Ai! tastar els llavis pintats de les dones, rojos i carnosos! Els quals estan infectats de tòxics! Qui s'ho anava a pensar que els productes de pintallavis són verinosos. Doncs, jo no ho havia sentit mai... je je je je je... Aleshores, i encara sort que la meua dona, de jove no es pintava els llavis... i continua així... Ja m'haguera mort d'amor....................................................... je je je..................................

  M'ha impressionat el teu relat, Vicent. I és molt original.
  Saluts i cuida't...
  PERLA DE VELLUT

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Vicent Llémena i Jambet

Vicent Llémena i Jambet

41 Relats

230 Comentaris

38269 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
El meu bloc és: El Primer Home. Volta de guant a la filosofia. Vaig nàixer al 1964 a València, al barri de Russafa i moriré, bé ja ho sabreu, sóc un treballador xic per a tot que li ha picat allò d'escriure i escric de tant en tant, tinc alguns contes i assaigs i m'agradaria publicar-ne alguns en esta plataforma literària. Comenteu els meus relats encara que siga críticament, vos necessite i vullc aprendre a escriure. Citant Pep Roig "...camino a anys llum de la teva pròpia llum..." i "...el teu silenci tan poc breu no em permet ni respirar...", el meu pseudònim és Vicent Llémena i Jambet, el darrer i definitiu, mon pare em deia amorosament "llémena" per la meua curta edat i també en referir-se al meu germà i a mi ens deia els seus "jambets" i els seus "gafarrons", d'ací el meu nom a relats. M'agraden els escacs, el meu jugador preferit es Aaron Nimzowitch, en literatura m'agraden autors com Jean-Paul Sartre, Albert Camus i tot l'existencialisme francès fins i tot el primer existencialista com era Kierkegaard, tota la novela del segle XIX francès i el romanticisme alemany, castellans m'agraden García Lorca, és clar el segle d'Or del castellà, i Antonio Machado, César Vallejo, Juan Ramón Jiménez, dels "actuals" Juan Marsé, Eduardo Mendoza, Juan Goytisolo, Fernando Sánchez Dragó, Antonio Gala, Pío Moa, etcètera, dels hispano-americans Borges, Cortázar, Neruda, Gabriel García Márquez, sobretot el realisme màgic, també Isabel Allende, Miguel Ángel Asturias, etcètera, i dels de la terra els del segle d'Or del valencià, i Xavier Casp, Miquel Adlert i Noguerol, Carles Recio i Alfaro, Enric Valor, Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Ferran Torrent, dels mallorquins i catalans, Pere Calders, Salvador Espriu, Quim Monzó que és la meua inspiració a l'hora de fer microcontes, Carme Riera, etcètera , en filosofia m'agraden els filòsofs de la sospita Marx, Freud i Nietzsche, també Darwin, tot i què sóc més partidari de Lamarck per la meua influència psicoanalítica, el meu filòsof preferit és Sòcrates, entre molts d'altres, m'agrada l'assaig en general, el futbol, el meu equip és el Valéncia i també m'agrada la psicoanàlisi. En música clàssica, autors com Schubert i Mahler i també Chopin, i de temàtica nacionalista el valencià Joaquim Rodrigo o Smetana, de Wagner m'agrada Tristà i Isolda i en música de cantautors Georges Brassens, Lluís Llach, Serrat, Raimon, Mª del Mar Bonet, Sabina i Luis Eduardo Aute. En informàtica sóc dels mig romàntics als que li agrada conjuminar allò pràctic amb allò ideal i tinc l'Ubuntu al meu ordinador, pero el que més m'agrada per sobre de tot és una bona conversa amb un cafè i una cigarreta, però semrpe viscuda des del discurs de l'analista, així doncs deixe fora l'histèric, el de l'amo, el capitalista i l'universitari per a fer-los servir de tant en tant, ah! i els meus polítics preferits Winston Churchill i Léon Blum.


"A vosaltres ebris d'enigmes que gaudiu amb la llum del crepuscle" Aixina parlà Zaratustra. F. Nietzsche.
"Vaig créixer al mar i la pobresa em va ser fastuosa; després vaig perdre el mar i aleshores tots els luxes em van semblar grisos, la misèria intolerable". Albert Camus, del llibre El verano/Bodas.
"Hay mujeres en Génova cuya sonrisa he amado durante toda una mañana, no volveré a verlas evidentemente, nada hay más simple, pero ninguna palabra podrá apagar la llama de mi pena" Albert Camus, del llibre El revés y el derecho.
"Jo maleeixo ço que atreu i ensiborna l'esperit i, fent-se'l seu, el té bandit en una vall de plors; i maleeixo l'opinió enlairada que hom té de si mateix, els mirallets i somnis de fama i de conquesta, i la possessió que ens afalaga: muller, fills, servidors; i el treball i la paga esperonant-nos vers l'ardida gesta o estovant el coixí d'un llit platxeriós; i maleeixo el suc del raïm xardorós, la il·lusió divina, i la fe i l'esperança, i encara més a la paciència mansa!
El transitori és sols paràbola. Ací es performa el que ens mancava; l'indescriptible esdevé un acte aquí; atrets som tots els homes de l'Etern Femení".
Faust- Goethe.
Ara vull fer un xicotet homenatge al cinema, i en especial a aquella gran pel·lícula, Blade Runner de la qual una de les seues frases ens valdria a tots nosaltres, doncs cada individu és únic, aïllat i desconegut, i tots som esclaus, tots fracassem, tard o d'hora, com diu Margueritte Yourcenar en Memories d'Adrià, ... davant d'un fill massa estimat, .. la malaltia... la vellesa...finalment davant la mort, després les nostres gestes, els nostres amors, les nostres guerres, la nostra mateixa mort, moriran amb nosaltres després d'una xicoteta pròrroga. Hui no pense ben bé aixina, he trobat l'amor i amb ell l'Eternitat, que no la seua il·lusió.
Son les darreres paraules de Batty, un replicant abans de morir:
Es toda una experiencia vivir con miedo... ¿verdad?
Eso es lo que significa ser esclavo
Yo... he visto cosas
que vosotros no creeríais...
atacar naves en llamas
más allá de Orión,
he visto rayos C
brillar en la oscuridad
cerca de la puerta de Tannhäuser
Todos esos momentos
se perderán en el tiempo
como lágrimas en la lluvia
Es hora de morir.
És molt paregut a aquells versos de Federico García Lorca en Poeta en Nueva York i la seua Oda a Walt Whitman:
Mañana los amores serán rocas y el Tiempo
una brisa que viene dormida por las ramas.
Por eso no levanto mi voz, viejo Walt Whitman contra el niño que escribe nombre de niña en su almohada.
Xicotetes joies que m'aborronen la pell. Magnífiques.