Efectes secundaris

Un relat de: Naiade

Asseguda a la taula d’un restaurant, contemplava amb delit el menjar que anaven servint als clients, mentre esperava que em portessin el que jo havia demanat. Un soroll estrany i desagradable em va fer mirar la taula del meu davant . Vaig contemplar amb horror com un forat negre i enorme engolia les viandes que s’amuntegaven sobre una gran munió de plats.
Aquella gran boca endrapava sense parar, no s’entretenia ni a mastegar. Les ninetes dels meus ulls giraven al ritme d’una enorme potinga flexible similar a la plastilina que s’anava eixamplant i canviant de color. Cada cop que la massa era tragada, sortien milers de mini partícules que s’escampaven a un radi de distancia tan ample, que em semblava poder-ne notar el contacte.

Una mena de mareig va anar-me envaint. Tot i amb això com hipnotitzada no podia apartar la vista de l’objecte del meu malestar. Ni tan sols vaig adonar-me del plat de canelons que m’havien posat al davant. El forat s’obria i tancava a ritme frenètic. Grans glops de vi acompanyaven les menges a fi de que tiressin avall. Els sorolls guturals deixaven entendre que l’aire que entrava a la força per tanta gola intentava fer-se un lloc. Un fàstic que no puc descriure es va apoderar de mi. I mentre el cambrer em preguntava si el plat no era del meu gust. Un sonor i pudent eructe va emergir d’aquell crater fosc, provocant la meva fugida del local.

Ara sóc a l’hospital em diuen que tinc un trastorn de l’alimentació, segurament anorèxia.
Tan sols veig menjar que ja tornen les desagradables imatges i m’han d’atrapar passadís enllà...

Comentaris

  • Aiiii![Ofensiu]
    Materile | 10-01-2013 | Valoració: 10

    Ai, com a relat és fantàstic! Has aconseguit atrapar-me en el fàstic. Quasi quasi jo també em torno anorèxica.

    Felicitats per haver estat nominat: s'ho mereix (t'ho mereixes).

    Una abraçada d'abans de dinar (encara em faltes unes quantes hores).

    Materile

  • Sort que està tan ben escrit![Ofensiu]
    Nonna_Carme | 16-12-2012

    D'un tema repugnant , fastigós i "vomitiu" has sabut transmetre'ns una lliçó de com s'ha d'escriure perque resulti una ensenyança profitosa.
    Em va agradar molt estar una bona estona parlant amb tu.
    Una abraçada , estimada Montse.

  • Dos temes enllaçats[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 05-12-2012 | Valoració: 10

    El de la gola i el de l'anorèxia. La gola, que tu expresses d'una manera molt gràfica, com una boca gegant que ho engoleix tot i que produeix fàstic i repugnància. I el de l'anorèxia, que tu consideres efecte secundari de la visió del golut.
    Són dos temes, ambdós trastorns de l'alimentació, que es donen actualment cada cop més. Per una banda tenim l'obesitat que comença ja a unes edats molt primerenques degut a la mala nutrició i per l'altra l'anorèxia que, sembla ser, es dóna, actualment a totes les edats i en tots els sexes.

    Ho has escrit molt bé, Naiade. Et felicito

  • Felicitats!!![Ofensiu]
    Toni Arencón Arias | 02-12-2012 | Valoració: 10


    Enhorabona per la selecció!

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i autores, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Pecats capitals (7+1)” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’anar avançant feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça(associacio.relataires@gmail.com), el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ PECATS CAPITALS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZA a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................
    seleccionat del mes de ..............................................................................,
    del qual és autor/a, en el recull de microrelats “Pecats capitals (7+1)” que s’editarà a finals de 2013 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Colpidor[Ofensiu]
    brins | 15-11-2012 | Valoració: 10

    En començar a llegir aquest relat, he cregut que es tractava d'una història de ciència-ficció, Montserrat, però a poc a poc he comprès que havies fet una anàlisi magistral dels símptomes i efectes de l'anorèxia. Et felicito molt sincerament perquè has sabut donar al relat molta originalitat i emoció amb una estructura perfecta.

    Un petó,

    Pilar

  • Impactant[Ofensiu]
    Núria Niubó | 12-11-2012 | Valoració: 10


    M’ha impactat molt aquest relat, has aconseguit que pogués entendre què passa dins la ment d’un malalt d’anorèxia, la grotesca imatge, acompanyada dels desagradables sons, i la visió dels terrors que poden sentir, m’ha produït angoixa i dolor.
    Un relat molt cru per lo real que pot ser i per la ben aconseguida descripció.

    Felicitats, és molt bo!

    Una càlida abraçada
    Núria

  • Riure o plorar[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 07-11-2012 | Valoració: 10

    No sé si riure o plorar. Primer, he rigut, ja t'ho dic ara; però després, veient la trascendència de l'escrit, gairebé ploro. Un relat breu, però total, ple. Una imaginació molt ben deixada anar dóna lloc a una reflexió molt seriosa. Total, un còctel fantàstic. Una abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275419 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com