Discerniments macabres

Un relat de: angelapfor
Caminen sobre el film escrostonat d'un carrer dels suburbis. L'ambient és aquós, entre esponjós i il·lògic. Tels d'una boira esbandida semblen suspendre-ho tot en un baf incorpori. Espès, el silenci sembla presidir-ho tot, monacal, quasi extàtic. Un ull de lluna els fa espectrals. Els cau, llescat d'entre els capçals d'uns arbres; els afua els rivets de pell que els cenyeixen els rostres. Pel fregadís de peus hom els situaria en un racó desdibuixat del paisatge,a través d'una línia sonora que va d'un cotxe desballestat fins uns contenidors plens de brossa.
En l'equidistància, a terra anguilejant-hi,un regueró de sang es desplaça sobre llots untuosos, sobre matalassos esventrats,restes orgàniques... Traspua, del cul d'una bossa rònega de súper. La duen, a quatre mans. Dins hi transporten el cap d'un company a qui han hagut de sacrificar. Malalt els era una càrrega. En aquella guerra d'intempèries, dels desterrats de la civilitat, els extrems dicten les lleis i hom fa la viu-viu com ara ells o mor de gana. Els "tocats" son de mal arrossegar, i més embogits com "El Rates".
No temen pel què els pugui passar: estaran sempre pitjor en qualsevol situació civil que filtrats pel sedàs de les lleis penitenciàries. Se l'enduran els camions, doncs, trossejat dintre aquells "contàiners". Tenen tota la nit per endavant. I de moment ja van prou ocupats amb la clepsa.
Un cop s'hi situen es pregunten sobre a quin d'ells el llençaran. Al marró sembla el més evident, però prefereixen ser més circumspectes...
Discerneixen que al vidre, que era de salut fràgil. O potser al d'envasos, car la fam li havia atenuat el caràcter decidit per un d'adaptat a un producte preconcebut per altri; o per com d'acartronat com estava: seria el blau el que li faria millor justícia? Entre dubtes la bossa acaba per cedir i amolla el rostre, que cau davant el rebuig.
Especejat, "El Rates" els havia donat la solució:era, com la societat que l'havia dut a aquell extrem. Simplement repudiable.

Comentaris

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: