Desbloquejant al veí

Un relat de: Magda Garcia
M'encanta clavar agulles de cap al ninotet de roba. Des que em vaig aficionar a cosir s’ha convertit en la meva mascota. Viu confortablement dins la caixa de costura amb agulles de colors clavadetes al seu cosset. És tan mono!

Quan vaig decidir fer-lo, mentre el creava tot donant-li vida, no sé perquè, però em va recordar al meu veí. Sempre capcot emetent amb prou feines una salutació intel•ligible al matí quan ens creuem al replà. Tot just pronuncia quelcom similar a “Bzzzla”. Dic jo que deu ser l'abreujament de “Bon dia” i “Hola”.

De vegades penso que potser és perquè deu estar enamorat de mi. Perquè tot s’ha de dir. M’agrada arreglar-me, soc presumida, i els anys sembla que no passen per mi. I ell, que viu sol i segurament no te massa relació amb dones perquè mai he vist entrar o sortir ningú de casa seva, deu sentir-se bloquejat quan es creua amb dones eixerides com jo.

El cas és que quan treballo a la botiga i li clavo les agulles de colors al ninotet-mini-veí de vegades penso que potser l'ajudo a desbloquejar-se. Com en una sessió d’acupuntura. A veure si aconseguís pronunciar ni que fos una paraula sencera quan em veu!

Ara ja fa mesos que m’he muntat el meu propi negoci, que ja no soc només una treballadora. Ara sóc una empresària de la costura i visc confortablement gràcies a la feina que em genera la botiga d’arranjaments de roba. No paro! Tinc moltíssims encàrrecs i el cert és que constantment poso i trec agulles de cap al meu ninotet.

Potser ara el noto més relaxat, menys tens, i diria que les sessions de relaxació d’acupuntura acolorida han sorgit efecte. I és que, l’altre dia a primera hora, al replà de casa, em va semblar escoltar al veí emetent el so “Gràies” com si volgués donar-me-les.

Ja falta menys per aconseguir que arribi a pronunciar una paraula sencera!

Comentaris

  • enginyós[Ofensiu]
    Atlantis | 08-02-2023

    Podria dir-se que fa "vudú" en positiu. Molt lents els efectes, però. Bon relat i enginyós.

  • Bon començament...[Ofensiu]
    llpages | 07-02-2023

    amb un final que esperava diferent. La idea és genial i enganxa, ben escrit, transmet la noia eixerida que narra la història, però potser podria haver acabat d'una manera més trencadora. Bé, això sempre és fàcil de dir. Felicitats, Magda!

  • Una mascota de roba. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-02-2023 | Valoració: 10


    Hola, Magda: Un relat molt original i que té una sensibilitat senzilla i a la vegada amb ganes de fotre al teu veí.
    M'ha agradat molt com l'has plantejat i a mi m'ha fet fer un somriure satisfactori.
    (Ara el tinc com a preferida) Gràcies pels teus comentaris.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Agulles[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 07-02-2023

    Costurera i acupuntora, Has trencat tots els esquemes en aquest relat, i això és magnífic i original.

    Bon relat Magda.

    Salutacions.

    Rosa.

  • Agulles de cap[Ofensiu]
    Prou bé | 07-02-2023

    Una bona idea per a un bon relat.
    Clavar agulles a un ninot sempre ho hem vist com màgia negre amb ganes de fer mal!
    La teva protagonista vol millorar la vida del veí.
    Argument original i ben explicat.
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

147 Relats

487 Comentaris

38615 Lectures

Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023).

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.