Contes per somriure.

Un relat de: free sound
La Memòria i la Responsabilitat vivien al poble de la Llibertat. Un dia passejant pel poble es varen creuar amb la Mentida i la Hipocresia. Aquestes portaven moltes banderetes a les mans, i regalaven adhesius amb el seus noms. Elles van passar de llarg i se’n van anar a jugar al parc. A la Memòria li encantava jugar, saltar, trobar i experimentar, i amb la Responsabilitat havien fet molt bones migues.

La Dignitat, la dona més gran del poble, ho veia tot des del balcó. Veia passar uns i altres amunt i avall. La Veritat venia saltant pel mig del carrer, però quan és trobà amb en Perdó, hi hagué un silenci. De cop vingueren en grup el Maltracte, l’Avarícia, i el Mal Humor, com uns hooligans, donant cops a tothom que es trobaven pel costat.

En veure arribar la Felicitat, la gent del poble va somriure. Tot va canviar. Preferien viure amb sinceritat, i destaparen la Mentida i la Hipocresia. El Maltracte, l’Avarícia i el Mal Humor ja no van tornar a posar els peus mai més al poble de la Llibertat. Des d’aquell dia ja no hi ha cops, i de la Hipocresia ningú en sap res.


Febrer 2012

Comentaris

  • Un conte PERFECTE![Ofensiu]
    liudmila | 08-03-2012 | Valoració: 10

    i és d'aquest tipus que m'agaradem molt personalment! :) Felicitats

  • Il·lusions[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 21-02-2012

    i que lluny que queda aquest poble, que ja ni a l'horitzó podem flairar els seus aromes. Un relat ple de bones intencions que tnat de bo foren realitat, jo també les vull per a nosaltres.