CAPELLA DEL MAS CARRERAS, ADVOCADA AL SAGRAT COR. .RODA DE BERÀ. EL TARRAGONÈS.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
L’Angels Ribalta Masats‎ publica unes fotografies de la que fou capella del Mas Carreras , advocada al Sagrat Cor, al terme de Roda de Berà, a la comarca del Tarragonès.


Llegia que l’any 1934 l’arquitecte Josep Maria Jujol I Gibert ( Tarragona, 16 de setembre de 1879 + Barcelona, 1 de maig de 1949) portat pel matrimoni Pascual-Carreras arriba a Roda de Berà, per participar en la remodelació del Mas de Carreras i la seva capella.


El resultat fou una capella d'estil neogòtic amb elements modernistes. A la façana destaquen els arcs apuntats i amb motius lobulats, i el coronament de l'escultura de la Mare de Déu de Lourdes, en aquest estil neogòtic. A l'interior destaquen els detalls pictòrics, les sanefes, les inscripcions bíbliques i els motius escultòrics i arquitectònics, amb un joc de colors contrastats. En darrer terme trobem l'absis, profusament decorat amb l'alternança de jocs pictòrics blaus, vermells i daurats, quatre petits vitralls, i dominat per una imatge del Jesús de les Benaurances.



Arran d’aquest encàrrec va entrar en contacte amb el rector de Roda, Mossèn Magí Pujol, qui li encarregà diverses obres a l’església parroquial.
Poseu Roda de Berà,   a la vostra agenda, i eviteu visitar Palència  – almenys fins que la justícia posi a la presó al  Pablo  Casado  i als que com ell, generen tensió amb finalitats espúries - , us recomanen que eviteu tota relació amb gent d’aquesta mena.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5406747 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com