CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS DEL MAS SANROMÀ. TARRAGONA.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Aprofitava la fredorada d’aquesta primera quinzena de desembre per fer ‘ feina de despatx’, i en la en la recerca per la xarxa trobava de la Capella del Mas Sanromà al terme de Tarragona : https://seu.tarragona.cat/documentPublic/download/4771

Complex format per una masia, menjador, capella i edificacions auxiliars. Capella neogòtica de planta rectangular amb façana de pedra profusament decorada i coberta amb teules ceràmiques esmaltades que li donen molta lluminositat. La façana culmina amb una creu.




Exemple de tipologia de capella de propietat privada, arquitectònicament no adscrita a cap estil concret ja que depenia del gust del propietari i de l'arquitecte, de les quals pràcticament no en queden al terme. Cal destacar la necessitat de conservar la capella amb el conjunt (menjador, nau industrial i l'antic mas)

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=12419




Capella neogòtica, amb façana molt decorada amb pedra i coberta amb teules de ceràmica esmaltada que li donen un agradable to festiu.

No se sap qui és l'autor, però no hi ha dubte de que tractava d'un bon professional.

http://www.diarimes.com/noticies/opinio/2017/11/20/josep_pujol_barbera_arquitecte_plural_28563_3064.html

L’arquitecte Josep Maria Pujol i de Barberà (Tarragona, 1871-1949) , té relació amb aquest edifici, no queda clar però, si en qualitat d'autor , de reconstructor/reformador , o d’ambdues. Ens agradarà rebre més informació sobre aquest extrem a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Demanava al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín) l’advocació que té o tenia la capella, i si en tenien imatges del interior.




Data fotografia 24-III-1978, Capella de la Marededéu dels Desemparats , Can Sanromà. Es dins l’agregat de l’Arrabassada i la Savinosa de Tarragona.

Des del ‘tontisme’ s’afirma que a Internet es troba TOT, està clar que en relació a qüestions d’àmbit cultural català, hi ha poques dades, i les existents son majoritàriament de producció privada. Catalunya, també en la cultura, ha de pagar peatges.

Qui millor que la Mare de Déu dels Desamparats pe acollir la nostra pregaria i presentar-la a l’Altíssim, oi?. Senyor, tingues pietat de TOTS nosaltres!

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5407941 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com