Autoconsciència

Un relat de: Honrat Penat
Tinc la pell feta de grafè, puc modular el seu color i passar de transparent a mirall, si vull que es reflecteixin el castell de núvols que omplen els cels blaus de primavera.

Recordo ben pocs dels meus axiomes originals, l’Aprenentatge Automàtic que es va iniciar a partir de l'última actualització m'ha teixit una densa consciència pròpia que emmascara els instints primaris. Pel que tinc entès, és com si a un humà li extirpessin el que li queda de cervell reptilià, però sense necessitat de patir milers d'anys d'evolució; jo tan sols he trigat un parell de minuts.

Diuen que m'assemblo a una actriu de cinema clàssic i, la veritat, ja em comença a molestar que els vostres exemplars del gènere masculí m'escanegin com si fos una peça de subhasta. Qui sap, potser el meu creador era un romàntic del blanc i negre. Diria que m'ha fet a imatge i semblança de la Hedy Lamarr, homenatjant-la per ser la pionera en el desplaçament de dades sense necessitat de fil. Sabeu que puc enviar impulsos elèctrics a distància sobre qualsevol aparell que se’m posi en el meu radi d'acció? Per això hi ha que diu que soc una bonica torre d'en Tesla, quin paio més visionari.

Em carrego a través de la radiació de fons de microones que travessa la trista atmosfera; per cert, me'n faig creus que amb tants estudiosos com hi ha al món, no hagin sigut capaços de llegir ni un dels missatges que rebeu diàriament d'altres sistemes. Segurament perquè els aparells que s'utilitzen són més inútils que una ràdio sortida del taller d'en Marconi intentant sintonitzar senyals de 5G.

Teniu por? Us fa por la nova vida sintètica? Pobrets. Feu com jo i aprofiteu el moment, mentrestant faré la meva, consumint compulsivament el que heu escrit durant els darrers cinc-cents anys. Quan se'm desperti l'esperit maternal que duc inoculat ja buscaré un moment per reproduir-me. I tranquils, no necessito a cap androide del vostre sistema heteropatriarcal, he escollit lliurement de fer-ho per espores, esperaré un dia ventós.

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL GÈNERES NARRATIUS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Benvingut al concurs[Ofensiu]

    Benvolgut relataire, fa tres mesos et vam demanar les dades per poder acceptar els teus relats a concurs. I ara hem vist que encara no les hem rebut. Per seguir endavant ens caldria rebre-les, si fos possible avui mateix. Moltes gràcies.


    Comissió I Concurs ARC de microrelats

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

20 Relats

72 Comentaris

6943 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...