ARA NO HI CAIC!

Un relat de: aurora marco arbonés
ARA NO HI CAIC!

- Hola Pepita!!! Quant temps sense veure’t. Quin goig que fas! L’altra dia, el dimarts, o potser era el dijous?, bé, tant se val, em va donar records per tu la… d’això… com es diu ara? Aquella rossa que anava amb nosaltres al col•legi, que sempre porta monyo. Sí dona, aquella que té una germana baixeta i rodanxona que viu al carrer… ves, ara no em ve el nom…, que dóna al sortidor i té nom de polític català antic, ara no em surt, sí, que té un fill que és informàtic o alguna cosa així i que treballa en una oficina, que al costat hi ha un bar, allà…allà davant de l’…, ostres! d’aquell edifici nou on fan música la canalla, ara no m’ho facis dir, saps de qui parlo? Sí dona, que em trobo sa cunyada sempre a la perruqueria i que té dos néts bessons, o són dues nétes? Ves, ara no me’n recordo però sé que són dos, o potser tres? Bé, tant se val. Et sona?

- Sí, em sembla que ja sé qui vols dir. Que el seu marit era molt pinxo però una mica ensopit, que treballava a…codonys! un poble, no em facis dir quin, i feia de comercial o comptable o alguna cosa que comença per “c”, em sembla, no em facis cas, i que ara, que està fet una pena, passeja tot el dia una merdeta de gos per la vora del riu. Sí, que sa filla té una botiga allà on hi havia aquell establiment de tota la vida…, ai renoi! allà davant de “lo Baratillo”, i que ara és una botiga d’aquelles que en diuen… ostres, quina memòria! sí dona, d’aquestes que són de fora i que n’hi ha pertot arreu. I que la consogra està casada amb aquell xicot que sempre m’invitava a ballar al… d’això…, com se’n deia? aquell local que ja no hi és, on hi han posat una casa de pizzes o crêpes o gelats de iogurt, què sé jo…, ves tu ara, ni que em matessin me’n recordaria del nom. Però em sembla que ja sé de qui parles.

- Bé, me’n vaig que em tancaran. Veig que estàs molt en forma. Records al… al… al teu marit. Adéu Pepita.

- Sí, a tu també t’he trobat molt bé. Gràcies, igualment. Adéu… dallonses.


Comentaris

  • Aquest relat...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 17-05-2015 | Valoració: 10

    Aquest relat és dels que es podrien dir dels més pur estil auroramarcoarbonesià, és d’aquells escrits que sempre em deixa un bon regust i amb un somriure als llavis quan acabo de llegir.
    Gràcies, una vegada més, per escriure Aurora, gràcies!
    —Joan—

  • molt divertit ![Ofensiu]
    joandemataro | 01-05-2015 | Valoració: 10

    moltes gràcies Aurora, per seguir compartint i pels teus comentaris tan encertats i enriquidors !
    petonets
    joan ;-)

  • i què puc dir[Ofensiu]
    Jordi Abellán Deu | 01-05-2015

    que no t'hagin comentat ja. Que m'encanta com presentes les situacions i que, en aquest cas, el toc d'humor i constatació de un fet que es veu amb freqüència i, que fins i tot, de vegades en som protagonistes esdevé un relat encantador i que posa una rialla als llavis.

    Moltes gràcies per fer-nos-en particeps i pels teus, sempre benvinguts, comentaris.

    Jordi

  • Observadora[Ofensiu]
    Naiade | 18-04-2015 | Valoració: 10


    Quin relat tan divertit, en el fons potser hauria de dir trist, però és tan corrent sentir converses aquesta mena que no pots evitar riure.

    Una forta abraçada

  • Ai què bo!![Ofensiu]
    allan lee | 17-04-2015

    Aquesta conversa la sento dia sí i l'altre també entre gent del barri, coneguts i família. És real i absolutament divertit! I la...dallonses...de cirereta del pastís...ara no em facis dir si de nata o crema catalana. Tens molta gràcia, i agilitat, i sobretot una alegria que em contagia. Magnífic! Una abraçada, crack

    silvia

  • L'humor, sempre![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 17-04-2015 | Valoració: 10

    Davant situacions així, l'humor sempre és un bon amic. Cal riure, cal saber acceptar les realitats de la vida. I si elles dues es diuen que estan magnífiques, no seré jo qui les desmenteixi. Felicitats Aurora per aquest exercici de literatura tan fresc. Una abraçada.

    Aleix

  • Cues de pansa[Ofensiu]
    rautortor | 16-04-2015


    Diàleg de... ves, ara no em ve el nom. Amb la referència al Baratillo ja ho has dit tot. Aquestes dues desmemoriades no en tenen menys de seixanta. I, potser, em quedo curt.

    Fet i fet, has confegit un diàleg d’allò més divertit. I te n’has sortit amb la solvència d’una gran mestra en l’observació de la realitat. El tema de la memòria a mesura que s’amunteguen els anys provoca situacions com aquesta, si bé no tan exagerades, però que s’hi atansen molt. Edat en què no serveix de gaire menjar cues de pansa.

    M’ha agradat la variació que ens presentes en la descripció dels lapsus de memòria: bé, tant se val, d’això, com es diu ara?, ara no em surt, davant de l’..., ostres!, ara no m’ho facis dir, que treballava a..., codonys!, alguna cosa que comença per “c”, ai renoi!, ostres, quina memòria!, al... d’això, com se’n deia?, què sé jo..., ves tu ara!, ni que em matessin me’n recordaria del nom, records al... al... al teu marit, adéu... dallonses.

    Realment una lliçó de quotidianitat i de bon humor. Em remeto a la descripció que fas de tu mateixa declarant-te una dona amb sentit de l’humor.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de aurora marco arbonés

aurora marco arbonés

215 Relats

1941 Comentaris

251540 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Diuen que tinc sentit de l'humor. No cal que m'ho diguin, ho sé. I no és pas una qüestió de genètica, ans al contrari, ja de bon principi vaig mamar l'unamunià sentiment tràgic de la vida. Però vaig desenvolupar el sentit de l'humor com a mecanisme de defensa. És el meu as guardat dins de la màniga. He passat la major part de la meva vida en les aules bregant amb adolescents, i no he pogut practicar massa aquesta qualitat, tot i que n'he practicat d'altres, tant o més importants.
Un mal dia vaig caure a l'infern i m'hi vaig passar una temporadeta però no em va agradar gens ni mica i no penso tornar-hi ni de visita.
Les meves millors amigues són les paraules, elles i jo ens ho passem força bé, riem, deixem caure unes llagrimetes si cal i ens sentim agermanades per un interès comú: explicar històries, en prosa o en vers.