AL NADAL CELEBREM EL NAIXEMENT DEL QUE FEIA I FA MIRACLES.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
  Hi ha anys en que no
estem per res,  aquesta sensació aclaparava al Feliu davant la perspectiva d’aquest Nadal de l’any 2022, any en el que patia problemes de salut, i en el que veia desaparèixer amics i coneguts molt estimats.

Els contes de Nadal tenen un plantejament senzill, una situació difícil, que no sembla tenir perspectives de millorar; continua la guerra a Ucraïna  - i a d’altres llocs de món – amb les seves tràgiques conseqüències, augment de la fam, intensificació de les diferencies socials per raons econòmiques, ...., i tot d’una de forma inesperada – miraculosa – si m’ho permeteu-ho quasi tot comença a posar-se al seu lloc, i creix la sensació de que tot tornarà a la “ normalitat”.

Li costava imaginar aquest gir “ miraculós – en el que els malats recuperarien la salut, les guerres s’acabarien, i el món entendria que havent estat creat com un paradís terrenal per  a moltes especies, animals i vegetals, li calia repensar els models d’explotació econòmica, abandonant el criteri del “ creixement il·limitat”, i situant al centre de les decisions la continuïtat de la vida, i NO el benefici econòmic.

Li explicaven que fa 2022 anys, naixia a  Betlem  un infantó al que retien adoració tres savis d’Orient, i que anys a
venir aquell infantó de nom Jesús, predicaria justament que calia replantejar-s’ho tot. Com és mal costum, els poders de l’època mataven al missatger, el missatge però, continuava ressonant, i reclamant que TOTHOM, els que manen, i els manats, posessin els mitjans per eradicar tots els mals d’aquest món.

El Feliu, adreçava la seva pregaria a l’Altíssim, Senyor, vetlla per TOTES les criatures d’aquest món, que tu vas crear per a nosaltres com un Paradís, i no permetis que acabem malmeten la teva creació, amén !!!

Acabada la pregaria, tenia la sensació de que el canvi s’estava produint.

Comentaris

  • Esperant el miracle[Ofensiu]
    Prou bé | 03-12-2022

    Has escrit un relat en forma de conte de Nadal que conté veritats punyents, però també una escletxa d'esperança!
    Amb els meus millors desitjos pel teu protagonista, un bon Nadal !
    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5424876 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com