AIGUA DE FESTA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer


La dona porta el carro del supermercat quasi ple. En anar cap a la caixa es dóna compte que ha descuidat una cosa importantíssima, l´aigua.
Refà el camí i va cap a la secció de líquid, si aquí té l´aigua de sempre, n´agafa un pac de sis ampolles. Quasi al seu costat veu l´aigua amb gas de sempre, aquella que no compra mai. No sap per què l´agafa. Potser perquè s´apropa Nadal i per les festes nadalenques la seva mare solia comprar-ne i posar-la a la taula.
A casa seva solien beure aigua del pou, el pou on deien naixia una aigua cristal·lina i bona, que la iaia per assegurar la seva potabilitat solia afegir calç viva i també alguna ampolla de lleixiu.
Al pou també hi feien anar l´aigua de la pluja, ella no sap quina lletra havia de portar el més que no es podia guardar, potser era la R, no ho recorda bé, però el familiar si ho sabien, fa tants i tants anys ja!
La dona també recorda que quan estava malalta, tenia la grip o un refredat la seva mare li donava per beure aquesta mateixa aigua. Ella no sap perquè ho feia, potser pensava era més pura, no ho sap.
Però el que sap , és que l´aigua amb gas natural era aigua de Nadal i d´algun diumenge o festa assenyalada.
La dona somrient i pensant en aquells temps passats agafa un pac d´aigua de Vichy, l´aigua que en la seva infantesa era de "mudar "
I de bon humor s´encamina a la caixa.Aviat será Nadal

Comentaris

  • un relat[Ofensiu]
    Espurnes | 28-01-2019 | Valoració: 10

    que em, ens fa anar als temps on, aquest preuat líquid era abundant, net, clar i a l'abast les fonts , els pous, les mines, les rieres sempre portaven "sobreeixidures" de l'aigua que per la seva abundància no podien engollir....
    el meu pare entrant a les mines... si. un altre temps tot ha canviat molt en poc temps.
    Doncs sí Montserrat gràcies amb aquest relat poden fer present allò que no hauria d'haver canviat mai.
    làigua és un bé de la humanitat!!.

  • Excel.lent: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-11-2018 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt com el descrius i el desenvolupes, aquest relat, sobre l'aigua d'ampolla, la qual és per a algú, aigua de festa.
    Molt bona, Montserrat

    Una abraçada...
    Perla de Vellut
    Rafael Molero

    -Quan pugues t'invite a la meua pàgina...gràcies...

  • PUBLICAT[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 22-11-2018 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=2067

    Gràcies Montserrat, recorda que tenim la 'paradeta oberta' fins passats LOS REIXOS.

    tribuna@guimera.info

  • Feia...[Ofensiu]
    Montseblanc | 21-11-2018

    ...tants anys que no pensava en l'aigua de Vichy com a "medicina" o "aigua de mudar". Sí, es bevia aigua del pou i s'havia d'estar malalt o celebrar alguna cosa per beure aquesta altra aigua. Quins temps...
    Gràcies pels records!

  • Aigua de mudar[Ofensiu]
    SrGarcia | 21-11-2018

    Certament, Montserrat, m'agradat l'expressió "aigua de mudar". A la meva infantesa només la bevíem els malalts o en ocasions molt especials. És tal com ho dius.

  • Aigua, font de vida.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 20-11-2018 | Valoració: 10

    A mi em passa quelcom semblant quan bec aigua d'una ampolla. Em ve el record de quan bevia aigua de l'aixernador, d'un dels pous que havia fet mon pare, de la mina del temps dels romans de ca la meva besàvia, del rec que venia del torrent quan l'aigua era neta i no pas com ara, o de les moltes fonts que hi raja a Sant Hilari Sacalm quan anàvem a visitar l'avi que s'estava tres mesos llargs de vacances en aquest bonic poble a l'Hostal fugaroles. I ja veus, ara bec amorrat a l'aixeta de la cuina... els temps canvien. Commovedor relat el teu, Salut Montserrat.

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323228 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.