Detall intervenció

x bruixot, Jeremies i filosofades.

Intervenció de: Epicuri | 28-09-2008


El debat sobre essències, el trobo sempre interessant.

També el interès i/o necessitat de negar l'existència de Déu/s. Pot ser una clau, es la de "el fet és que sento que no hi puc creure" crec que ni tan sols la ciència es pot deslligar totalment dels sentiments i que com l'amor i l'odi, la creença o la negació es mouen també en la mateixa corda. Pot ser la corda més aliena es la dels pocs comentaris al tema. Crec que en altres moments en el temps hi hauria més debat o comentaris a dos relataires molt llegits (amb molt de mèrit. Penso)

Bruixot, la teva demostració científica de la "no existència", no crec que passés un tribunal científic, rigorós.

no veig perquè la consciència no pot sorgir de la "matèria". He llegit, algun científic eminent i reconegut; lamento ara no poder dir el nom, però es de fàcil referència si t'interessa, manté i sembla ser que amb basses molt sòlides que la consciència es produïda per la matèria. Clar que ens trobem i es troben, entenc també els científics en força dificultats per definir i desciure empíricament exactament que és la matèria i que la consciencia.

Tos "sabem" i sobre tot, al meu entendre "sentim" que hi ha una identitat que observa i decideix a cada instant.

De la matèria, que tingui referència, no hi ha una "finitud" total i demostrada, ben bé es difícil separar científicament el tot del rés.

el que sento molt comú es la capacitat i afegira que la sort de meravellar-me ( i molt)
d'escriure i/o llegir, viure, en definitiva totes aquestes possibilitats i paradoxes. Sense exaltacions, judicis ni humiliacions i sobre tot que ningú ni rés prengui cap mena de mal.


Respostes

 • Neurologia quàntica
  Jere Soler G | 28/09/2008 a les 21:06

  Aquests últims dies estic llegint unes investigacions sobre l'explicació de la consciència com un efecte del camp d'algunes partícules subatòmiques (de les més essencials) Vénen a dir que la consciència sorgiria per la interacció d'aquestes partícules (o del seu camp) amb l'activitat neuronal. Ho explico fatal, però la cosa va per aquí.
  • NQ o FQ?
   llamp! | 28/09/2008 a les 21:19

   Jo crec que has sentit a parlar de Física Quàntica, potser si que és Neurologia, no ho sé.

   De totes maneres et recomano que vegis la pel.lícula "Y tu, qué sabes?", de la qual se n'han fet 2 versions. Parla de la Física Quàntica.

   Apa!
   • RE: NQ o FQ?
    Jere Soler G | 28/09/2008 a les 21:40

    El poc que he llegit de NQ ve a ser una aplicació de la FQ (que he llegit molt) a la neurologia. O almenys un intent que encara està en bolquers o ni això.
  • RE: Neurologia quàntica
   Epicuri | 28/09/2008 a les 21:25

   Crec que vas pe la banda ( parlant barroera, i adormidament) de que la consciència podria tenir una natura semblant a les ones que epermeten "lligar" el contingut del missatge, televisiu: No hi han continguts dintrel'aparell ni en la correntelèctrica, però tota la conjugació tecnològica en funcionament crea una virtualitatplena de sentit.

   Ara si! zzzzzzzzzz.(continuaria)
  • Jeremias,
   Leela | 28/09/2008 a les 22:24

   si us plau, podries donar-me la referència d'això que llegeixes? (m'interessa per motius 'laborals') Si vols m'ho pots enviar per mail.

   Mil gràcies!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: