Detall intervenció

X a Joan Colom

Intervenció de: Prou bé | 26-09-2022

Dius que el nano del western que he escrit té 21 paraula. Vaig posar el comptador i surt 20.
Així i tot des d'un punt de vista de norma gramatical em pots dir, perquè no ho sé, quina diferència hi ha entre apostrofar l'article l' o la preposició d' per comptabilitzar paraules?
AMB total cordialitat


Respostes

 • RE: X a Joan Colom
  Joan Colom | 26/09/2022 a les 16:43
  L'original té 21 paraules:

  Cavalcaven, es barallaven, ballaven, estimaven, morien... Nosaltres "vivíem" les seves aventures. I tots somiàvem amb la música de l'Ennio Morricone.

  El que et proposo és suprimir l'article apostrofat en la música de l'Ennio Morricone (amb la qual cosa la preposició s'ha d'apostrofar) i el nano es queda amb 20 paraules:

  Cavalcaven, es barallaven, ballaven, estimaven, morien... Nosaltres "vivíem" les seves aventures. I tots somiàvem amb la música d'Ennio Morricone.

  No te'n refiis del comptador: fes un zoom d'ampliació i compta les paraules manualment.
  • RE: RE: X a Joan Colom
   Galzeran (homefosc) | 26/09/2022 a les 19:14
   Aquest dilema de l'apòstrof ja va sorgir fa temps, i es va decidir no comptabilitzar aquesta paraula. Està bé entendre que potser tu no n'estàs assabentat, però jo seguiria sense donar-li valor de dues paraules quan una va apostrofada.
   Però tu ets el jutge i tens poder de decisió.
   Per altra banda, hi ha un grup important de filòlegs que defensen treure l'article als noms propis, fet molt català i que pot sonar a castellanada, però ja veiem on paren els diacrítics...

   La meva visió seria que acceptessis el sistema fins ara imperant, si a les bases que ens has compartit no s'especifica aquesta norma, que fins avui i de fa dies ja no s'havia interpretat així.
   • RE: RE: RE: X a Joan Colom
    Joan Colom | 27/09/2022 a les 15:17
    Gràcies, Galzeran, per informar-me d'aquesta norma que jo desconeixia. Si n'hi ha alguna altra (per exemple, els pronoms febles no apostrofats), si us plau, fes-m'ho saber.

    Per als meus propis relats em mantindré estricte (és una qüestió de punt d'honor, igual que seguir accentuant paraules polisèmiques malgrat la revisió de 2017), però per suposat que ho aplicaré als concursants. I ara mateix em posaré en contacte amb Prou bé i Fidel Català, que en sengles nanos presentats a concurs, els demanava que eliminessin alguna paraula perquè jo en contava 21 (cal dir que. per facilitar-los les coses, jo mateix els proposava una solució senzilla.
 • RE: X a Joan Colom
  Prou bé | 26/09/2022 a les 20:49
  He passat el nano per més d'un comptador de paraules i el resultat sempre és 20.
  Si no he de fer cas de les eines que tenim per mirar de fer-ho bé, com el corrector, el comptador de síl·labes i de paraules etc. i no soc experta en filologia, de què m'haig de refiar?
  Sempre accepto les correccions i consells, que m'heu donat en moltes circumstàncies, però en aquest cas donat que no sembla que hi hagi una norma clara, deixo el nano com està.
  Tanmateix entendré i acceptaré sense problemes ni polèmiques que qui ha convocat el repte el deixi fora de concurs.
  Amb total cordialitat
  • RE: RE: X a Joan Colom
   Joan Colom | 27/09/2022 a les 15:59
   Prou bé, si llegeixes en que acabo de contestar-li a Anaïs, sabràs què ha passat.

   Em sap greu haver-te posat de mal humor (si això m'hagués passat a mi, m'hauria enfilat per les parets), però res de deixar fora de concurs el teu nano: sabent que en els NanoReptes (suposo que també en els Reptes Clàssics i altres que limitin el nombre de paraules) s'havia decidit fa temps que les paraules apostrofades no comptessin, respecta les normes.

   El que m'estranya és que ningú, abans de fer-ho Galzeran, no m'hagués informat d'això, en veure'm tan segur comptant totes les paraules. Ens haguessin estalviat temps i malestar.
   • RE: RE: RE: X a Joan Colom
    Prou bé | 27/09/2022 a les 19:36
    Hola Joan, no em vaig posar de mal humor. Només que jo sé que em queda molt per aprendre de vosaltres, però en aquest cas no veia clara la norma. Un cop aclarit tot plegat a seguir participant !
    Amb total cordialitat
 • RE: X a Joan Colom
  Anaïs | 26/09/2022 a les 22:08
  Bones de nou!
  Sense ànim de complicar la vida, si l'Ennio es considera dues paraules, d'Ennio també, i t'ho dic jo que en vaig adjuntar uns quants, de nanos.
  Un somriure,
  Anaïs
  • RE: RE: X a Joan Colom
   Prou bé | 27/09/2022 a les 08:01
   Gràcies, Anaïs, però crec sincerament que la decisió és de Joan Colom si l'admet tal com està O no. I "pas de probleme"
   Jo també somric... Amb total cordialitat (això sí)
  • RE: RE: X a Joan Colom
   Joan Colom | 27/09/2022 a les 15:41
   Dona, ja ho sé que, comptant paraules estrictament, l'Ennio en té dues i d'Ennio també, però el que cal és comparar l'original de Prou bé, de l'Ennio (tres paraules), amb d'Ennio (dues), que és el que jo li proposava.

   Dit això, ningú no neix ensenyat, i fins que ho ha fet Galzeran, ningú no m'havia dit que en els reptes del Fòrum s'havia decidit no comptabilitzar les paraules apostrofades.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: