Detall intervenció

Veredicte Repte Clàssic DCCIV- ANIMALS

Intervenció de: marialluïsa | 05-06-2021


A última hora ja no estava segura de si omplíem l'Arca de Noè o em trobava en un zoològic, tot i que de lògic poc en tenia més d'un relat.
Està vist que tots portem un animal dins nostre. Algú té un problema de personalitat i sembla que en porta una colla.

Iona: Sense pena ni glòria.
Una bona manera de passar pel món i declinar responsabilitats és sempre fer triar als altres. Aquesta és la fórmula final en triar la formiga obrera: fora responsabilitats, decisions i maldecaps. Un relat molt ben resolt .

Deòmises: Catalímia
Com ens tens acostumats un exercici superb en la utilització de les paraules triades mentre crees una atmosfera lèxica i visual gairebé vomitiva. Ben bé com una autòpsia camuflada en un somni.

Identitat Inèdita: Ser o no ser
Aquesta mostra de diferents reencarnacions i la valoració de cadascuna em recorda la novel·la "Maldito Karma". Una formidable repassada de cada transformació triant quin pot ser el proper animal. Quantes vides en una de sola.

Prou bé: és cert
Un relat molt ben documentat, gairebé històric. Una bona repassada als cavalls gairebé tan o més protagonistes que els propis genets. Curiós, si més no, que sempre un cavall, un animal de quatre potes i tant potent. Bon anàlisi.

Kefas: anèl·lid
El títol en si ja dona una pista clara de per on va la trama. Queda força palès des del primer paràgraf tot i que en un canvi de registre passes del caire còmic al més tràgic possible. Hi he trobat a faltar un estadi intermedi en aquest canvi, tot i que el resultat és prou bo. El cuc és be present del principi finsal final.

Mena Guiga: "Soc de lídia"
Tot plegat el testament d'un brau durant el darrer ball en una plaça. Breu i concís ens mostres el patiment de l'animal només per salvar la seva mare de la seva mort en cas d'esdevenir assassí. Es podria veure com una reencarnació donat que ja sap de què va el circ humà.

Homo Insciens: El joc
Sorprenent com li has donat la volta a la proposta. En aquest cas no és el protagonista qui fa el trànsit. Són els diferents animals amb qui es relaciona a qui veu com la mateixa bèstia mutant de forma. Molt original i ben aconsegut.

Brins: Transmigració
Un relat on mostres l'individu, en aquest cas femení, prové de la natura i en un moment determinat hi torna, trobant una felicitat complerta que havia perdut essent humà. Potser si que es tracta d'això? fa pensar fins a quin punt podem retrobar els nostres ancestres en una nova transformació.

La valoració dels relats fora de concurs també és d'excel·lent! Tots es mereixen un primer lloc al rànquing, però, per ser el primer en respondre i no plaure-li massa prendre decisions li passo la batuta a Iona. Enhorabona!


Respostes

  • RE: Veredicte Repte Clàssic DCCIV- ANIMALS
    brins | 05/06/2021 a les 17:52
    Enhorabona a tots!
  • RE: Veredicte Repte Clàssic DCCIV- ANIMALS
    Prou bé | 05/06/2021 a les 19:10
    Molt bons tots els relats.la imaginació desbordada ha donat uns resultats excel·lent i la decisió de la convocant encertada d'allò més. Enhorabona per la formiga guanyadora i gràcies Marialluïsa per la feina feta. Amb total cordialitat! (A veure que se'ns proposarà...)
  • RE: Veredicte Repte Clàssic DCCIV- ANIMALS
    Mena Guiga | 05/06/2021 a les 19:34
    És gran goig i motiu d'alegria veure tantes aportacions! Una revifada, un deixondiment en els reptes! Encantadíssima. Enhorabona a Iona...i, esperant què proposes!

    Mena (i germanetes-avataretes participants fora de concurs, tyb i TGNK) ;-D
    • RE: RE: Veredicte Repte Clàssic DCCIV- ANIMALS
      Homo insciens | 06/06/2021 a les 08:36
      Ostres quantes personalitats! I que actives totes!!
  • RE: Veredicte Repte Clàssic DCCIV- ANIMALS
    Homo insciens | 06/06/2021 a les 08:36
    Gràcies, marialluïsa, ha sigut divertit l'exercici de reencarnar-nos!! Enhorabona, Iona, esperem la teva proposta!!
  • Enhorabona i gràcies
    deòmises | 06/06/2021 a les 08:46
    A marialluïsa pels comentaris i a Iona pel veredicte favorable. Ha estat una animalada l'elecció i la participació. Bona salut reptaire.


    d. et al.
  • Gràcies marialluÏssa!
    Iona | 06/06/2021 a les 14:55
    Sorpresa, per l'animalada d'elecció, tal com l'ha anomenat en deòmises.
    Hi havia relats molt bons i no m'ho esperava pas.
    A vegades els relats són molt pensats i corregits un i un altre cop, en canvi altres vegades, són un pim pam pum. I aquest és dels segons.
    Gràcies!
    Doncs em poso a treballar i ben aviat tindreu una nova proposta de repte clàssic.



  • RE: Veredicte Repte Clàssic DCCIV- ANIMALS
    kefas | 07/06/2021 a les 02:14
    Marialluïsa, la Iona té raó, no t'hi has mirat gaire a l'hora de triar el relat més cofoi.

    Quan si que t'hi has mirat és a l'hora de fer els comentaris, concisos i suficients. Si t'agraden les avaluacions, te la poso bona.

    En relació al meu relat, miraré de posar-hi el tros que falta, però si és a costa d'escurçar el samaler, el deixaré com està.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.