Detall intervenció

RepteClàssic DCCXLV (745) DONES

Intervenció de: Prou bé | 19-03-2023

Ja s'ha fet fosc a casa meva.

Comentaris i resolució

La dona i el fet de ser dona queda reflectit als vostres escrits. Gràcies per haver participat. Estic contenta per la vostra resposta al repte en una època que costa captar l'atenció dels relataires per tal que s'animin a escriure.

Joan Colom.
De nou, al món laboral
El teu relat explica una història que em sembla que no reflecteix massa allò que passa realment: És molt difícil trobar feina a una "certa edat".
Si passa el que descrius en el teu relat, segons jo ho entenc, no deixa de ser una variant de la discriminació de gènere.
No sé si les dificultats laborals i professionals per a les dones només té a veure amb el capitalisme.
Amb tot ho expliques molt bé i fas la història versemblant.

Atlàntis
Sentit per aquí i per allà
En deu frases fas un retrat sociològic molt significatiu.
Són frases que tots les hem pogut escoltar en algun moment.
No fa tant de temps que alguna d'aquestes afirmacions no estranyava a ningú.
Ben trobades, ben reflectides i de segur que poden, malauradament, ser actuals, encara que ara es considerin fruit d'una concepció incorrecta.
M'ha agradat la cronologia en què les has posat, crec que expressament, en pro de la contundència de l'escrit.
Amb tot, en el punt dos fas una pregunta sobre la intell·lgència que crec que, potser per la redacció, m'ha fet un efecte segurament equivocat. (No cal ser intel·ligent per a totes les professions que enumeres? Ni per ser mare? Ni per a l'amor? Només per a ser matemàtica?)

Carles Girós
Sense títol
Crec que t'has estrenat a reptes. Benvingut.
El teu relat és punyent i tendre alhora.
Explica una història de maltractaments i superació a través de l'art de l'escriptura com a font d'autoafirmació, que se sublima amb la poesia com a forma d'expressió.
Trobar-se un mateix no és fàcil i encara és més difícil amb l'entorn i les pressions en què viu la teva protagonista.
El relat l'he entès com un homenatge a la introspecció i esforç personal i al valor de l'esperança.
Sembla que et refereixes a algú que coneixes i que, potser, hauria de reconèixer jo?

Aleshores
De prou lluny (fora de concurs)
El vas posar fora de concurs perquè ja l'havies enviat al fòrum uns dies abans, però faré un petit comentari perquè el que vas escriure està d'acord amb el tema i les paraules obligades hi són.
He trobat la referència explícita al patriarcat i implícita al masclisme com senyals inequívocs de poder. No hauria hagut de ser ni aplaudida ni insultada.
Ho has tractat amb un estil de quotidianitat que fan la història real. Tant que la podries trobar a qualsevol cantonada en qualsevol moment.
Encertades les preguntes sobre la llibertat.
Un bon relat.

M'he llegit i rellegit el que heu escrit i, a més a mès, del que ja he comentat hi ha un relat que m'ha emocionat i despertat curiositat.
És per això que declaro guanyador i traspasso la responsabilitat de convocar el RepteClàssic DCCXLVI (746) a
Carles Girós. Enhorabona!



Respostes

  • RE: RepteClàssic DCCXLV (745) DONES
    Joan Colom | 19/03/2023 a les 21:02
    Gràcies, Prou bé, pels teus comentaris, i enhorabona, Carles Girós, pel teu relat, breu però punyent. Has entrat amb bon peu en el RepteClàssic. A veure quin tema ens ofereixes perquè ens hi poguem posar a barrinar.
  • RE: RepteClàssic DCCXLV (745) DONES
    Carles Girós Mascaró | 20/03/2023 a les 01:11
    Moltes gràcies, Prou bé, pels comentaris cap a tots els participants, per la valoració del meu relat i enhorabona a tots els que hagin participat. Per causes relatives a la igualtat i als drets de les dones tots guanyem.
    Vull dir diverses coses.
    La primera és relativa al comentari. A priori, el meu relat, no responia a l'experiència concreta d'una única dona. Més aviat és una sort de reivindicació d'un dels poders de la poesia, un poder transformador. Potser una reivindicació una mica abstracta, però basada en fets concrets que sí que passen bastant recurrentment a dones que jo he pogut conèixer o escoltar els seus testimonis.
    La segona té a veure amb el repte que ara em toca preparar a mi. Tinc alguns dubtes, els escriuré aquí, però tampoc sé si hi ha algun contacte específic on mels puguin resoldre. No sé de quant temps disposo per penjar la proposta, ni tampoc la data màxima que he d'estipular per presentar els textos. Tampoc sé exactament com posar imatges. Moltes gràcies si em responeu o en dieu on em poden ajudar.
    Una salutació a tots.
  • RE: RepteClàssic DCCXLV (745) DONES
    Atlantis | 20/03/2023 a les 07:31
    Gràcies Prou bé pels comentaris. referent al comentari al meu text eren frases fetes tòpics que hem anat sentint al llarg de nostra història i que malgrat que algunes encara estan en desús., malauradament encara existeixen. Lo de la intel·ligència, tal com està escrita aquí potser és desafortunada, però era a dins del context que crec que es pensava que hi havia estudis que no eren adequades per les dones. Coses que la història ha demostrat tot el contrari

    Enhorabona a Carles Girós per ser el guanyador..

    Sortosament no has de penjar cap fotografia en aquest repte ( perquè és complicat). només convocar un Repte clàssic amb un tema que et sembli adient, donar uns dies de marge per escriure'l. Optatiu pots posar paraules obligatòries i/o prohibides. I també dir el nombre de paraules màxim que es poden escriure.. Passat els dies fer un comentari de cada text i anomenar el guanyador/ora

    Espero que t'hagi aclarit.
  • Atlantis i general
    Carles Girós Mascaró | 20/03/2023 a les 11:25
    Sí, m'has aclarit bastant tot plegat. Moltes gràcies.
    Espero penjar la proposta aquesta tarda.
    Salutacions i bon dia.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.