Detall intervenció

Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions

Intervenció de: deòmises | 20-05-2021

Bona matinada, gent relataire i sobretot reptaire.

Han estat nou els textos que heu presentat en aquesta set-centenària segona edició del Clàssic. I tot seguit us deixo uns comentaris minsos, que espero que no us molestin massa.

01-Bonancenc, de rnbonet

Ha estat més breu l'explicació que la multa de 100 EUR que li va caure al subjecte. Tot i així, un bon esbós per encetar el meló del Clàssic. Potser amb més extensió hauríem gaudit més del Mestre Bonet. Txapò, xicon.


02-Daixonses i dallonses, de kefas

L'anècdota escolar i, sobretot, aquest estar als núvols de més d'un/a, m'ha recordat força els meus anys de col·legi, en què més d'una mosca havia distret la meva lúcida neurona i no hi havia manera de saber la resposta d'allò que se'm preguntava. Bona feina, k.


03-El parc, d'Identitat Inedita

He imaginat aquest relat com si fossin un seguit d'instantànies. Les frases concises, breus i tallants han ajudat a fer-ho. I és aquesta forma de narrar el que més m'ha agradat, a banda de la història que s'hi explica. Bona feina, I. I.


04-El director, d'Atlantis

L'anècdota és fàcil que es doni en qualsevol lloc, ja sigui una escola o un restaurant, o una oficina. Hi ha gent que gaudeix posant en evidència els seus empleats. Bona lliçó amb poques paraules. Un consell, sense ser un petulant: caldria una revisioneta al text i desapareixerien algunes faltes comeses. Bona feina, Atlantis.


05-La veu del silenci, de brins

Si hagués llegit fins al text anterior, hauria estat millor per a mi. La decisió era clara. Però la Pilar ens deixa un text que frega amb un paper de vidre les fibres del cor. Explicatiu i tendre. Proper i dolorós. Tanmateix, sempre agraïm la bellesa, ens faci mal o ens deixi a frec de l'emoció. Chapeau, Mme. brins.


06-Les fruites en alemany, de Mena Guiga

Em passa com l'octubrenca (o el seu personatge almenys): soc aprensiu en el tema de les xeringues. I também'haurien de recollir del terra. No sé si faria servir el truc de les fruites en un altre idioma (alemany, italià, portuguès...). Si així fos, deixaria de banda les vermellors. Inclús de la síndria! Sehr gut, Frau Massó.


07-Impostor?, de marialluïsa

Un bon text, que descobreix de mica en mica les sospites de la narradora. Suposo que en una bugaderia hi entra un bon elenc de personatges curiosos, ja siguin sicaris o impostors. La frase final és per amagar-se darrere de les màquines la propera vegada que torni aquest individu. Bona feina, Lluïsa.


08-L’amor imaginari, d'Homo insciens

Hi ha una barreja de Calders i de Kafka en aquest relat, i no ho dic com a comentari pejoratiu. Snó tot al contrari: em sembla un exercici molt bo, que juga amb aquella idealització que hem fet de petits i que, potser amb els anys, ens desangelem d'aquell ideal que sols existia en el nostre magí. Bona feina, H. i.


09-Excuses de mal pagador, de Galzeran (homefosc)

Scheherezade sempre és recurrent. L'excusa de no fer alguna cosa o de no tenir idees o temps i que aquesta excusa serveixi per a presentar-se en el Clàssic (en aquest cas). És un bon divertimento i sobretot una bona manera de fer-nos dentetes, des de Honolulu. Ja ens diràs quin Repte culinari era... Bona feina, fetiller obscur.


I ara cal emetre un veredicte, i per no allargar-me massa, perquè ja és tardet, diré que els nou relats tenen alguna cosa per endur-se el Clàssic. Dos toquen molt la fibra, i m'ha costat decantar-me. El text d'Identitat Inedita és un bon candidat per ser el guanyador, però encara segueix dins meu la sensació del relat de la brins. I penso que hauria de ser ella qui convoqués el següent Clàssic, el 703 (DCCIII). O el DCCIII (703).

Per molts anys a la resta, bona feina de tot reptaire.


d.



Respostes

  • RE: Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions
    Homo insciens | 20/05/2021 a les 07:53

    Gràcies deòmises!!

    Enhorabona brins, un relat molt bonic i emotiu!
  • RE: Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions
    Mena Guiga | 20/05/2021 a les 09:09
    Moltíssimes Mercès (ai, Lídies!) pel comentari valoratiu, danke!
    I endavant brins! (tot un Pilar al fòrum).

    Mena and sisters
  • RE: Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions
    Atlantis | 20/05/2021 a les 09:14
    felicitats Brins!!!Bona feina tots!!
  • RE: Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions
    Galzeran (homefosc) | 20/05/2021 a les 09:42
    Gràcies deò, has pillat la meva broma. La veritat, estic una mica enfeinat aquests dies amb diversos reptes personals, i em va sortir a raig aquest petit divertiment, o distracció poc treballada, però no volia deixar de participar en el teu repte clàssic.

    El culinari?, se'm va ocórrer mentre feia el dinar, ja veus!


    Au! Brins, esperem el teu clàssic!!
  • RE: Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions
    brins | 20/05/2021 a les 10:03
    Moltíssimes gràcies, deòmises, pel teu veredicte i pel teu comentari. Em satisfà molt que el relat t'hagi agradat.

    Gràcies, també, per les felicitacions que he rebut. De seguida que tingui decidit un nou tema, convocaré el proper repte.

    brins
  • RE: Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions
    rnbonet | 20/05/2021 a les 10:55
    Dues felicitacions:

    *la primera, per la guanyadora. Sempre, 'brins' ens toca el cor amb els seus relats.
    *la segona, pels excel·lents i encertats cometaris de 'deòmises.

    Sols em resta entonar un 'mea culpa' per no haver pogut encabir a "Bonancenc" tots els sinònims possibles dels mots prohibits. Només hi ha al voltant d'una vintena.

    Salut i rebolica!
  • RE: Repte ClàssicDCCII (702): Explicacions
    kefas | 21/05/2021 a les 10:17
    Bona collita.

    Del relat de brins m'agrada la segona lectura. La de que és possible construir una història d'amor sobre un parell de frases.

    Deòmises, et felicito per estar tant atent. Com a mínim sabies la pregunta.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.