Detall intervenció

REPTE CLÀSSIC CCCLXXXIII: Nocturnitat (La Proposta)

Intervenció de: deòmises | 24-04-2009


Estimats i estimades relataires,

avui us proposo un Repte sobre aquells individus que viuen la nit, des de l'escombriaire fins a la prostituta, des del cambrer de pub fins al vampir, el somnàmbul, l'insomne, la parella d'acabats de casar...

Un relat de terror, d'amor, d'acció, de fantasia, eròtic...

Un relat amb un narrador omniscient, objectiu, protagonista, presencial...

Un relat amb flux de la consciència, amb diàlegs, descriptiu, sense ordre ni concert,...

Un relat ab ovo, in medias res, in extremis, amb salts en el temps, o, simplement, a raig...

Ja veieu, llibertat, mentre parleu sobre la nocturnitat d'aquells personatges que formen el relat. I unes condicions faciletes per acabar-ho d'arrodonir tot...:

Tema: Nocturnitat
Paraules clau: sovintejar, breu, llavi, cloure. Amb les flexions i les conjugacions que calguin.
Extensió: de 200 a 1000 paraules
Gènere: prosa o poesia
Termini: dimarts 28 d'abril de 2009, a les 23:59h

Endavant les atxes!

d.


Respostes

 • El preu de la veritat
  gypsy | 27/04/2009 a les 22:32

  Darrerament l'Albert està més content, passa més estona al lavabo quan es dutxa. S'ha comprat més roba. I es posa molta colònia. Està guapo, encara fa goig. Bé, ara que ho penso això és absurd, doncs els homes no tenen data de caducitat en quant a l'atractiu en la maduresa. "És interessant, oi?" diuen d'un paio gran les mateixes dones, mentre que una dona de la mateixa edat passa a ser una "vella". Déu, quan va fer el món no s'ho pensava com se li notaria el refotut masclisme.
  No tant sols és l'aspecte exterior, hi ha quelcom que li vessa d'endins que el fa més atractiu. Somriu, canta i xiula.
  Avui, m'ha dit que aquesta nit tornarà tard de la feina, doncs ha de preparar una reunió per demà amb uns canadencs que els volen comprar. Això suposarà un sou més alt, més estatus, bla, bla, bla... Li he dit que d'acord, mentre li feia un petó als llavis. He posat la rentadora, he fet el llit amb presses i he marxat a la classe de ioga.
  Mentre respirava amb la música relaxant m'ha vingut al cap un pensament breu, com un llamp. He decidit que seguiria a l'Albert. Aniria mitja hora abans de l'hora habitual quan plega a la seva feina i m'esperaria en qualsevol lloc.
  La tarda se m'ha fet eterna, m'he sentit culpable de malpensar de l'home que estimo. He estat a punt de fer-me enrere. Però quelcom de malsà que em conté, m'ha empès a no abandonar la idea primera de seguir-lo.
  Les nou de la nit al carrer Muntaner cantonada Aragó. Fa anys sovintejava aquesta zona de Barcelona, quan anava a buscar a l'Albert els divendres a les tres de la tarda, just per començar el cap de setmana. Ara m'adono que gairebé no sortim, amb el rotllo de la feina, la feina. Ja fosqueja i tinc fred. Torno a pensar que sóc boja. De cop, una estrebada. El veig sortir amb una noia que no conec. No és la Carmina ni tampoc l'Anna. Caminen amunt i s'aturen per entrar en un bar proper que conec. M'espero una mica abans d'entrar. Faig el cor fort i entro a poc a poc amb por. És un lloc gran i amb una llum tènue.
  Trigo uns segons a localitzar-los en una tauleta situada en un racó. El cor em batega tan fort que m'esclatarà. I si em dóna un infart aquí al mig? m'horroritzo jo sola del ridícul que faria estesa a terra espiant el meu marit. M'assec en un lloc on no poden veurem. Tot de pensaments se m'entortolliguen alhora, segur que és la representant dels canadencs que els volen comprar. És molt jove i maca. Demano un gintònic i li dic al cambrer que espero a una persona. Faig veure que llegeixo mentre els miro de cua d'ull. L'Albert somriu, li agafa la cintura mentre li besa el coll. Ella clou els ulls i inclina el cap amb suavitat, per rebre aquell petó d'aquells llavis que creia meus. M'adono que estic en estat de xoc, no em puc bellugar. Els miro tan intensament que podria travessar-los i esqueixar-los alhora. Ara, es fan un petó llarguíssim i penso que jo no en faig ni en rebo de petons així. També penso en un instant de lucidesa que el cos de l'Albert no em pertany, ni els seus receptors tàctils, ni la sensibilitat de la seva pell enfront d'altres dones, ni els seus pensaments ni desitjos.
  Penso mentre paeixo el mal tràngol amb tanta serenitat com puc i em veig sola en una taula mirant a una parella enamorada que no s'amaga del seu amor. I jo?, jo també tinc receptors tàctils, coll i sensibilitats assedegades.
  No faré cap numero. És de poca classe. Pago el gin i marxo.
  Fa fred al carrer, camino sense rumb fix mirant tot el que m'envolta sense pressa, com si descobrís un món nou i diferent. L'Albert trigarà, no cal que corri per anar a casa i posar-me al llit.  • El preu de la veritat (corregit)
   gypsy | 30/04/2009 a les 01:31

   Darrerament l'Albert està més content, passa més estona al lavabo quan es dutxa. S'ha comprat més roba. I es posa més colònia. Està guapo, fa goig. Bé, ara que ho penso, això és normal, doncs els homes, en teoria, no tenen data de caducitat en quant a l'atractiu en arribar a la maduresa. "És interessant, oi?" diuen d'un home madur les mateixes dones que qualifiquen de vella a una altra dona de la mateixa edat que l'home interessant. El pitjor masclisme és el que exerceixen les pròpies dones contra elles mateixes.
   No tan sols és l'aspecte exterior, hi ha quelcom que li vessa enfora que el fa més atractiu. Somriu, cantusseja i està de bon humor.
   Avui, m'ha dit que aquesta nit tornarà tard de la feina, doncs ha de preparar una reunió per demà amb uns canadencs que els volen comprar l'empresa. Això, suposarà un sou més alt, més estatus... li he dit que d'acord, mentre li feia un petó als llavis. He posat la rentadora, he fet el llit amb presses i he marxat a la classe de ioga.
   Mentre respirava amb la música relaxant m'ha vingut al cap un pensament breu com un llamp. He decidit que seguiria a l'Albert. Aniria mitja hora abans que plegués a la seva feina, i m'esperaria en qualsevol lloc.
   La tarda se m'ha fet eterna, m'he sentit culpable de malpensar de l'home que estimo. He estat a punt de fer-me enrere. Però, quelcom de malsà que em conté m'ha empès a no abandonar la idea primera de seguir-lo.
   Les nou de la nit al carrer Muntaner cantonada Aragó. Fa anys sovintejava aquesta zona, quan anava a buscar a l'Albert els divendres a la tarda per començar el cap de setmana. Ara m'adono que gairebé no sortim, amb l'esclavatge de la feina. Ja fosqueja i tinc fred. Torno a pensar que sóc boja. Què estic fent? de cop, una estrebada em corprèn. El veig sortir amb una noia que no conec. No és la Carmina ni tampoc l'Anna. Caminen amunt i s'aturen per entrar en un bar proper. M'espero una mica per fer temps. Faig el cor fort i entro a poc a poc, amb por. És un lloc gran amb una llum tènue. Per sort, es ple de gom a gom.
   Trigo uns segons a localitzar-los en una tauleta situada en un racó. El cor em batega tan fort que m'esclatarà. Penso una excusa ràpida per si em descobreixen. Em tranquil·litzo i m'assec en un lloc on ells no em poden distingir. Tot de pensaments se m'entortolliguen alhora, segur que la noia és la representant dels canadencs que els volen comprar. És molt jove i maca. Demano un gintònic i li dic al cambrer que espero a una persona. Faig veure que llegeixo, mentre els miro de cua d'ull. L'Albert somriu, li agafa la cintura mentre li besa el coll. Ella clou els ulls i inclina el cap amb suavitat, per rebre aquell petó d'aquells llavis que creia meus. Resto atònita, no puc bellugar ni les pestanyes. Els miro tan intensament que podria travessar-los i esqueixar-los alhora. Ara, es fan un petó llarguíssim i penso que jo no en faig ni en rebo de petons així. També barrino en un instant de lucidesa, que el cos de l'Albert no em pertany, ni els seus receptors tàctils, ni la sensibilitat de la seva pell enfront d'altres dones, ni els seus pensaments ni desitjos. Em vénen ganes de plorar.
   Rumio caòticament, mentre intento pair el mal tràngol amb serenitat. Veig una dona sola - dec ser jo - en una taula d'un bar de moda fitant a una parella apassionada que no amaga el seu deler compartit. I jo? jo també tinc coll, cintura, receptors tàctils i sensibilitats assedegades.
   No faré cap numero, és de poca classe. Pago el gin i marxo.
   Fa fred al carrer, camino sense rumb fix mirant tot el que m'envolta sense pressa, com si descobrís un món nou i diferent. L'Albert trigarà, no cal que corri per anar a casa i posar-me al llit.

 • Data de caducitat
  nuriagau | 28/04/2009 a les 13:49

        Negra nit. És tan feixuga la càrrega que duc sobre meu, i tan forçosament introspectiva i fosca la visió que tinc, que malgrat intento cloure els ulls, no puc dormir.

        Novament m'enfronto a una altra nit en blanc. No sóc capaç d'aturar la meva ment. I tu, com ets capaç d'adormir-te després de la breu, però dura, conversa que hem mantingut?

        Estem tots dos al llit, tan a prop i tan lluny alhora. No ens separen uns centímetres. Entre tu i jo la distància és incomprensiblement infinita. Les discussions estúpides i improductives cada dia sovintegen més la nostra realitat quotidiana. Hem perdut la capacitat de comunicar-nos. Parlar parlem, però emprem llenguatges diferents. Sovint fem poc més que reiterar discussions inacabades i repetitives en el temps, basades en crítiques i retrets.

        Ricard, tu i jo coexistim en un mateix espai i temps, però, en realitat, no estem compartint les nostres vides. Moltes són les preguntes que farceixen la meva ment curulla d'interrogants i que embolcallen les meves nits d'insomni. Voldria saber què és el que ens ha passat i no trobo la resposta. El cor té raons que la raó no comprèn.

        De vegades, recordo els dies passats. Els teus ulls, que ara m'ataquen amb guspires d'insatisfacció, abans em llançaven espurnes de felicitat. Recordo com gaudia contemplant el teu rostre mentre romaníem abraçats al llit. Llavors no m'importava que dormissis plàcidament. Ara, em resulta insuportable.

        Lluny ens han quedat els dies en què les dificultats que ens assetjaven no feien trontollar la nostra relació. Al contrari, feien créixer el nostre amor mentre anàvem superant totes les vicissituds. Per què, últimament, qualsevol fotesa se'ns presenta com una barrera infranquejable?

        Immersa en la insuportable lucidesa d'una infinita nit de vigília, m'adono que aquesta dinàmica se'ns està convertint en un hàbit i una immensurable buidor m'omple el cor de tristesa. Jo t'estimo i no et vull ferir, però crec que la nostra relació se'ns està escapant de les mans. No voldria arribar a la situació en què dels nostres llavis sorgeixin paraules mancades de respecte. Potser no val la pena esperar que això arribi.

        Ricard, tu pots dormir i jo, no. Però tots dos som conscients que hauríem de concloure que la nostra relació ha sobrepassat la data de caducitat.

 • Data de caducitat
  nuriagau | 28/04/2009 a les 13:54

        Negra nit. És tan feixuga la càrrega que duc sobre meu, i tan forçosament introspectiva i fosca la visió que tinc, que malgrat intento cloure els ulls, no puc dormir.

        Novament m'enfronto a una altra nit en blanc. No sóc capaç d'aturar la meva ment. I tu, com ets capaç d'adormir-te després de la breu, però dura, conversa que hem mantingut?

        Estem tots dos al llit, tan a prop i tan lluny alhora. No ens separen uns centímetres. Entre tu i jo la distància és incomprensiblement infinita. Les discussions estúpides i improductives cada dia sovintegen més la nostra realitat quotidiana. Hem perdut la capacitat de comunicar-nos. Parlar parlem, però emprem llenguatges diferents. Sovint fem poc més que reiterar discussions inacabades i repetitives en el temps, basades en crítiques i retrets.

        Ricard, tu i jo coexistim en un mateix espai i temps, però, en realitat, no estem compartint les nostres vides. Moltes són les preguntes que farceixen la meva ment curulla d'interrogants i que embolcallen les meves nits d'insomni. Voldria saber què és el que ens ha passat i no trobo la resposta. El cor té raons que la raó no comprèn.

        De vegades, recordo els dies passats. Els teus ulls, que ara m'ataquen amb guspires d'insatisfacció, abans em llançaven espurnes de felicitat. Recordo com gaudia contemplant el teu rostre mentre romaníem abraçats al llit. Llavors no m'importava que dormissis plàcidament. Ara, em resulta insuportable.

        Lluny ens han quedat els dies en què les dificultats que ens assetjaven no feien trontollar la nostra relació. Al contrari, feien créixer el nostre amor mentre anàvem superant totes les vicissituds. Per què, últimament, qualsevol fotesa se'ns presenta com una barrera infranquejable?

        Immersa en la insuportable lucidesa d'una infinita nit de vigília, m'adono que aquesta dinàmica se'ns està convertint en un hàbit i una immensurable buidor m'omple el cor de tristesa. Jo t'estimo i no et vull ferir, però crec que la nostra relació se'ns està escapant de les mans. No voldria arribar a la situació en què dels nostres llavis sorgeixin paraules mancades de respecte. Potser no val la pena esperar que això arribi.

        Ricard, tu pots dormir i jo, no. Però tots dos som conscients que hauríem de concloure que la nostra relació ha sobrepassat la data de caducitat.

 • Carta al jutge estimat del REPTE CLÀSSIC CCCLXXXIII
  Carme Cabús | 28/04/2009 a les 20:13

  Hola guapíssim,

  I si el repte l'allarguéssim un dia o dos?
  Bé, només és una proposta que potser facilitaria que s'hi presentessin més relats (entre els quals el meu, amb el qual estic batallant. He perdut per complet la pràctica després de fer temps que em dedico a la poesia).

  Si la proposta és fora de lloc, demano sentides disculpes.

  Un petonàs!!!
  • La sireneta del mar
   mei__ | 29/04/2009 a les 00:05

   Per a pescar anguiles al borinot, cal passar les llambruixes o cucs de terra per un fil llarg que s'ha de rematar amb un nuc, com un collar. Un cop fet açò, cal entortolligar-lo de manera que es quede com un cabdell mal cabdellat. Finalment, es nuga l'esquer a l'extrem del fil de la canya i se submergeix a l'aigua de la sèquia. L'anguila mossega les llambruixes enfilades, s'hi embolica amb les dents i, en notar el moviment, el pescador treu la captura cap a fora. Prèviament haurà enllestit un paraigua obert que haurà desat al terra, en sentit invers a la seua funció habitual, on dipositarà l'anguila per tal que no s'arribe a esmunyir en alliberar-la. I del paraigua l'aboca en un cabàs d'espart ben fondo.

   Aqueferat en aquesta art es trobava Lluís de Bava el capvespre del primer dissabte d'octubre a la sèquia de l'Ull de la Vila, als afores de Bonretorn. S'havia acomodat just al final de la llarga trapa de fustes que tapava el curs de la sèquia al llarg d'un centenar de metres, on havia disposat una cadireta de corda per si l'espera s'allargava o per si la pesca era profitosa. A sobre del parament, penjava l'única pereta de llum elèctrica del camí d'Onda, que destacava la figura del pescador des de lluny en forma d'un breu rodolí groguenc. Just acabava de llençar el borinot a l'aigua quan, ja ben caiguda la nit, una colla de divertits, que tornaven de rodar el bou amb corda d'un llogarret veí en festes, el van albirar des del revolt del camí. Eren Bana, Batistet el de Soleta, Blai l'Estellador i dos dolçainers que havien acabat la tocada i se'ls havien acoblat per tornar cap a casa en companyia.

   Bana era conegut per la contornada per la facilitat i l'èxit amb què maquinava bromes enginyoses que després se celebraven durant setmanes en les converses de la taverna de Martines i arreu del poble.

   -Shhhht! Calleu un moment si voleu riure de valent. Xiuxiuejà el bromista al temps que es treia les espardenyes de careta i s'arromangava els camals dels pantalons.

   El de Soleta i l'Estellador, avesats a les sobtades ocurrències de l'amic, van prémer els llavis per a aguantar la riallada de diversió garantida amb què ja comptaven i els van fer un senyal als dolçainers perquè s'aturaren sense fer soroll. Llavors Bana, des de l'extrem oposat de la trapa, es va enfilar a les palpentes sèquia amunt, amb el toll d'aigua pels genolls, en direcció a Lluís de Bava, guiat en la foscor pel besllum que s'albirava a l'acabament del tram cobert. Els altres van avançar sigil·losament entre els tarongers de la vora fins que es van apostar a uns vint metres de l'escena, rere les rajoles d'un cremador de llenya.

   Quan Bana va arribar a l'objectiu, es va atansar la massa de llambruixes, va cloure fermament el puny al voltant del fil de pescar, i va estirar intermitentment un parell de cops, com feien les anguiles quan picaven.

   - Clic-clic!

   - Fotre! - exclamà Lluís de Bava -. Si sembla que han picat!

   Aleshores va treure cap a fora el borinot, que Bana recent havia amollat, i va comprovar que romania buit.

   -Com és possible...? Ho hauré somiat? -. Monologava al temps que tornava a submergir el borinot a les negres aigües de la sèquia.

   Una segona estirada del fil el va posar de nou en alerta, amb l'inequívoc sorollet del borinot enfonsat per la mossegada, amb el característic moviment del fil en sacsar-lo l'animal.

   -Clic-clic!

   Res. En tornar a treure l'aparell, l'esquer era buit i les llambruixes del borinot intactes. I així durant tres vegades més.

   -Per la mare que m'ha parit que t'he de treure, filla de la grandíssima puta!

   I llavors Bana, imitant una aflautada veu femenina, li contestà des de l'interior de la sèquia:

   - No m'atraparàs, no, que sóc la sireneta del mar!

   Al temps que soltava canya i borinot, deixant cadira, cabàs i paraigua, Lluís de Bava va fugir cames ajudeu-me en direcció al poble mentre Bana emergia de la sèquia amb un somriure triomfal. Els altres amb prou feines podien reprimir la riallada quan eixien de l'amagatall.

   L'endemà de bon matí, Lluís de Bava aparegué pel de Martines per a fer-se el gotet de barreja. No li va resultar estrany trobar-se Bana, Batistet el de Soleta i Blai l'Estellador recolzats al taulell perquè tots tres sovintejaven la taverna.

   -Què, Lluís, com anem?

   -Mira, anar fent i avant...

   I en això que Batistet, acariciant paròdicament els cabells de raspall de Bana, li mussità melosament:

   -Com et vull, sireneta del mar!

   Lluís de Bava, amb ulls de no entendre res, llençà un esguard atònit cap a la còmica parella de festejadors al temps que Bana, amb l'afectada veu de soprano de la nit, li etzibà:

   -Ai, maricon, així que volies pescar la sireneta del mar?

   I entretant, l'Estellador va mig apartar una cortina rere la qual hi havia la cadira, el cabàs, el paraigua, la canya i els dos dolçainers recent amistats, que llençaren a l'uníson una nota aguda i sostinguda amb les xirimites, imitant les trompetes del circ després d'una proesa aconseguida.

   El de Bava va envermellir de còlera en copsar la passada i va emprendre la persecució Pla avall dels divertits, mentre a crits no els baixava de cabrons, de fills de puta i de malparits. I quan els va atènyer a l'alçada del baret de Tàfol no va córrer la sang, però sí algun litre de cassalla per a rebaixar l'acalorada de l'afrontat i celebrar, tots plegats, tan redona facècia.

   • deomises:
    mei__ | 29/04/2009 a les 09:21

    al darrer paràgraf de "La sireneta del mar", on diu "no els baixava de" ha de dir "no els abaixava de".


   • deomises:
    mei__ | 29/04/2009 a les 09:22

    al darrer paràgraf de "La sireneta del mar", on diu "no els baixava de" ha de dir "no els abaixava de".


 • El Comte
  Vladimir | 29/04/2009 a les 11:39

  El Comte em va rebre mudat amb una capa llòbrega, absurda i antiquada. Una indumentària escaient a l'aparença rònega d'aquell casalot, una construcció que mantenia escassos vestigis de la magnificència d'èpoques pretèrites. No m'hi hauria quedat mai a passar la nit, però la tempesta s'intensificava i jo temia que l'alba em sorprengués a mig camí o perdut per paratges poc sovintejats, desconeguts. El Comte, hospitalari, va oferir-me una habitació a bon preu i un sopar frugal, que vaig engolir assegut a la taula excessiva del menjador. Ell no menjava: m'observava des de l'altre extrem amb uns ulls hipnòtics, vermellosos, que contrastaven amb els llavis violacis i la pal·lidesa malaltissa del rostre demacrat, exsangüe, que conferia a la seva imatge l'aparença d'un moribund. "Fa dies que dormo malament", va ser l'explicació succinta i breu amb que va justificar el seu mal aspecte. Quan va començar a relatar-me amb parsimònia els orígens nobles del seu il·lustre llinatge, va endevinar que m'avorria i s'avingué a acompanyar-me a la meva habitació.

  A mitjanit em va tornar la gana. No podia dormir, en va intentava cloure les parpelles. Els llampecs il·luminaven intermitentment el passadís mentre m'encaminava en silenci cap a la cambra del Comte. Vaig trobar-me'l despert. "Què hi fa vostè aquí?", va preguntar-me, sorprès. Mai no hauria dit que d'aquella desferra humana -una pelleringa escanyolida, macilenta i eixuta- se'n pogués extreure tant de suc. Després sí que vaig poder dormir, tot el dia. A la nit següent -una nit serena i estelada- vaig reprendre el meu camí. • Comiats de nocturna felicitat
  Galzeran (homefosc) | 30/04/2009 a les 00:24

  Comiats de nocturna felicitat


  Són tantes les nits que he voltat els tombants d'aquest món cansí, que ja anava sent hora de fotre el camp. Ja era hora! Hauria de cridar en realitat, sense dubtes i amb admiració inserida a la mirada ja absent, i amb tota l'emfatització visible a la meva boca oberta per l'esglai inesperat, fent breu el comiat que sovinteja a la nit, abans de cloure la lluna el seu camí.

  Feia dies que havia decidit una parada al meu exili erràtic, de poble en poble, de país en país. Però no havia pres consciència de què, a cada volta, seria més agosarada la cacera, cansat com estava de rondar-la per aquestes terres amples i eternes. A la fi vaig establir-me en una petita vall arrecerada i fresca, i força habitada, sols volia una mica de temps per descansar, i havia cregut que passaria inadvertit; error fatal.

  I ara que el càlid fred d'una bala de plata resta allotjat en el meu pit, un somriure es dibuixa en els meus llavis, feliç és el meu esguard, quan el rictus facial torna a ser humà. Quina sorpresa per a qui m'ha disparat, a boca de canó, quan estava a punt de ser ell l'última víctima del meu mal.

  Morir, curiós i desitjat final, per fi descansaré, sí. Perquè més de dos-cents anys rondant aquest món, cansen, i ja em tocava, també a mi, marxar a l'altre, aquell de qui tant n'havia sentit parlar i que per culpa d'una influència filla de Selene, no havia descobert, i en el seu moment com tot humà troba de natural.
  No era immortal, que no ho era, però difícil de matar, potser sí.

  Ara descansaré, i feu-me cas, no trigueu en seguir-me, no sabeu el què us perdeu!

 • Escullera de ponent
  Dolça Parvati | 02/05/2009 a les 00:41

  Era morat. I el contrast de la tela en primer pla amb el vapor de fons de la mar plujosa, des d'allà dalt de l'escullera de ponent, confegia un caràcter oníric a la vista. Sota el seu cercle ens refugiàvem del petit diluvi de primavera recent estrenada. Ell duia la seua solitud i a mi enganxades del braç. Jo amagava l'absència d'un altre i un cert desànim al seu recer. Agafats, xerràvem i callàvem, i quan callàvem només parlava el plic-plac de les gotes repicant contra el paraigua. Llençades contra aquell fons irreal, les confessions i la seua aparença de veritat perdien força.

  No, no estàvem enamorats, mai ho estaríem. Ni tan sols érem una parella, malgrat que si hagués passat qualsevol transeünt per la deserta escullera se n'hauria anat amb la certesa que érem dos nuvis que es regalaven una passejada romàntica. A penes érem amics. Potser hi havia un pèl de desig entre tots dos, no ho negaré. Però es diluïa, com tot plegat, en aquella volta borrosa de cel i mar.

  Ens va rebre la nit davant d'una tassa de te, en una gelateria del port que jo sovintejava amb el xiquet. Del buit que em deixa el xiquet quan se'n va amb el seu pare no parlaré. M'haguera agradat tenir ganes de seduir-lo, de convidar-lo a casa, de beure un parell de copes de cava fresc i, amb la voluntat reblanida, de fer l'amor o almenys dormir abraçats l'un a l'altre, però el ben cert és que no en tenia. Potser m'hauré de mirar aquesta afecció llaminera que li estic agafant al que jo anomene el contacte controlat. En alguns moments ell tornava a xerrar, però jo estava més pendent d'observar el moviment dels seus llavis, com s'obrien per tornar-se a cloure ràpidament en articular els sons, que d'allò que deia. Vagament recorde que em parlava de la seducció i de la iniciativa dels homes, que si volien sentir-se caçadors, que si no sé quina cosa de les dones que es comporten com a llobes... Jo, quan tinc l'energia suficient, sóc una lloba. I què?

  Ja havia escampat quan tornàvem cap al poble per a acomiadar-nos. Ara la volta del cel semblava més breu, un cop perduda la textura vaporosa i atapeïda d'estels de nou. Planava l'olor de tarongina pels cantons quan ens vàrem fer els dos petons al costat del seu cotxe. Un cop va desaparéixer, vaig pujar al meu i me'n vaig tornar sola a l'escullera. I en la negror del passeig nocturn vaig retrobar un record, el d'un relat eròtic que vaig escriure on una dona que plegava mitjons amb la seua millor amiga li contava un somni o una fantasia: durant una calma nit de primavera, passejava amb el seu primer amor per aquella llarga escullera de ponent. De com el vaig inventar tampoc parlaré. A la merda els relats vivencials.

 • Pastilles de menta de Sangifetge
  nuriagau | 02/05/2009 a les 01:36

  Jo tenia una feina i això era el més important. Fer d'escombriaire, sense ser cap meravella, em permetia seguir pagant les factures. Un sudaca baixet i jo acompanyàvem al camió de la brossa, li acostàvem els contenidors, recollíem les bosses que havien caigut i els tornàvem a posar a lloc. Treballàvem de nit i a mi ja m'estava bé.

  Eren les tres de la matinada i encara faltaven unes hores per cloure el torn. Vaig agafar la petaca, vaig fer un glop de ginebra i, tot seguit, em vaig posar una pastilla de menta a la boca. El sudaca - el poni paio com els anomenaven els gitanos del meu barri - em va mirar malament. Si no li agradava ja s'hi podia posar fulles : només un immigrant era capaç de fer aquella feina sense una mica de mam; era ell l'estrany, no jo.

  Érem a una zona on sovintejàvem les discoteques. A pocs metres, al meu davant, una noia jove es deixava magrejar per un home més gran que ella. Podia veure perfectament com li tocava el cul per sota la breu faldilla escocesa. Vaig recollir dues bosses del terra sense deixar de mirar-la. D'ençà que la meva dona em va abandonar només mullava pagant, i aquella noia era, sens dubte, molt millor que qualsevol de les meuques barates que jo em podia permetre. Vaig ensalivar. Ella es va girar i li vaig veure la cara: no m'ho podia creure, era la meva filla. Per sort no m'havia conegut. De fet, no estava en condicions de conèixer a ningú, anava massa borratxa i es va posar a vomitar al mig de la vorera.

  Mentre m'enfilava al camió vaig recordar com aquella mala pècora havia destrossat la meva relació amb la seva mare. Es cert que una vegada vaig tocar-la. Però només havia passat un cop; jo anava mamat i ella es vestia com una puta. No hauria hagut d'explicar-ho a ningú; no va ser pas tan greu. I, pel que acabava de veure, ara la nena no tenia tantes manies.

  Maleïda cria!

  Em vaig mossegar el llavi fins fer-me sang. Les mans em van tremolar quan treia la caixeta de les pastilles de menta i el contingut va caure al carrer.

  I les vaig veure rodolar; petites perles verdes perdent-se en mig de la brutícia i la foscor.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.