Detall intervenció

Repte clàssic 686. commemoració. comentaris i veredicte

Intervenció de: Anna Sant i Ana | 07-06-2018

Escric aquests comentaris amb una memòria delerosa de ser ferida des de vostres memòries. Així la tristesa i la solitud de “Resum del tram”. Cinquanta aniversari commemorant totes les vides, totes les morts, tots els morts. I un camí, un tram, que vagareja des de foscors a les llums, amb derrotes, amb penediments. Amb el testimoni del bellaombra, potser també amb la fi de la tarda i el brancam per a tornar a començar.

Es desfilen les remembrances des de l'orient, amb una misèria que fa el perdó miserable i trist. Commemorant de bell nou un dolor, de bell nou una fuetejada de tirania i masclisme. Trenant la tristesa any rere anys, rere parpelles mortes i culpabilitats innocents de dones. M'allunyo d'aquesta commemoració de la impotència entortolligat als mots i als sentiments. I al rebuig senyor Mahor,

Quatre mots plens, quatre mots curulls de vida i esperança, quatre mots plens de salvació. Amagats rere la mort del dictador, les hores de la memòria es fan íntimes. Es commemora un secret, un àmbit de tristesa i culpabilitat reeixit. Una bellesa. Uns paraules que bellament ens narren quatre mots, aquest cop sense esdrúixola, amagada al sentiment.

Impotència, quan tota la il·lusió i l'amor cauen, s'estimben des d'una terrassa aixecant l'engany i la veritat. Un dolor a les entranyes que et fa ensopegar amb els ulls oberts.
La commemoració s'havia preparat precisa, un bell sopar per a un aniversari de vida comuna. I tot cau des del regal, des de la bellesa de la flor que marceix aquesta vida. I de la humiliació llatina, des d'un idioma. Des de la confiança. Commemoració esdevinguda burla.

Que dir dels quatre relats. Ben escrits, he passat un bells instants amb vostres mots. Vaig pensar que potser havia d'haver fet aquest repte commemorant aquell primer, un repte de 24 hores, de 300 mots, amb paraules prohibides i amb mots clau. Però el repte ha evolucionat, ni bé ni malament. I el commemorem a cada repte nou. I li obrim portes. I com tots quatre reptes són guanyadors, designo, obrint portes, que sigui Kefas qui organitzi el nou repte.

Felicitats a tots, i gràcies.


Respostes

  • Gràcies, Toni, pels comentaris...
    Mena Guiga | 07/06/2018 a les 13:57
    ...i enhorabona a kefas. A veure a veure a veure què ens proposa...


    Mena
  • Glups !
    kefas | 08/06/2018 a les 00:40

    No em pensava que em farieu treballar tant aviat.
    Miro com es munta la paradeta i demà proposo.
  • RE: Repte clàssic 686. commemoració. comentaris i veredicte
    deòmises | 09/06/2018 a les 01:13
    Enhorabona a kefas pel repte aconseguit, i a la resta de reptaires. 

    Gràcies pels comentaris-reflexió, Toni.


    d.


Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.