Detall intervenció

RE: x llpages i SrGarcia sobre el Pas del pes del temps

Intervenció de: Atlantis | 07-02-2022

A mi també m'agradaria que hi hagués un espai on opinar de diferents temes d'escriptura.

En relació al que diu el Sr Garcia, de l'escriptura automàtica, crec que es pot fer amb poesia i amb relats. Jo l'he utilitzada en les dues formes.


Respostes

  • Interpretació
    SrGarcia | 05/02/2022 a les 01:05
    Senyor Kefas, si algun comentarista hagués proposat la vostra interpretació, segurament hagués sigut entés com a abusiu; com a algú que ultrapassa els límits de la interpretació.

    Si ho feu vós, no hi ha res a dir, vós maneu; però no doneu cap indicació sobre que el relat es pugui entendre així; no en doneu cap ni una.

    A més de borratxo, brut i malparlat, també sóc malpensat. Penso que en feu una falsa interpretació; penso que interpreteu el vostre escrit d'una manera que ningú podria entendre, si ens atenim al significat literal de les paraules; penso que és una interpretació falsa, feta sobre la marxa. La veritat, no em crec que la que dieu sigui la vostra primera intenció.
    • RE: Interpretació
      kefas | 05/02/2022 a les 11:35
      SrGarcia (m’agrada que porteu el senyor incorporat al pseudònim) teniu raó, i es nota perquè la feu servir. És possible que la meva intenció no fora que el relat es copsés com una metàfora de les relacions amb ñ, no tinc tirada a parlar-ne. Em passa com a en Churchill, que no volia opinar sobre els francesos perquè no havia tingut temps de conèixer-los a tots. I per la mateixa raó, no m’agrada que ningú opini sobre els catalans. Sobre fets indexats a persones, se’n pot opinar lliurement. Una altra cosa és que, en iniciar el procés d’escriptura automàtica, m’hagués passat pel magí. Les aigües en van plenes d’aquest tema. No sé com ho feu vos, però jo no planifico els meus relats, els deixo fluir, com fa el senyor xinès de l’anunci de l’aigua que ens omple. I en relació al tema de les falsedats interpretatives, també pot ser possible. De fet, com totes les persones, sóc la suma de les meves ficcions i si ara mateix em pregunteu com he iniciat aquest paràgraf, si no alço la vista, no us ho puc dir. Mireu, em sembla que ja tinc títol per a la meva participació al repte d’aquest mes, “Una persona és la suma de les seves ficcions”. Possiblement és d’algun savi que desconec. Sempre tinc la percepció que tot el que escric, abans ho ha escrit algú altre. De saber qui ha estat, el felicitaria.
  • RE: x llpages i SrGarcia sobre el Pas del pes del temps
    SrGarcia | 06/02/2022 a les 00:41
    M’ha agradat la vostra resposta, senyor Kefas.

    Passo a comentar les vostres paraules (amb desordre, com correspon):

    1- “Sempre tinc la percepció que tot el que escric, abans ho ha escrit algú altre.” Naturalment, jo no en tinc una percepció fosca, sóc un plagiari sense manies. A algú li pot saber greu això de plagiar, a mi, gens.

    2- “Una altra cosa és que, en iniciar el procés d’escriptura automàtica, m’hagués passat pel magí.” Això de l’escriptura automàtica té el seu interès; jo no en sóc partidari, però tampoc sóc poeta i m’agrada llegir les poesies dels companys. El trobar clus trobo que s’adiu més a la poesia que a la narració.

    3- “Jo no planifico els meus relats”. Jo sí. La meva dona em diu: fa quinze dies que li dones tombs i ara l’has escrit...És una santa per aguantar a un pesat com jo.

    Aquests temes de la inspiració, la manera d’escriure, la planificació o la seva absència, la interpretació del relat, tant per part de l’autor com del lector, em semblen del màxim interès. Tant de bo es pogués parlar més d’això. L’intercanvi d’opinions és molt enriquidor. Tanmateix, sembla que l’únic que interessa són els concursos i els premis.
  • RE: x llpages i SrGarcia sobre el Pas del pes del temps
    Prou bé | 06/02/2022 a les 08:26
    Com que a mi, a més a més dels reptes i els premis (?), el que més m'agrada és poder comentar i interaccionar amb altres relataires, aprofitaré aquest diàleg creuat que, tafanejant, he trobat al fòrum per intervenir-hi encara que em podeu dir: qui t'hi ha convidat? No sé, si ho tinc benentès, el fòrum és públic i em sembla que s'havia creat principalment per fer aquesta funció...
    Bé, (que tinc tendència a allargar-me, jo), quan vaig llegir el relat, kefas, sobre el pes del pas del temps vaig pensar: sí el que pesa aquí és la pedra que no la pot ni remoure... igual que pesen sobre nostre les immenses pedres dels nostres "ñ" veïns.
    Va ser intuïtiu, ja que com diu el Sr. Garcia no hi havia cap indicació que ho fes pensar.
    Vaig seguir llegint i en la teva resposta, kefas, que és un exercici literari excel·lent, el què més em va agradar, que no sorprendre, va ser comprovar que t'agrada el que escrius. Queda palès quan dius... que felicitaries a...
    Sr. Garcia, no sé per què, però no acabo de creure'm que sigueu exactament com us descriviu. Altrament, he trobat les vostres interpel·lacions divertidament provocadores i que indueixen a ser contrastades i contestades!
    Ja m'he allargat massa i potser per a no dir gran cosa! Ai!
    Amb total cordialitat
    • RE: RE: x llpages i SrGarcia sobre el Pas del pes del temps
      Fidel Català | 06/02/2022 a les 12:48
      És prou evident que tot allò que es proposa en el fòrum és de domini públic, i ningú hauria d'oposar-se a ser interpel·lat o a no ser admès en una discussió o plàtica oberta en aquest espai.
      Tots podem opinar, que et facin cas ja és una altra cosa.

      Cert és que es fa una certa admissió de resposta. Sobretot en el detall dels qui han de rebre el missatge,però res impedeix opinar, i menys si ho fas amb tanta mà esquerra com fas tu, tot i allargar-te una mica més del compte, tampoc t'has allargat tant, a parer meu.

      I sobre el relat del mestre kefas, dir-te que m'ha agradat força, potser després pensaré un bon comentari per deixar-te, però com no havia llegit aquesta conversa, no havia copsat la intenció primària del relat, i ara la paràbola de la pedra se'm fa més forta, la veritat. I és impactant, també.

      Res, que veig que us ho passeu molt bé sense mi, que he estat una mica apartat de tot plegat per motius de salut, ja superats.

      Em sobta que el srgarcia tingui encara aquesta fixació en els premis i concursos. Deixa'ls fer home!, als qui gaudeixen de participar en premis i concursos, que no tots tenim el nivell intel·lectual que mostreu vosaltres i el cap tan ben moblat en aclarir punts concrets, com tan bé us els marqueu, amb nombres i ben ordenats. I entre aquests caps més insubstancials, jo m'hi incloc, està clar.

      Au! Bondia a la família!
      • RE: RE: RE: x llpages i SrGarcia sobre el Pas del pes del temps
        Prou bé | 06/02/2022 a les 13:02
        Ben tornat Fidel i deixa que t'ho digui
        Amb total cordialitat
  • RE: x llpages i SrGarcia sobre el Pas del pes del temps
    Atlantis | 07/02/2022 a les 20:50
    A mi també m'agradaria que hi hagués un espai on opinar de diferents temes d'escriptura.

    En relació al que diu el Sr Garcia, de l'escriptura automàtica, crec que es pot fer amb poesia i amb relats. Jo l'he utilitzada en les dues formes.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.