Detall intervenció

RE: RE: RE: Moltes gràcies, brins!

Intervenció de: Galzeran (homefosc) | 20-03-2021

Ostres, kefas, a veure si aquest any el virus ens deixa fer la festa i podem fer unes birres, o allò que calgui, un vermut per exemple, quan es faci l'entrega de premis del concurs.
M'agrada com t'expliques!


Respostes

  • RE: Demanem disculpes als relataires
    brins | 17/03/2021 a les 13:05
    No cal que ens demaneu excuses, companys, és cert que vau escriure el comentari en un mal moment, un moment segurament d'estrés, però després ja heu demanat disculpes a la persona afectada i això us honra.

    Au, endavant!
    • Moltes gràcies, brins!
      Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 17/03/2021 a les 21:44
      • RE: Moltes gràcies, brins!
        SrGarcia | 20/03/2021 a les 00:27
        Jo no tinc la consciència tranquil·la ni neta, per tant no alço la mà.

        De la vostra intervenció he tret en clar que X ha ofès a Y; una equació difícil de resoldre. Algú es disculpa per què ha ofès algú.

        Això dels pseudònims, és difícil d'empassar: un pseudònim és una identitat; aquesta identitat està definida pels relats i els comentaris fets; la vida privada no ha d'interessar ningú. A Relats en Català un és allò que escriu, no hi ha cap altra identitat.

        Sobre això d'escriure, he de dir que no he rebut mai altra cosa que el silenci a qualsevol cosa que volgués dir.
        .
        Última: quina diferència hi ha entre ètica i moral? M'agradaria saber-ho, la veritat.
        • RE: RE: Moltes gràcies, brins!
          kefas | 20/03/2021 a les 09:11
          SrGarcia,

          Fins on jo sé, la moral és el conjunt de costums, tabús i convenis que decideixen la bondat o maldat social dels nostres actes. Cada tribu té la seva moral. Per exemple, és moral prendre una cervesa a Maçanet de Cabrenys i és immoral fer-ho a Riad. És moral anar en boles pel poblat d'una tribu de l'Amazones i és immoral anar-hi pels carrers de Manresa.

          La ètica és una part de la filosofia que intenta saber perquè les fets són morals o immorals.  La ètica intenta explicar perquè el fet de prendre una cervesa a Maçanet o a Riad té una moralitat oposada.

          Aqui, a Relats, recordo haver comès un mínim de dues immoralitats. Una, quan, en un acte clarament provocatiu, em vaig votar a mi mateix en un repte, no recordo si nipo o nano. I una altra, fa poc, quan vaig comptar els vots d'un repte de la manera que jo creia més justa. En ambdós casos em va sorprendre la desmesurada reacció d'algún relataire en relació al fet.
          • RE: RE: RE: Moltes gràcies, brins!
            Galzeran (homefosc) | 20/03/2021 a les 09:32
            Ostres kefas, no ho facis això d'auto votar-te, home!
            Si ho arribo a veure!

            Jo he après que algunes vegades cal saber on està el pedal de frenada, per no dir segons què a qui, o a ningú.

            Entenc que els relats parlen per nosaltres, però en aquesta equació resulta que o bé X o bé Y no són un conjunt unitari. Un dels dos és un grup compost, i això dificulta la matemàtica. Un dels dos grups és de veus distintes i no té un relat propi en tot el conjunt.
            No sé si m'explico.

            Diria que de tot plegat, el més important no són els cinc minuts o les dotze hores, que ha durat la picabaralla, és el fet de saber demanar-se disculpes i saber créixer en un conjunt més gran que ens reuneix aquí.

            Si realment la nostra vida privada no es veiés afectada, tampoc discutirem tant. A no ser que de fet, ens agradi "liarla parda"a i de la discussió en fem un divertiment (andante solo), si fos d'una altra manera, tos n'haguérem gaudit, i crec que ni un ni l'altre. Al cap i a la fi, va gaudir de veritat.

            El millor de tot és treure alguna cosa positiva de tot plegat.

            Bon cap de setmana!
            • pedoneu, aquest paràgrafestà mal construit, el repeteixo ;-)
              Galzeran (homefosc) | 20/03/2021 a les 09:35
              Si realment la nostra vida privada no es veiés afectada, tampoc discutirem tant. A no ser que de fet, ens agradi "liarla parda", i de la discussió en fem un divertiment (que seria un andante solo), si fos d'una altra manera, tots n'haguérem gaudit, i crec que ni un ni l'altre, al cap i a la fi, va gaudir de veritat.



              (No es pot escriure a raig!)
          • RE: RE: RE: Moltes gràcies, brins!
            Galzeran (homefosc) | 20/03/2021 a les 09:38
            Ostres, kefas, a veure si aquest any el virus ens deixa fer la festa i podem fer unes birres, o allò que calgui, un vermut per exemple, quan es faci l'entrega de premis del concurs.
            M'agrada com t'expliques!
  • RE: Demanem disculpes als relataires
    kefas | 20/03/2021 a les 15:44
    Doncs si que estaria bé, Galzeran.
    Ho has dit de casualitat o és que coneixes la meva debilitat pel vermut, especialment pels reserves de Reus?

    A mí, els intercanvis de parers, encara que siguin abruptes, m'agraden i trobo que aquí hi ha un nivell de correció i sensibilitat molt gran en l'esgrima dialèctica. Crec que als parlamentaris d'aquí i, especialment, els d'allà i més enllà els faríem un favor convidant-los a passar una temporadeta per aquí.
    • RE: RE: Demanem disculpes als relataires
      Galzeran (homefosc) | 22/03/2021 a les 10:26
      Potser en vam parlar el dia que ens vam trobar en el lliurament de premis del concurs, quan vas quedar tercer, fa un parell d'anys, de quan encara podíem saludar-nos sense amagar la cara.

      Però no ho sé,també pot ser inspiració de divinitats mitològiques que ens acompanyen a reu, o era Reus?

      Bon dia kefas!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.