Detall intervenció

RE: PERQUÈ EL MEU NO ÉS FINALISTA?

Intervenció de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 04-01-2022

De totes maneres, els set d'aquest mes són tots molt bons relats, no en dubteu gens, els que han caigut, en algun cas, ens ha dolgut, però no hi cabem tots!


Respostes

 • RE: PERQUÈ EL MEU NO ÉS FINALISTA?
  Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 04/01/2022 a les 10:27
  De totes maneres, els set d'aquest mes són tots molt bons relats, no en dubteu gens, els que han caigut, en algun cas, ens ha dolgut, però no hi cabem tots!
 • RE: PERQUÈ EL MEU NO ÉS FINALISTA?
  Carles Linares | 04/01/2022 a les 17:11
  El corrector ortogràfic de "language tool" ensenya les repeticions, i fins i tot, a vegades, proposa alternatives.

  Pels sinònims, us aconsello el diccionari de sinònims de "soft català". És molt ric i fins i tot en proposa que no són al diccionari. Naturalment, cal verificar si la significació és el que volem. Utilitzo el diccionari de diccionari.cat i també l'Alcover Moll (diccionari català valencià Balear) que també és online.
 • Ai!
  kefas | 05/01/2022 a les 11:33
  Si comenceu un relat amb la frase "Sols caben set relats cada convocatòria" és difícil que arribeu a la final.

  Qui fa les lleis les fa al seu antull i qui les aplica ho fa com bonament pot, amb una bondat que és filla dels seus gustos personals. Legisladors i candidats, deixem el jutges en pau i no els obliguem a una rigidesa que pot malmetre la riquesa del contingut.
  • Ai sí!
   Galzeran (homefosc) | 09/01/2022 a les 12:56
   Els gustos personals fan pes en una tria, i això podria ser injust, és així com vam decidir que en els empats donaríem prioritat a la correcció d'estil i gramatical, davant de l'originalitat del relat o els gustos personals. Potser és injust també, però és una pauta el fet de valorar també l'esforç en escriure tan correctament com sigui possible la nostra llengua.

   I escolteu, qui vulgui o pugui fer-ho millor, tenim les portes obertes a escoltar propostes i a nous col·laboradors, feina n'hi ha, qui vulgui ja sap el correu del concurs.

   Dit això amb tota la bona voluntat d'aclarir conceptes i també per recollir idees positives. Els consells que oferim des del perfil del concurs són per ajudar, qui ho vegi d'una altra manera fa tard a donar idees, que agrairé personalment. Qualsevol cop de mà sempre és benvingut.
 • RE: PERQUÈ EL MEU NO ÉS FINALISTA?
  Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 06/01/2022 a les 08:46
  Els nostres comentaris o consells són com predicar en el desert. Algunes vegades, però, algú els escolta i en fer-nos cas, fan una passa més en la correcció del seu personal estil, i avancen. Tot són voluntats. Altres vegades son mal interpretades, i aquí no venim a marcar pautes, cadascú és lliure de fer com li sembli, això no obstant, respectant tant com es pugui la llengua, aquesta és la primera cosa que la gent de l'Associació procurem.

  La nostra voluntat és ajudar, qui ho vegi diferent, ens dol, però tampoc podem fer-hi res més.

  Bon dia, i sort a totes i tots en el concurs.
 • RE: PERQUÈ EL MEU NO ÉS FINALISTA?
  Homo insciens | 10/01/2022 a les 20:39
  Sense ànim de fer la pilota, però si de ser agraït... Aquesta casa ha estat (i és) una escola per a mi. Estic aprenent i millorant gràcies als consells de persones amb experiència i talent que perden algunes estones en opinar, orientar, suggerir, de forma constructiva, els treballs de qui com jo, comença...

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: