Detall intervenció

RE: per Allan lee

Intervenció de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 13-11-2021












«Aniversari» Diversos autors Associació de Relataires en Català (ARC)





Aniversari (Diversos autors)

AniversariDiversos autors
– X Concurs ARC de Microrelats –

ARC
Col·lecció literària Elisenda Sala
Contes i relats / 18
Octubre, 2020
Associació de Relataires en Català (ARC)
ISBN: 978-84-17220-19-8 | 136 pàg | 15 x 21cm | Rústica


Les obres literàries d'aquest recull han estat seleccionades, com a finalistes, dels 337 relats presentats a les convocatòries mensuals del X Concurs ARC de Microrelats 2019-2020 "Aniversari" pels jurats de relataires del web "Relats en Català" i pels membres de l'Associació de Relataires en Català (ARC).

Els tres premis principals dels concurs de relats han estat triats pel jurat format per Sílvia Cantos, Jordi Masó Rahola, Toni Arencón Arias i Laura Ropero (com a secretària sense vot).

Primer premi: "Peücs", de l'autora Ness.
Segon premi: "Pecat no tan original", de l'autor David d'Argent.
Tercer premi: "Complicitat", de l'autora Maria Menéndez.

El premi extraordinari, als autors/es amb més relats finalistes, ha recaigut, ex aequo, en l'escriptora Pilar Campmany i Piqué "Brins" i en l'escriptor Lluís Servé Galan "deòmises".

La imatge de coberta, guanyadora de la X convocatòria del Concurs ARC de Portades és obra de l'artista Liudmila Liutsko.

Pròleg
Laura Ropero Ventosa

Autors
Ness   •   David d’Argent   •   Maria Menéndez
Noemí G S   •   Vicent G. Terol   •   M. Carme Marí
Montserrat Bagaria i Canal   •   Lluís Servé Galan ‘deòmises’   •   E. Viladoms
Anna Ramon Ocejo   •   Ferran d’Armengol   •   Peter Egerman
Celestí Casoliva Morales   •   “Mar” Montse Assens   •   Montseblanc
Llorenç Garcia   •   Anna Maria Vila Quintana   •  Montse Cercós Farreny
Pilar Campmany i Piqué (brins)   •   Olga Cervantes   •   Ivan Bonache
Mercè Bellfort Bruna   •   Araceli Bayan   •   Toni Llena
Alfons Civit Martínez   •   MariaG   •   Roger Sunyer
Raül Torrent i Torrent   •   Benjamí Martos   •   Meritxell Albaladejo Solé
Frederic Blanco   •   Sabina Batlle Baró   •   Ritaamart
Neus Marín Cupull   •   Sol_ixent   •   Guillermina Gonzàlez Bosch

Il·lustració de coberta
Liudmila Liutsko

Il·lustracions interiors
Liudmila Liutsko   •   Ferran Planell
Esther Llobet i Díaz   •   Rafael Mirabet   •   Ramon Navarro Bonet ‘rnBonet’
Pilar Campmany i Piqué   •   Montse Assens   •   Artur Roca


Pròleg
El final del començament
     El principi de l’Associació de Relataires en Català (ARC) va estar ple de somnis i d’il·lusions. Érem un grup de relataires ben variat: de ciutats, de pobles, d’altres països, de les terres de ponent, de terres de llevant, petits, grans, baixos, alts... però ens unien dues característiques:
     La primera: la plataforma on donàvem a conèixer els nostres relats, relatsencatala.cat (RC).
     La segona: tot i que les noves tecnologies ens agraden, teníem unes ganes immenses de veure la nostra obra publicada en paper.
     La majoria de relataires no ens havíem vist mai físicament i vam començar a fer trobades, dinars, a muntar la parada de Sant Jordi a la Rambla de Barcelona i a posar cara als “nicks” més coneguts del fòrum de RC. Als “dobles nicks” i als “trolls”, també!

     Per què Premià de Dalt?

     La veritat és que per crear l’associació havien de posar una adreça física... i era complicat, tenint en compte que els membres de l’ARC sortim de les fronteres físiques. La Montse Assens, que ja formava part de la primera junta de l’ARC, va posar la seva adreça i Premià de Dalt ens va acollir com a associació lligada al poble.
     Tot i que he acabat coneixent Premià i ja no m’hi perdo, segueixo pensant que és un laberint. Però cal dir que des del principi ha estat una localitat que ens ha obert les portes, ha estat un punt clau per les nostres trobades i hi hem trobat, entre d’altres, els grans amics de l’Associació d’Artistes, amb els que inicialment vam fer dues edicions de Poemes Il·lustrats, la primera el 2005 i la segona el 2008. Des de llavors hem seguit col·laborant. Puc dir que gairebé hem establert l’edició conjunta del projecte del llibre per la Marató de TV3.

     El final

     Era l’estiu de 2010. La junta de l’ARC va convocar una assemblea a Premià de Dalt. Jo anava acompanyant la meva exparella, que era soci. Hi havia un punt a l’ordre del dia que parlava de la dissolució de l’ARC. La junta estava prenent la decisió de donar de baixa l’associació de relataires (ARC). L’única solució, totalment hipotètica i utòpica, per no donar fi a les il·lusions de l’associació era que es presentés una nova junta.
     A la Montse li sabia molt greu acabar amb l’associació i llavors la Sílvia Romero es va oferir per formar part d’una nova junta. No sé ben bé com va anar, però em vaig trobar canviant la poesia per instàncies, estatuts, actes i documents burocràtics!

     L’inici

     Així va ser com la Sílvia (Llibre a RC), la Montse (Mar a RC) i la Laura (Rita O’Neal a RC), iniciàvem una nova etapa de l’ARC.
     La Sílvia, que aportava les seves idees i propostes innovadores, com a presidenta; la Montse com a tresorera; i la Laura com a secretària. Concurs de contes infantils, concurs de poesia, concurs de rapsodes... La majoria de concursos eren tancats als associats i associades i la finalitat era fer una publicació d’autoria conjunta.
     Una de les noves propostes era fer un concurs de microrelats, obert a persones no associades perquè d’altres relataires coneguessin l’ARC i es poguessin associar. A més, amb la inestimable col·laboració de la Sílvia Cantos, les obres finalistes de cada mes/tema serien radiades per Ràdio Argentona i així encara en faríem més difusió. I així va néixer el projecte del Concurs “Microrelats ARC a la ràdio”. D’aquesta manera, l’octubre del 2010, la creació d’aquest concurs va marcar el nou principi, després d’un dels possibles finals de l’ARC.

     ...I ja en fa 10 anys!

     Després han vingut diversos canvis en la junta de l’ARC, ampliació a d’altres ràdios, jurats externs, hem acabat editant i publicant nosaltres mateixos els llibres... fins i tot amb els amics de la Microbiblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès col·laborem en una Jornada del Microrelat, dins de la qual donem els premis d’aquest concurs.

     Vull agrair tot el suport, la feina i l’esforç a tots els membres que formen i han format part de la junta i, especialment, a la Montse i tots els que s’han encarregat dels concursos i del procés de correcció, edició i publicació dels llibres durant tots aquests anys.

     Per molts anys!
Laura Ropero Ventosa

'Aniversari (Diversos autors)'
Aniversari
Diversos autors







































Respostes

  • RE: per Allan lee
    Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 13/11/2021 a les 20:03




















    Associació de Relataires en Català (ARC): «Aniversari» Diversos autors Associació de Relataires en Català (ARC)







    // Supply ads personalization default for EEA readers
    // See https://www.blogger.com/go/adspersonalization
    adsbygoogle = window.adsbygoogle || [];
    if (typeof adsbygoogle.requestNonPersonalizedAds === 'undefined') {
    adsbygoogle.requestNonPersonalizedAds = 1;
    }



    .gc-bubbleDefault{table-layout:auto!important}.gc-bubbleDefault,.gc-reset{background-color:transparent!important;text-align:left;padding:0!important;margin:0!important;border:0!important}.pls-bubbleTop{border-bottom:1px solid #ccc!important}.pls-contentLeft,.pls-topTail,.pls-vertShimLeft{background-image:url(//ssl.gstatic.com/s2/oz/images/stars/po/bubblev1/border_3.gif)!important}.pls-topTail{background-repeat:repeat-x!important;background-position:bottom!important}.pls-vertShim{background-color:#fff!important;text-align:right}.tbl-grey .pls-vertShim{background-color:#f5f5f5!important}.pls-vertShimLeft{background-repeat:repeat-y!important;background-position:100%!important;height:4px}.pls-vertShimRight{height:4px}.pls-confirm-container .pls-vertShim{background-color:#fff3c2!important}.pls-contentWrap{background-color:#fff!important;position:relative!important;vertical-align:top}.pls-contentLeft{background-repeat:repeat-y;background-position:100%;vertical-align:top}.pls-dropRight{background-image:url(//ssl.gstatic.com/s2/oz/images/stars/po/bubblev1/bubbleDropR_3.png)!important;background-repeat:repeat-y!important}.pls-dropBL,.pls-dropBottom,.pls-dropRight,.pls-dropTR .pls-dropBR,.pls-tailleft,.pls-vert,.pls-vert img{vertical-align:top}.pls-dropBottom{background-image:url(//ssl.gstatic.com/s2/oz/images/stars/po/bubblev1/bubbleDropB_3.png)!important;background-repeat:repeat-x!important;width:100%}.pls-topLeft{text-align:right}.pls-topLeft,.pls-topRight{background:inherit!important;vertical-align:bottom}.pls-topRight{text-align:left}.pls-bottomLeft{background:inherit!important;text-align:right}.pls-bottomRight{background:inherit!important;text-align:left;vertical-align:top}.pls-tailbottom,.pls-tailleft,.pls-tailright,.pls-tailtop{display:none;position:relative}.pls-dropBL,.pls-dropBR,.pls-dropTR,.pls-tailbottom,.pls-tailleft,.pls-tailright,.pls-tailtop{background-image:url(//ssl.gstatic.com/s2/oz/images/stars/po/bubblev1/bubbleSprite_3.png)!important;background-repeat:no-repeat}.tbl-grey .pls-dropBL,.tbl-grey .pls-dropBR,.tbl-grey .pls-dropTR,.tbl-grey .pls-tailbottom,.tbl-grey .pls-tailleft,.tbl-grey .pls-tailright,.tbl-grey .pls-tailtop{background-image:url(//ssl.gstatic.com/s2/oz/images/stars/po/bubblev1/bubbleSprite-grey.png)!important}.pls-tailbottom{background-position:-23px 0}.pls-confirm-container .pls-tailbottom{background-position:-23px -10px}.pls-tailtop{background-position:-19px -20px}.pls-tailright{background-position:0 0}.pls-tailleft{background-position:-10px 0}.pls-tailtop{vertical-align:top}.gc-bubbleDefault td{line-height:0;font-size:0}.pls-tailbottom,.pls-topLeft img,.pls-topRight img{vertical-align:bottom}.bubbleDropTR,.pls-bottomLeft,.pls-bottomLeft img,.pls-dropBottom img,.pls-dropBottomL img,.pls-dropBottomR img{vertical-align:top}.pls-dropTR{background-position:0 -22px}.pls-dropBR{background-position:0 -27px}.pls-dropBL{background-position:0 -16px}.pls-spacerbottom,.pls-spacerleft,.pls-spacerright,.pls-spacertop{position:static!important}.pls-spinner{bottom:0;position:absolute;left:0;margin:auto;right:0;top:0}
  • RE: per Allan lee
    Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 13/11/2021 a les 20:05











    «Aniversari» Diversos autors Associació de Relataires en Català (ARC)





    Aniversari (Diversos autors)

    AniversariDiversos autors
    – X Concurs ARC de Microrelats –

    ARC
    Col·lecció literària Elisenda Sala
    Contes i relats / 18
    Octubre, 2020
    Associació de Relataires en Català (ARC)
    ISBN: 978-84-17220-19-8 | 136 pàg | 15 x 21cm | Rústica


    Les obres literàries d'aquest recull han estat seleccionades, com a finalistes, dels 337 relats presentats a les convocatòries mensuals del X Concurs ARC de Microrelats 2019-2020 "Aniversari" pels jurats de relataires del web "Relats en Català" i pels membres de l'Associació de Relataires en Català (ARC).

    Els tres premis principals dels concurs de relats han estat triats pel jurat format per Sílvia Cantos, Jordi Masó Rahola, Toni Arencón Arias i Laura Ropero (com a secretària sense vot).

    Primer premi: "Peücs", de l'autora Ness.
    Segon premi: "Pecat no tan original", de l'autor David d'Argent.
    Tercer premi: "Complicitat", de l'autora Maria Menéndez.

    El premi extraordinari, als autors/es amb més relats finalistes, ha recaigut, ex aequo, en l'escriptora Pilar Campmany i Piqué "Brins" i en l'escriptor Lluís Servé Galan "deòmises".

    La imatge de coberta, guanyadora de la X convocatòria del Concurs ARC de Portades és obra de l'artista Liudmila Liutsko.

    Pròleg
    Laura Ropero Ventosa

    Autors
    Ness   •   David d’Argent   •   Maria Menéndez
    Noemí G S   •   Vicent G. Terol   •   M. Carme Marí
    Montserrat Bagaria i Canal   •   Lluís Servé Galan ‘deòmises’   •   E. Viladoms
    Anna Ramon Ocejo   •   Ferran d’Armengol   •   Peter Egerman
    Celestí Casoliva Morales   •   “Mar” Montse Assens   •   Montseblanc
    Llorenç Garcia   •   Anna Maria Vila Quintana   •  Montse Cercós Farreny
    Pilar Campmany i Piqué (brins)   •   Olga Cervantes   •   Ivan Bonache
    Mercè Bellfort Bruna   •   Araceli Bayan   •   Toni Llena
    Alfons Civit Martínez   •   MariaG   •   Roger Sunyer
    Raül Torrent i Torrent   •   Benjamí Martos   •   Meritxell Albaladejo Solé
    Frederic Blanco   •   Sabina Batlle Baró   •   Ritaamart
    Neus Marín Cupull   •   Sol_ixent   •   Guillermina Gonzàlez Bosch

    Il·lustració de coberta
    Liudmila Liutsko

    Il·lustracions interiors
    Liudmila Liutsko   •   Ferran Planell
    Esther Llobet i Díaz   •   Rafael Mirabet   •   Ramon Navarro Bonet ‘rnBonet’
    Pilar Campmany i Piqué   •   Montse Assens   •   Artur Roca


    Pròleg
    El final del començament
         El principi de l’Associació de Relataires en Català (ARC) va estar ple de somnis i d’il·lusions. Érem un grup de relataires ben variat: de ciutats, de pobles, d’altres països, de les terres de ponent, de terres de llevant, petits, grans, baixos, alts... però ens unien dues característiques:
         La primera: la plataforma on donàvem a conèixer els nostres relats, relatsencatala.cat (RC).
         La segona: tot i que les noves tecnologies ens agraden, teníem unes ganes immenses de veure la nostra obra publicada en paper.
         La majoria de relataires no ens havíem vist mai físicament i vam començar a fer trobades, dinars, a muntar la parada de Sant Jordi a la Rambla de Barcelona i a posar cara als “nicks” més coneguts del fòrum de RC. Als “dobles nicks” i als “trolls”, també!

         Per què Premià de Dalt?

         La veritat és que per crear l’associació havien de posar una adreça física... i era complicat, tenint en compte que els membres de l’ARC sortim de les fronteres físiques. La Montse Assens, que ja formava part de la primera junta de l’ARC, va posar la seva adreça i Premià de Dalt ens va acollir com a associació lligada al poble.
         Tot i que he acabat coneixent Premià i ja no m’hi perdo, segueixo pensant que és un laberint. Però cal dir que des del principi ha estat una localitat que ens ha obert les portes, ha estat un punt clau per les nostres trobades i hi hem trobat, entre d’altres, els grans amics de l’Associació d’Artistes, amb els que inicialment vam fer dues edicions de Poemes Il·lustrats, la primera el 2005 i la segona el 2008. Des de llavors hem seguit col·laborant. Puc dir que gairebé hem establert l’edició conjunta del projecte del llibre per la Marató de TV3.

         El final

         Era l’estiu de 2010. La junta de l’ARC va convocar una assemblea a Premià de Dalt. Jo anava acompanyant la meva exparella, que era soci. Hi havia un punt a l’ordre del dia que parlava de la dissolució de l’ARC. La junta estava prenent la decisió de donar de baixa l’associació de relataires (ARC). L’única solució, totalment hipotètica i utòpica, per no donar fi a les il·lusions de l’associació era que es presentés una nova junta.
         A la Montse li sabia molt greu acabar amb l’associació i llavors la Sílvia Romero es va oferir per formar part d’una nova junta. No sé ben bé com va anar, però em vaig trobar canviant la poesia per instàncies, estatuts, actes i documents burocràtics!

         L’inici

         Així va ser com la Sílvia (Llibre a RC), la Montse (Mar a RC) i la Laura (Rita O’Neal a RC), iniciàvem una nova etapa de l’ARC.
         La Sílvia, que aportava les seves idees i propostes innovadores, com a presidenta; la Montse com a tresorera; i la Laura com a secretària. Concurs de contes infantils, concurs de poesia, concurs de rapsodes... La majoria de concursos eren tancats als associats i associades i la finalitat era fer una publicació d’autoria conjunta.
         Una de les noves propostes era fer un concurs de microrelats, obert a persones no associades perquè d’altres relataires coneguessin l’ARC i es poguessin associar. A més, amb la inestimable col·laboració de la Sílvia Cantos, les obres finalistes de cada mes/tema serien radiades per Ràdio Argentona i així encara en faríem més difusió. I així va néixer el projecte del Concurs “Microrelats ARC a la ràdio”. D’aquesta manera, l’octubre del 2010, la creació d’aquest concurs va marcar el nou principi, després d’un dels possibles finals de l’ARC.

         ...I ja en fa 10 anys!

         Després han vingut diversos canvis en la junta de l’ARC, ampliació a d’altres ràdios, jurats externs, hem acabat editant i publicant nosaltres mateixos els llibres... fins i tot amb els amics de la Microbiblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès col·laborem en una Jornada del Microrelat, dins de la qual donem els premis d’aquest concurs.

         Vull agrair tot el suport, la feina i l’esforç a tots els membres que formen i han format part de la junta i, especialment, a la Montse i tots els que s’han encarregat dels concursos i del procés de correcció, edició i publicació dels llibres durant tots aquests anys.

         Per molts anys!
    Laura Ropero Ventosa

    'Aniversari (Diversos autors)'
    Aniversari
    Diversos autors






































Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.