Detall intervenció

RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats

Intervenció de: Akeron343 | 18-03-2021

Gracies per l'explicacio Galzeran. S'enten perfectament.
Tema tancat. Disculpeu tots per la part que em toca.


Respostes

  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Fidel Català | 16/03/2021 a les 10:02
    Doncs si l'arribo a fer jo, imaginat!

    Sembla que el comentari l'hagis rebut tu, akeron, però no passa res, tothom pot tenir un mal moment, i és possible que qui va escriure el missatge no va saber expressar-se adequadament. Jo també el trobo una mica fora de to.

    Però les teves paraules semblen que vulguin ferir, i això no em sembla bé, ja que tu sí que vols fer mal, i d'una manera bastant matussera. Potser qui va penjar el comentari està fins als nassos del fet que la gent cliqui, per error, la tecla de concursar quan penja un relat.

    Jo he vist molts cops el comentari fora de concurs en diversos relats, cada mes els passa igual, i el to era un altre, més acadèmic, diria jo.

    Entre els dos comentaris, el de la comissió i el teu, no sé quin dels dos és més llastimós, però em decanto pel teu.

    Em sap greu, he volgut ser sincer i no ferir sensibilitats, però dir-li concurset a una feina de fa onze anys, personalment, em sembla estúpid. I sense ànims d'insultar, sols de definir la situació.

    Disculpa si em fico on no em manen, però és el meu tarannà.
    Sempre defensaré a la gent del concurs, fan una feinada que no te la pots ni imaginar. Jo hi vaig col·laborar fa uns anys, i tot i que aleshores era molt més senzill que no pas ara, ja que no es rebien relats per correu, era tot més concurset, com tu dius, perquè sols participaven relataires coneguts a la pàgina, ja era feixuga la feinada.

    Espero que entenguis el meu comentari, et parlo d'allò que jo sé, per la meva experiència de fa uns anys. Potser l'empatia no és el teu fort, com tampoc ho va ser en aquell moment el comentari del membre de la comissió.

    Bon dia company relataire.
  • Per akeron343
    Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 16/03/2021 a les 10:46
    Bondia, akeron343.

    És cert que el comentari pot tenir una lectura ofensiva. Aquest matí hem demanat al mantenidor de la pàgina que l'esborri, i per remarcar la nostra opció, l'hem marcat com ofensiu nosaltres mateixos, el comentari.

    Cosa aquesta última que tu també deus haver fet, imaginem, la pena de tot plegat és que, les teves paraules ofensives respecte al concurs quedarà aquí en el fòrum, i això sí que no es pot esborrar. Si no és que et dones de baixa de relats cosa que evidentment no et demanem ni oferim com una solució lògica.

    Com bé diu l'altre company en el comentari anterior, la tasca del CONCURS no és la d'un concurset. La teva definició ens sembla ofensiva d'una manera gratuïta i esperem, amb l'ànim tranquil, una rectificació de part teva.

    Entenem que no saps què s'hi cou dins del concurs, així que et convidem a col·laborar d'una manera activa a formar-ne part, tenim feina per a tu, si la vols assumir. Potser de cara a l'any vinent, aquest any ja tenim les tasques repartides.

    Comentar-te que un concurset com aquest l'han guanyat escriptors que ara tenen força obra publicada i són reconeguts en l'ambient literari, fora de relats. Et diríem noms, però no ens cal, la nostra tasca ens avala. Ja que et sembla tan senzill, et convidem a participar-hi, malgrat que intuïm que ho declinaràs.

    Concursos com el nostre mantenen la lluita per la nostra llengua, i siguin petits o grans, tots mereixen un respecte, que tu no has demostrat.

    Potser el comentari del company va ser una mica tibat, cansí, i no l'hauria d'haver penjat, però va ser a cop calent. Ens fa tot l'efecte que el teu comentari està més elaborat o meditat, i això ens dona a entendre un tarannà no gaire amistós, o més ofensiu que el del mateix comentari al relat.

    Ja que nosaltres hem mogut peça, esperem un comentari que rectifiqui el teu nivell barroer. El concurs és seriós i està obert a tothom. T'hi esperm.


    Comissió XI Concurs ARC de microrelats
  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Akeron343 | 16/03/2021 a les 11:46
    Bon dia altra vegada.

    Rellegint la meva opinió, certament, a partir del paràgraf que comença amb Resumint, faig servir un llenguatge excessivament dur, me'n adono, no pas en la primera meitat de l'intevenció on considero les meves paraules, exquisidament correctes.
    Fidel, em sap greu però que segons la meva opinió, el meu to tan ofensiu i barroer segons vos, iguala el to manifestament despectiu, pedant i sarcàstic de la resposta que ha originat aquest fil, del que per part vostra llegeixo una crítica tova i condescendent. Ho respecto, són opinions.

    Pel que fa al mot "concursets" (observin tots que està en plural) es referia al concepte en general, no pas al seu concurs en concret, i es deu més a que no m'acaba d'agradar aquesta cultura de la "competició i el premi". Penso que si els escriptors aficionats com nosaltres necessitem premis per escriure... doncs no sé, em sembla llaminer però superficial. Un tema d'opinio personal, tot i que admeto, he aprofitat per punxar , com resulta evident.

    M'adono de com ha ferit aquest mot, així que penso que és just que (ho poso en majúscules perquè ressalti visualment, que ningú s'ofengui)
    EM RETRACTO SINCERAMENT DE MENYSTENIR EL CONCURS ARC AMB EL MOT CONCURSET I DEMANO DISCULPES A TOTES LES PERSONES QUE HAN DEIXAT EL SEU ESFORÇ PER MANTENIR-LO VIU TOTS AQUESTS ANYS.

    Em sembla molt correcte que els senyors i senyores de la comissió hagin sol·licitat de retirar el comentari.

    Tot i això, igual que li comentava al company relataire Fidel, em sembla una autocrítica molt i molt minça i molt condescendent titllar de "tibat, cansí" i que "pot tenir una lectura ofensiva" el comentari, quan veig que tan sols la paraula concurset els ha ofes i els ha afectat tant a tots vostès.

    El meu ànim no ha estat ofendre, no he premeditat la queixa que he penjat aquí, senzillament he llegit i he escrit en calent (error, ho sé). Potser més aviat he volgut cridar l'atenció, sempre des de la perspectiva que la meva, és una minúscula opinió en aquest oceà de persones.

    I Fidel... "Sembla que el comentari l'hagis rebut tu, akeron"... això és empatia. Estaria bé que de la teva immensa empatia que mostres cap el concurs, en regalessis una miqueta al relataire a qui han trepitjat amb el comentari.
    I evidentment tens la teva opinió, tens tot el dret a discrepar de mi, i dir-ho aquí, i la respecto sense dir-te barroer, ni cap insult "sense ànims d'insultar, sols de definir la situació".
    Company relataire Fidel, som gotetes dins d'aquest oceà.


    • RE: RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
      Fidel Català | 16/03/2021 a les 11:54
      Has trigat a respondre, ostres!

      Tots tenim una opinió, ja veus.

      Bondia!
      • RE: RE: RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
        Akeron343 | 16/03/2021 a les 12:10
        Ep Fidel... doncs amics que tinc aquí m'han avisat que tenia dues respostes on em tibaveu les orelles i he volgut contestar.
        No hi ha res mes.
        He demanat disculpes sincerament de la part que em semblava que ho mereixia, i no m'he estat de respondre altres coses que m'han semblat més divertidament contradictòries, mirant de no ser barroer, això sí.

        Trobes que he trigat molt a respondre?
        Em disculpo també.
        En endavant ja miraré d'estar més pendent del fòrum. De fet, ara sí que he estat una mica pendent ... :)

        Vinga va, ànims que h osuperarem.
  • Hola akeron, un altre cop
    Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 16/03/2021 a les 12:34
    Gràcies per la teva prompta i sincera rectificació.

    No ens pertoca a nosaltres valorar les afirmacions que fas sobre l'autor del comentari en els dos comentaris centrals on el titlles de...

    ...baix nivell humà, i permeteu-me, la minsa intel·ligència, de la persona que s'ha permès escriure aquesta resposta.

    Ens sembla que has escrit alguna cosa més, però bé, no ho transcriurem tot, no cal.

    Entenem que no som responsables de les opinions dels nostres col·laboradors, però ja que no està signat per ningú en concret, imaginem que la persona a qui al·ludeixes no li haurà fet gaire gràcia aquestes paraules (aquest vespre hi pararem), serà ella qui et digui alguna cosa. En privat ens ha semblat una mica ofensiu el to, si es compara amb l'emprat amb el relataire del relat fora de concurs, a qui demanem disculpes, i ja li hem penjat un comentari més adequat, que és aquell que tenim de mostra per a tots els qui cliquen la casella del concurs, que cada cop que en validem ens en trobem algun.

    Per cert, t'hem corregit dues faltes que tenies en l'escrit que t'hem copiat aquí.

    Al company Fidel no li podem dir res, ell ens coneix, sembla. No se'ns ha presentat mai, a nosaltres. Desconeixem qui ets, tot i que no és tanta la gent que ha col·laborat en el concurs. Veiem que ets força actiu els últims temps. Ja que ens coneixes, un dia ens saludem.
    Però et demanem que la pròxima vegada ens deixis respondre a nosaltres.

    Bondia a tothom i totdon, i pau.

    Per cert, akeron343, si pots validar relats, vigila els que no entren a concurs, i ens els deixes a nosaltres, gràcies.

  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Akeron343 | 16/03/2021 a les 14:14
    Bondia i pau, però tot i haver demanat disculpes "en gros", veig que no ho deixeu aquí sense fer una miqueta mes de sang... :D

    Gràcies per corregir-me les faltes, miraré de no tornar-les a fer, és el que faig jo quan em fan veure que he errat, miro d'aprendre. Espero que amb tot això també mireu d'apredre i que no es repeteixin faltes de respecte com la que ha representat la resposta que ja heu corregit.

    Deixant de banda la polèmica, em dieu algunes coses que em fan encuriosir...

    "Desconeixem qui ets, tot i que no és tanta la gent que ha col·laborat en el concurs"... Em sap greu però jo no he col·laborat al concurs que jo recordi.

    "Però et demanem que la pròxima vegada ens deixis respondre a nosaltres."
    Espero que no hi hagi pròxima vegada. Tot i així si torno a protestar per una situació similar, procurare mesurar les paraules.

    "si pots validar relats, vigila els que no entren a concurs, i ens els deixes a nosaltres, gràcies." Jo no puc validar... i és una sort, ja heu vist que foto faltes d'ortografia :DDD
    I ara penso que tampoc sé ben bé qui sou vosaltres... Moderadors del Forum + Comissió Concurs? Ja veig que us passa el mateix que al meu poble... vas a les entitats, i sempre som els mateixos :DDD

    I ara si... jo ho deixo aquí.
    Si em voleu dir res a nivell personal, tinc el mail al meu perfil.

    Una abraçada

  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 16/03/2021 a les 16:23
    Disculpa company, no cal anar fent xerrar el correu. El partit es comença i s'acaba en el mateix estadi.

    Aquell paràgraf va dedicat al fidel, no ha quedat prou clar, ho sentim.
    Ell comenta que va col·laborar amb el concurs, no sabem a quin nivell, no ens consta ara mateix, i que no el coneixem li dèiem a ell.
    Però ja que ho diu, amb tu diria que tampoc ens coneixem, o potser sí, hi hem estat fent unes birres i rient en altres ocasions i ara no en som conscients. ;-)


    Coses a banda:

    No som moderadors del fòrum, el concurs el condueix l'Associació de Relataires i la nostra intenció és dinamitzar la pàgina de relats i defensar la nostra llengua. El concurs és una eina que aporta relataires nous també, ahir crec que es va presentar un que es fa dir "boreal" i que poc cas se li ha fet, però ens ha trobat a través del concurs. I no és l'únic. Podem anomenar el Solsona Bot, el fesolmenut, la ness i d'altres que són menys actius en el fòrum o a la pàgina publicant relats, i que mostren un bon nivell literari. Faltes en cometem tots.

    Ja que hi som i ara que hi pensem, en algun moment ens ha semblat que la teva manera de dir era una mica prepotent i alliçonadora, però has canviat el discurs i això ens alegra a tots els membres de la comissió.
    El bon rotllo sempre és més agradable.

    I això que dius dels pobles, és ben cert que sempre som els mateixos quatre arreplegats els que intentem fer alguna cosa, i que per un gos que vaig atropellar, no ens agrada que ens anomenin matagossos.
    No dubtis que alguna cosa positiva en traíem de tot plegat, però lliçons, com deia aquell, poques ens calen.

    Per part nostra està tot arreglat.
  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Akeron343 | 16/03/2021 a les 18:10
    Per mes que parles que està tot arreglat, per més que jo demani perdons i admeti excesos veig que no pots parar d'anar punxant amb el teu ego descomunal...

    Em dius que no cal fer correr el mail si queda res per dir.. per què? perquè és privat i no pots mostrar públicament les fuetades d'"aquí mano jo"? :DDD
    Que el meu discurs sona prepotent i alliçonador? :DDD

    He vingut aquí per denunciar amb contundència que s'havia faltat al respecte a un relataire com tu i com jo, de forma gratuïta i innecessària, i heu emprat més paraules en menystenir la transgressió, defensar la dignitat del transgressor i sobretot en restituir la glòria del concurs que la paraula concurset semblava haver posat en seriós perill d'esfondrament, que no pas en demanar disculpes al relataire trepitjat. Això et diu qui es el prepotent i l'alliçonador.

    Com a mínim he tingut el valor de retractar-me del que m'havia de retracta, perquè afectava a l'esforç de varies persones durant anys i he intentat rebaixar el to, infructuosament, veig.

    Potser el problema de tot, és que algú que no és de la vostra rutllana VIP hagi gosat alçar la veu per una cosa que no és acceptable.
    Jo no em considero ningú per donar lliçons, tu o vosaltres encara menys, tot i que lliçons, sí que us en calen... un munt.

    Més que tot arreglat, potser no cal que perdem més el temps oi?
    Ja no volia haver contestat ara però és que aquestes "marcades de paquet tan gallardes" poden amb la meva serenitat.

    Una abraçada :)
  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    aleshores | 17/03/2021 a les 07:03
    Per bé que cal veure el costat bo del fet que hi hagi una entitat que pel seu compte i risc dona suport a la pàgina, això no significa, no obstant, que "representi" a tots els que s'hi han apuntat. D'això plora el nen, diríem. Cal mesurar bé què i com és diuen les coses. La queixa d'Akeron343 em sembla que és aquesta.
    • RE: RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
      Akeron343 | 17/03/2021 a les 08:19
      És exactament això, Aleshores, moltes gràcies.

    • RE: RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
      Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 17/03/2021 a les 09:54
      Aquestes queixes, si vols ser atès correctament, han de venir avalades per paraules sense intenció d'ofendre. Cap comentari fet per un pseudònim té gaire validesa. La gent del concurs som fàcilment identificables amb una mínima recerca a la pàgina de l'associació.

      Qualsevol queixa es pot atendre, si es fa amb correcció i educació. No pots esperar rebre bon tracte quan no ofereixes un diàleg franc, honest i sincer. I sense retrets ofensius de cap mena ni cap a ningú.

      I si teniu cap dubte, queixa, o comentari, per punyent que sigui, tenim un correu, que surt a les bases, on podeu adreçar els vostres comentaris.
      concursos.arc@gmail.com

      Ens dol molt haver fet el comentari al relat i demanem disculpes a qui hem pogut ofendre, però mai ni en cap cas, un pseudònim no ens pot donar lliçons d'ètica ni de moral, si primer no dona el pas de dir-nos amb qui parlem.

      Tots ens podem equivocar i fer un mal pas una nit de cansament. Qui tingui la consciència tranquil·la i neta, que alci la mà.

      Moltes gràcies.
  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Akeron343 | 18/03/2021 a les 13:48
    Sembla que no hi ha manera que es pugui tancar el tema sense que reitereu aquest dolç càstig públic per socavar la meva persona i la legitimitat de la meva denúncia.

    Em vaig estar de contestar el missatge al fil principal però aquest "copia-enganxa" aquí, per cloure amb canònica autoritat aquest fil, em torna a rebel·lar i permeteu-me que puntualitzi combativa pero correctament unes últimes qüestions:

    "...Aquestes queixes, si vols ser atès correctament, han de venir avalades per paraules sense intenció d'ofendre..."
    Exactament iguals que el missatge que va originar la queixa, que no tenia cap intenció de ridiculitzar públicament, oi?

    "...Cap comentari fet per un pseudònim té gaire validesa..."/ "...en cap cas, un pseudònim no ens pot donar lliçons d'ètica ni de moral, si primer no dona el pas de dir-nos amb qui parlem..."
    Fa dos dies que estic contestant al company relataire "Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio" i encara no sé si estic contestant a un o vàries persones. Vostès em pretenen desletigimar, tot reclamant transparència, però juguen des de la mateixa opacitat o refugi que jo.
    Les meves paraules no haurien canviat en cas de signar amb el meu nom i entenc que és una tangència més per desviar i suavitzar el nucli de la queixa.
    Quines dades els fan falta?
    Nom? DNI? Adreça?
    El meu mail ja apareix al meu perfil per ser accessible a tota comunicació personal, opció que ja han utilitzat l'autor de la nota que va provocar aquesta queixa, per exercir el seu dret de resposta i desfogament, i també un senyor molt amable de la comissió, amb un missatge totalment educat i conciliador, a qui vaig contestar amb total empatia i sinceritat i que em va fer pensar que realment el tema estava tancat. Però malgrat tot, em trobo més ironies i més lliçons de moral.

    Cal dir que tot aquest debat no hauria existit si, per part del/s interlocutor/s de la Comissió, la resposta a la meva queixa hagués estat del tipus "rebutgem les formes de la teva queixa, però admetem l'errada i demanem perdó al relataire agredit".
    Però s'ha anat triant la via del sarcasme i la minimització de la meva persona i queixa i, senyores i senyors, vivim en un univers d'acció-reacció i jo sóc una persona combativa. Em sap greu.
    I observin que tot i els conseqüents atacs cap a mi, vaig rectificar i demanar perdó, amb rapidesa i de forma prou visible i sincera, per una paraula que, inicialment, no em va semblar que pogués menystenir la feina de tanta gent i ferir d'una manera tan accentuada. Gran errada meva.
    I observin també que finalment, algú de la comissió, sí que es va disculpar amablement amb el relataire per privat, fet que els honora i que posa les coses a lloc, però que en el meu cas, les meves disculpes i retractació, sembla que no m'han honorat prou com perquè el company "Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio" hagi aturat els seus atacs públics per continuar alleugerint la gravetat del càstig inicial, i intentant socavar la legitimitat de la meva persona i queixa.

    Em penso, senyores i senyors, que tots hem actuat mig malament, mig bé (no només jo), que tots podem aprendre de tots, i que ningú té el monopoli de donar lliçons morals o fer callar qui reclama mínims ètics/morals o denunciar excessos.

    Què doncs? podem tancar tema ja, sense més ironies i lapidacions públiques cap a mi?
  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Galzeran (homefosc) | 18/03/2021 a les 18:38
    Hola akeron343.

    La persona que et va estar contestant els missatges és un antic relataire que ja no té perfil, dubto molt que es llegeixi aquest últim missatge teu.

    Malgrat que et puguis sentir ofès, ell no et contestarà més, ja que no li deixem entrar amb el perfil del concurs. Et demano que acabem aquí el tema.

    Si vols en parlem per correu de per què hem escrit aquest missatge contundent sobre els nicks. El que sí que et demano, i ho demano a tothom, és que qualsevol problema que es pugui produir ens ho comuniqueu, i si ho podem resoldre, ho resoldrem. L'Associació fa uns mesos que estem treballant per eliminar els nocius missatges de bots que escriuen en altres llengües i que no tenen res a veure amb la nostra pàgina (Quan dic nostra, em refereixo a tots els relataires, no a l'associació, imagino que així s'entén).

    El fòrum ha viscut moltes coses, diverses, amb perfils diversos, i s'havien creat disputes molt lletges, fins al punt que la pàgina va perdre més de la meitat dels relataires a causa d'aquestes trifulgues que s'anaven produint. L'anonimat pot ser un benefici, i també una eina de doble fulla.

    Quan diem que no acceptem lliçons de ningú que no doni la cara, ho fem amb coneixement de causa, i si t'ha molestat personalment, ara que tu i jo ja ens coneixem, em sap greu, però el missatge està penjat d'abans dels correus, potser després hauria matisat el sentit del missatge, però ja estava penjat, i consensuat.

    La gent de l'associació també som relataires, alguns més actius que altres, i tot allò que fem està dirigit a promocionar i defensar un lloc de trobada en català que ens ajudi a tots.

    No sé si m'estic explicant bé, però no era res personal en contra teva aquest tema de les lliçons d'ètica, ni crec que calgui donar-hi més tombs. La meva experiència em mostra que cada cop que s'ha escrit un post incendiari, tinguis o no tota la raó, la resposta pot ser tant o més incendiaria. Com ha succeït.

    No es pot censurar cap opinió, però sempre que es mantinguin uns mínims de correcció, ens trobarem respostes correctes. Els comentaris fets en un relat es poden marcar com ofensius, per això existeix la pestanya, Fem-ne ús, i si cal demanar explicacions, ens ho demaneu a nosaltres, que podem mirar de solucionar aquestes coses, sense necessitat de tantes acusacions creuades.

    No cl ser associat per demanar el seu ajut, com relataire tots podem demanar-la, i sempre mirarem de trobar sortida a tots els conflictes. No és per cap altra benefici que per la bona marxa de la pàgina.

    Si volem que duri molts més anys, fem servir les eines que tenim al nostre abast, amb correcció i pensant que tots podem tenir un problema o altre, i en aquesta pàgina, hi ha molta diversitat de problemàtiques que la pàgina no mostra.

    No voldria allargar-me més. Però no penso culpabilitzar a una persona o l'altra. Ni a tu akeron343 ni a l'altra persona que et va contestar en nom del concurs. Ja no podrà fer-ho més. Tu no saps qui és ell(a), ni l'altra sap qui ets tu.

    Et demano que ho deixeu aquí, i que respectis l'escrit que hem penjat al final, que no va en contra teva i les nostres raons tenim, no cal donar més voltes al tema.

    Portem dos o tres dies amb això, jo he viscut bregues de mesos i mesos, i et puc assegurar que és esgotador, contraproduent, i negatiu per la bona marxa de la pàgina.


    PS
    He escrit a raig, i si hi ha algun dubte en les meves expressions, espero que me les comenteu, però en una nova entrada, aquesta ens convé a tots que quedi enterrada d'una vegada per totes.
  • RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
    Akeron343 | 18/03/2021 a les 19:34
    Gracies per l'explicacio Galzeran. S'enten perfectament.
    Tema tancat. Disculpeu tots per la part que em toca.
    • RE: RE: Per a la Comissió XI Concurs ARC de microrelats
      Galzeran (homefosc) | 18/03/2021 a les 21:50
      Gràcies a tu per la teva comprensió.

      Salut i lletres companys!



      PS

      De tot plegat, sempre se'n pot treure un relat irònic. Al cap i la fi, la vida és una gran ironia!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.