Detall intervenció

OÏNT EL DOLOR

Intervenció de: Identitat Inedita | 10-04-2021

2018. El tanatori és ple: a vessar. Familiars, amics, veïns. Tothom vol acompanyar el dol de tan trist succés.
A la cambra mortuòria un taüt. A dintre una morta que sembla encara jova. Amortallada de blanc, com si fos verge, que no n’era, i amb el semblant molt blanc. No és perquè està morta, no. És el maquillatge. Al costat, dempeus una figura que gairebé no s’aguanta dreta. Prima, petita, disminuïda per la pena. Plora amb desconsol. I parla. És una mare.
Filla, que hem fet? O què no hem fet? Què t’ha portat fins aquí? Com hem permès que arribessis fins aquí?
Recordes? Eres petita i t’acompanyava a l’escola. Feies Maternal, tres anys. Quants dibuixos i sanefes i gomets... quants àlbums un per mes... a casa amb el teu pare esperàvem amb deler aquella arribada teva triomfa, amb l’àlbum aguantat amb les dues mans, bracets estirats, oferint-nos-el com un present. La cara de joia era incommensurable.
Any rere any l’escena es va anar repetint i va arribar el moment del deures... ja no eren àlbums. Ara havíem d’estudiar. Tenies controls.
Quina feinada i quin penar. A l’escola a part d’estudiar fèieu activitats lúdiques, també formatives... música, esport, manuals, teatre,... però d’aquestes no teníeu exàmens.
Ens vàrem fer tips d’estudiar les nou estrenades comarques de Catalunya, els seus rius... ciutats i pobles...
També la geografia litoral i les muntanyes...
I ciències naturals? El animal vertebrats, invertebrats, rèptils, terrestres, marins, els cucs... tots. Les plantes, la reproducció, la funció clorofíl•lica...
I el cos humà: La digestió, el sistema circulatori, el muscular, els òrgans...el sistema reproductiu...
I els ossos. Tots. Amb nom i cognoms. I per què em pregunto filla si te’ls havien d’acabar trencant tots. Si no sabien ni com apedaçar-te.
Per què tanta comarca, tants rius, tanta muntanya tants animals i plantes? Per què el sistema reproductiu si a tu t’ha estat vedat. Per què?
De què et serviran tants coneixement, ara amb la cara blanca maquillada perquè no se t’hi vegin els blaus?
Conseller/a d’Ensenyament! No tantes mates i socials i més preparació per a la vida.
No més morts per violència de qualsevol gènere ni de qualsevol tipus d’atac..
Defensa personal des de Maternal. Per a nens i nenes. Tots amb la mateixa força i dignitat davant qualsevol tipus d'agressions.


Respostes

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: