Detall intervenció

ELS ADVERBIS

Intervenció de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 13-11-2022

Vist que ha plantejat alguns dubtes el decàleg (de vint punts, sí) on es deia que era millor evitar els adverbis, directriu molt genèrica que no es va saber explicar, avui us enllaço a l'aula del català on ens parla de tots els adverbis.

És evident que no tots els adverbis han de ser evitats. Si els traiem tots, no podríem escriure on, quan i com passen les coses. Entre altres situacions.

Un microrelat és evident que cal escriure'l amb la màxima fluïdesa, si pot ser amb frases curtes i desenvolupament àgil i ràpid. No és exactament un relat, tampoc, és un gènere literari amb les seves formes d'estil, que busca sorprendre, i on títol sol ser part del relat.

Sobre el títol, que no coincideixi amb la proposta del mes, és part del repte. És cert que Hemingway va escriure un relat amb aquest títol; El gat negre. Un gran relat, per cert. Però hem de mirar de ser més originals.
A veure amb la rifa què passa!

I ara un enllaç a una pàgina que altres cops ja us he compartit:

Aula de català: els adverbis

Gaudiu del diumenge!


Respostes

 • RE: ELS ADVERBIS
  Atlantis | 14/11/2022 a les 08:30
  Gràcies per l'aportació del adverbis, Endevina'm, però no explica el perquè no es bo utilitzar-ne molts. Estic d'acord amb allò que es diu per aquí que els adverbis acabats amb -ent poden molestar, així com que jo evito les paraules rimades sobretot si son agudes. També crec que no es bo que hi hagi molts adjectius.

  El resum de com escriure contes i/o relats em va interessar molt i sobretot l'entrevista del vídeo, que em va donar molta llum.

  Demano a tots aquells que puguin fer aportacions al tema que les facin.
  • RE: RE: ELS ADVERBIS
   Endevina'm | 14/11/2022 a les 09:39
   I com has deduït que he escrit jo el post?
   De totes maneres, gràcies per reconèixer-me. ;-)

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: