Detall intervenció

Comentari crític i proclamaciò guanyador RepteClàssic DCCXLIII: TERROR CÒSMIC

Intervenció de: Joan Colom | 23-02-2023

En vista de l’èxit, avanço aquesta etapa dotze hores.

A aleshores, per "Forat blanc":

Està ben trobat, això del forat negre que es transforma en forat blanc, girant-se com un mitjó. L’adequació al tema proposat la trobo una mica agafada pels pèls, perquè, més enllà de la referència a un forat negre, no hi ha res més al relat que tingui a veure amb el cosmos... però l’accepto.

Així com recordo que vas fer una altra vegada, hauria estat bé que haguessis aprofitat els canvis del penúltim paràgraf per polir la resta del relat. Es nota que l’has escrit precipitadament, suposo que perquè no se t’escapés la inspiració: hi falten molts signes de puntuació (sobretot punts i seguit, per separar frases) i hi ha algun eroor de mecanografiat; per exemple, "Em vagi fregar els ulls allò no podia ser!", que hauria de ser "Em vaig fregar els ulls. Allò no podia ser!".

D’on has tret "embabiecar", que suposo que deriva de Babieca, el cavall del Cid? No l’he trobat a cap diccionari. I "entotsoliment" no serà "entotsolament", si ve del verb "entotsolar-se"? "Campechano" l’hauries hagut de posar entre cometes o bé substituir-lo per "trempat" o similar. En fi, moltes cosetes...

Per cert, suposo que Puchi és Puigdemont i Junqui és Junqueras, però m’ha costat d’endevinar.


Com no podia ser de cap altra manera, en tractar-se d’un únic participant, proclamo guanyador aleshores, autor de "Forat blanc".

Abans que agafis el relleu i convoquis el RepteClàssic DCCXLIV, aleshores, et volia demanar l’opinió sobre el fet que no s’hagi presentat ningú més a concurs:
Creus que la causa és que el tema era poc atractiu?
Tenint en compte que, per al NanoRepte en curs s’han donat set dies, ¿creus que cinc dies i mig per al present RepteClàssic era poc temps?


Respostes

 • RE: Comentari crític i proclamaciò guanyador RepteClàssic DCCXLIII: TERROR CÒSMIC
  TerricheT | 23/02/2023 a les 10:20
  Personalment, tinc dos relats publicats amb aquesta premissa del terror còsmic, amb edicions SECC. De fet, el segon està a punt de sortir, el mes vinent.

  Però a mi no em dona la vida, i volent fer un relat ben lligat, no he tingut temps de presentar res. No és una crítica al temps establert pel jutge, són ganes personals de fer una mica bé les coses
  Però si fem història del fòrum, veurem que el repte clàssic va néixer amb una durada de 24 hores, i si algú publicava el relat en el seu perfil, la resta de participants criticaven o millor dit, comentaven el relat. Molt lluny de l'actual situació, també aleshores el fòrum era un oasi ple de relataires aplegats a la vora d'un foc virtual.
  Espero i desitjo, que aquest estiu, si tenim nova plana, les coses s'animin.
  • RE: RE: Comentari crític i proclamaciò guanyador RepteClàssic DCCXLIII: TERROR CÒSMIC
   TerricheT | 23/02/2023 a les 10:21
   Per cert, esperem proposta nova ben aviat! aleshores!
  • RE: RE: Comentari crític i proclamaciò guanyador RepteClàssic DCCXLIII: TERROR CÒSMIC
   Joan Colom | 23/02/2023 a les 13:10
   Gràcies per donar-me la teva opinió, TerricheT. Dit això, si necessitaves més temps per poder enviar un relat ben lligat, hauries pogut dir-m’ho ahir, en lloc de fer-ho a misses dites, i jo hauria prorrogat el termini.
   • RE: RE: RE: Comentari crític i proclamaciò guanyador RepteClàssic DCCXLIII: TERROR CÒSMIC
    TerricheT | 24/02/2023 a les 10:45
    Ben mirat, no tenia res al cap. Així que allargar-ho no hauria servit de gaire. ;-)
 • RE: Comentari crític i proclamaciò guanyador RepteClàssic DCCXLIII: TERROR CÒSMIC
  aleshores | 23/02/2023 a les 13:58
  Perdona'm les faltes Joan: vaig molt de pressa cap a enlloc!
  A mi no se m'acut res, ara per ara de tema. Si tu en tens algun per proposar endavant. Per altra banda, em sembla que hi va haver alguna falta de conformitat en el comentari posterior meu la darrera vegada.
  En tot cas, no deixarem caure el repte clàssic l'únic del mon mundial on els participants reben un estudiat comentari a les seves dèries escrites.
  Sobre el tema que suscites, a mi em resulta massa curta la periodicitat del repte: hem de deixar respirar als participants que no arriben a 10 en total, em fa l'efecte. 10 dies és el mínim perquè permet descansar i que algú nou hi participi.
  • RE: RE: Comentari crític i proclamaciò guanyador RepteClàssic DCCXLIII: TERROR CÒSMIC
   Joan Colom | 23/02/2023 a les 21:07
   El RepteClàssic DCCXLIV l'has de convocar tu com a guanyador del DCCXLIII, aleshores, i si tu creus que cal donar 10 dies, doncs endavant.

   Si no estàs inspirat, l'única ajuda que et puc prestar és fer-te tres suggeriments sobre el tema a convocar, perquè tu triis el que et faci més ràbia:

   1) Vist que ha tingut tan poca participació, repetir el tema TERROR CÒSMIC.

   2) Com que tristament està d'actualitat, el començament d'aquella antiga cançó de La Trinca: "I l'OTAN?: anar-hi anant, anar-hi anant, anar-hi anant."

   3) El tenia pensat per al NanoRepte, però també pot servir per al RepteClàssic: LES APARENCES ENGANYEN.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.