Detall intervenció

A veure: esquema del relat de l'ermita.

Intervenció de: Mena Guiga | 01-05-2021

Està narrat en primera persona per Alfred (encara no havíem dit el nom). El seu germà és en Dalmau. Junts amb el cosí Ataülf encetaran el camí de recerca. La tia anciana i malalta d'Alz...és l'Adelaida (que no apareixerà) el fill de la qual és aquest Ataülf (o Ataülfet) que pateix voyerisme amb trauma infantil. El besoncle traspassat es deia Altramús i va deixar un suculent testament amb una clàusula inviolable i obligatòria (no ens desviéssim pas!): caldrà trobar el ser de llum tot i anar passat per cada espai heretat per passar a la fase ermita. Estem tot just a la primera illa i tot són fèmines tipus carnaval Rio de Janeiro. D'acord. És clar que cal avançar. Hi ha tres platges esponeroses; els dos milions de dòlars; els quatre molins de sucre; i la gran plantació (a veure si podem treure'n l'esclavitud i el patriarcat!).

(lo Reboli: li canviaré allà on posa Altramús per Alfred -el narrador- donat que sa vuesa reboliparticipació l'ha fet en tercera persona i rien de rien no passa sinó que ajuda la Mena a ser més lògica, cosa que encara que no ho sembli, té un bona part).

Mena


Respostes

 • RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
  Mena Guiga | 01/05/2021 a les 18:39
  I continuo, que hi vaig rumiant:
  Caldria que a cada aturada s'esdevingués alguna cosa. En la primera illa tot just se'ns mostra 'què' hi ha i com els 'protas' hi reaccionen. Penso, i és una opinió, que seria un bon enllaç entre parada i parada, alguna 'pista', quelcom que aportés si no informació, un copet per tal de continuar. I també observo que tenim tres homes en plan aventurilla (com als contes, però en aquest cas no són el germà gran, el mitjà i el petit, sinó el gran i el segon i el cosí -hahahaha_) i que, llevat de la pobra Adelaida i el seu mal terrible i la colla de toplesseres no apareix encara cap fèmina amb atributs que no siguin només els que la mare natura li ha atorgat...
 • RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
  rnbonet | 01/05/2021 a les 18:39

  D'acord!

  Aleshores, serà normal que l'Alfred tinga calfreds. Per allò de l'ull de poll? Per la visió platgera? Pel record de la imatge i l'ull de bou? (Ho dic pel company 'deo', que continua, segons ordre establert)

  Mena... Ho poses tot en conjunt, en un sol post? Per no perdre'ns.
  Si no tens temps, ho prove jo.

  Salu i rebolica! I P.H ... (plusieurs hands.)
 • RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
  rnbonet | 01/05/2021 a les 18:45
  He nomenat 'antiga mesquita' pel nom: Altramús. Alfred també 'sona' a àrab català.
  • RE: RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
   Mena Guiga | 01/05/2021 a les 18:46
   Hahaha, i tant que pencaré sent el dia del no pencairisme, que jo acostumo a anar a l'inrevés, hahahha. Ho poso bé i li toca a en deo. Altramús és algú que, també, quan s'avorria jugava un cop i un altre al mus, hahahaha.
 • RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
  rnbonet | 01/05/2021 a les 18:46
  I no té un germà que du per nom Alcalor? O una germana que siga Alcaloreta?
  • RE: RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
   Mena Guiga | 01/05/2021 a les 18:48
   Uiiii, quin sant, catòlic (i protestant) embolicàs. Deixem que en deo hi entatxoni la fèmina o sinó quan em toqui el torn, que ja em ve de gust. Aquí esperant tic tac tac tic...

   Però, deo, espera, please, que apanyo la història per tal que no trontolli, que no sotsobri, i que no hi falti ni hi sobri res.

   MenA
 • RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
  Mena Guiga | 01/05/2021 a les 18:50
  Hi ha una menja molt interessant per les propietats que es el tramús (en castellà 'altramuz'). D'aquí vaig extreure'n el nom. Em feia molta gràcia. Que es d'origen àrab, impepinablement (bé: incogombrablement!).

  Va, no em despiste, vaig a arranjar el relat...
 • RE: A veure: esquema del relat de l'ermita.
  Mena Guiga | 01/05/2021 a les 19:00
  Per fer-ho entenedoret m'ha calgut fer algun canvi en terra no pròpia (o sia: he profanat lo rebolicós text) (ai ai ai)

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: