Foto de perfil de Vicent Llémena i Jambet

Vicent Llémena i Jambet

València,

41 Relats, 230 Comentaris
38195 Lectures
Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
El meu bloc és: El Primer Home. Volta de guant a la filosofia. Vaig nàixer al 1964 a València, al barri de Russafa i moriré, bé ja ho sabreu, sóc un treballador xic per a tot que li ha picat allò d'escriure i escric de tant en tant, tinc alguns contes i assaigs i m'agradaria publicar-ne alguns en esta plataforma literària. Comenteu els meus relats encara que siga críticament, vos necessite i vullc aprendre a escriure. Citant Pep Roig "...camino a anys llum de la teva pròpia llum..." i "...el teu silenci tan poc breu no em permet ni respirar...", el meu pseudònim és Vicent Llémena i Jambet, el darrer i definitiu, mon pare em deia amorosament "llémena" per la meua curta edat i també en referir-se al meu germà i a mi ens deia els seus "jambets" i els seus "gafarrons", d'ací el meu nom a relats. M'agraden els escacs, el meu jugador preferit es Aaron Nimzowitch, en literatura m'agraden autors com Jean-Paul Sartre, Albert Camus i tot l'existencialisme francès fins i tot el primer existencialista com era Kierkegaard, tota la novela del segle XIX francès i el romanticisme alemany, castellans m'agraden García Lorca, és clar el segle d'or del castellà, i Antonio Machado, César Vallejo, Juan Ramón Jiménez, dels "actuals" Juan Marsé, Eduardo Mendoza, Juan Goytisolo, Fernando Sánchez Dragó, Antonio Gala, Pío Moa, etcètera, dels hispano-americans Borges, Cortázar, Neruda, Gabriel García Márquez, sobretot el realisme màgic, també Isabel Allende, Miguel Ángel Asturias, etcètera, i dels de la terra els del segle d'or del valencià, i Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés, Ferran Torrent, Pere Calders, Salvador Espriu, Quim Monzó que és la meua inspiració, Enric Valor, Carme Riera, Carles Recio i Alfaro, etcètera , en filosofia m'agraden els filòsofs de la sospita Marx, Freud i Nietzsche, també Darwin, tot i què sóc més partidari de Lamarck per la meua influència psicoanalítica, el meu filòsof preferit és Sòcrates, entre molts d'altres, m'agrada l'assaig en general, el futbol, el meu equip és el Valéncia i també m'agrada la psicoanàlisi. En música clàssica, autors com Schubert i Mahler i també Chopin, i de temàtica nacionalista el valencià Joaquim Rodrigo o Smetana, de Wagner m'agrada Tristà i Isolda i en música de cantautors Georges Brassens, Lluís Llach, Serrat, Raimon, Mª del Mar Bonet, Sabina i Luis Eduardo Aute. En informàtica sóc dels mig romàntics als que li agrada conjuminar allò pràctic amb allò ideal i tinc l'xp amb el service pack 3, espere que molts anys si el mercat ens deixa, com també la versió Suse 12 del Linux a una partició del disc dur, pero el que més m'agrada per sobre de tot és una bona conversa amb un cafè i una cigarreta, però semrpe viscuda des del discurs de l'analista, així doncs deixe fora l'histèric, el de l'amo, el capitalista i l'universitari per a fer-los servir de tant en tant, ah! i els meus polítics preferits Winston Churchill i Léon Blum.


"A vosaltres ebris d'enigmes que gaudiu amb la llum del crepuscle" Aixina parlà Zaratustra. F. Nietzsche.
"Vaig créixer al mar i la pobresa em va ser fastuosa; després vaig perdre el mar i aleshores tots els luxes em van semblar grisos, la misèria intolerable". Albert Camus, del llibre El verano/Bodas.
"Hay mujeres en Génova cuya sonrisa he amado durante toda una mañana, no volveré a verlas evidentemente, nada hay más simple, pero ninguna palabra podrá apagar la llama de mi pena" Albert Camus, del llibre El revés y el derecho.
"Jo maleeixo ço que atreu i ensiborna l'esperit i, fent-se'l seu, el té bandit en una vall de plors; i maleeixo l'opinió enlairada que hom té de si mateix, els mirallets i somnis de fama i de conquesta, i la possessió que ens afalaga: muller, fills, servidors; i el treball i la paga esperonant-nos vers l'ardida gesta o estovant el coixí d'un llit platxeriós; i maleeixo el suc del raïm xardorós, la il·lusió divina, i la fe i l'esperança, i encara més a la paciència mansa!
El transitori és sols paràbola. Ací es performa el que ens mancava; l'indescriptible esdevé un acte aquí; atrets som tots els homes de l'Etern Femení".
Faust- Goethe.
Ara vull fer un xicotet homenatge al cinema, i en especial a aquella gran pel·lícula, Blade Runner de la qual una de les seues frases ens valdria a tots nosaltres, doncs cada individu és únic, aïllat i desconegut, i tots som esclaus, tots fracassem, tard o d'hora, com diu Margueritte Yourcenar en Memories d'Adrià, ... davant d'un fill massa estimat, .. la malaltia... la vellesa...finalment davant la mort, després les nostres gestes, els nostres amors, les nostres guerres, la nostra mateixa mort, moriran amb nosaltres després d'una xicoteta pròrroga. Hui no pense ben bé aixina, he trobat l'amor i amb ell l'Eternitat, que no la seua il·lusió.
Son les darreres paraules de Batty, un replicant abans de morir:
Es toda una experiencia vivir con miedo... ¿verdad?
Eso es lo que significa ser esclavo
Yo... he visto cosas
que vosotros no creeríais...
atacar naves en llamas
más allá de Orión,
he visto rayos C
brillar en la oscuridad
cerca de la puerta de Tannhäuser
Todos esos momentos
se perderán en el tiempo
como lágrimas en la lluvia
Es hora de morir.
És molt paregut a aquells versos de Federico García Lorca en Poeta en Nueva York i la seua Oda a Walt Whitman:
Mañana los amores serán rocas y el Tiempo
una brisa que viene dormida por las ramas.
Por eso no levanto mi voz, viejo Walt Whitman contra el niño que escribe nombre de niña en su almohada.
Xicotetes joies que m'aborronen la pell. Magnífiques.Últims relats de Vicent Llémena i Jambet

Últims comentaris de l'autor

 • Vicent Llémena i Jambet | 21-03-2023 | Valoració: 10

  Has fet un poema complet, amic Aleix, com "l'espill i la màscara" de Borges, has tocat la pregunta que ens fem tots nosaltres quan veiem per primera vegada a les nostres mares o pares, si és el cas d'una dona, què vol la mare? Què sent una dona?
  És una pregunta que no té resposta i, que en la seua manipulació conforma als individus i a les societats.
  Qui s'entossudix en voler sentir lo que pensa que pot sentir una dona s'homosexualitza, tu has elegit, com jo, l'escriptura, uns altres fan servir la ciència o l'art.

  Preciós poema.

  Un abraç des de Valéncia a Ribes de Freser. Et superes dia a dia.

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 27-02-2023 | Valoració: 10

  "...de vegades és necessari i forçós que un home mori per un poble, però mai un poble per un home sol, recorda sempre això Sepharad..."
  He recordat el poema de Salvador Espriu, també homosexual i, la mort de Rod Hudson, en aquella època jo tenia vint-i-un anys i algunes prostitutes de dalt del bar on jo treballava se'm varen oferir a fer-m'ho debades, jo, que tenia molta por no hi vaig accedir.
  No va ser fins als vint-i-tres anys que no ho vaig fer per primera vegada en ma vida, encara que ja havia tontejat amb alguna altra, però jo tenia un embolic mental molt gran i no va ser sinó després de la meua anàlisi en l'escola de Lacan que vaig saber que jo era heterosexual, o com solc dir ara, no-res.
  Va ser una mort que posà en el món als homosexuals, que varen començar-se a mirar amb altres ulls, més de soldats grecs que no de portadors de la bandera i, ens vàrem adonar molts de que som iguals tots i diferents, però que no hem d'alçar la mà pel xiquet que escriu nom de xiqueta en el seu coixí, com diu Federico García Lorca.
  Realista poema i, imagine per on hauràs passat per arribar a poder contar-ho, no sigues un màrtir, sinó un heroi, que ho ets, Nil.


  Un fort abraç des de Valéncia


  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 26-02-2023 | Valoració: 10

  Potser la seua ànima et donà la possibilitat de que estimares la nostra llengua valenciana i, et feres el seu portaveu.
  Preciós poema, Rafael.

  Un abraç a Vila-nova de Castelló i a Còrdova, les dos parts d'un mateix llibre.

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 16-02-2023 | Valoració: 10

  Espere que hages conseguit els teus somnis, els que vaig poder esbrinar en els teus darrers poemes, yo tots els dies rese i pregue a Déu per tu i per la teua família.
  I sí, com ha dit un dels lectors, la guerra no només és l'èpica de la batalla, cal furtar i fins i tot robar gallines i, trair moltes persones i idees.
  Yo solc posar, com tu ho has fet en lo de la bicicleta, en què acaben morint i han de pujar a peu i, amb la mort que impregna al corresponsal també, en la suor de les seues paraules; solc posar l'exemple de que saps que estàs en una guerra quan el sostre de la teua casa et cau al damunt, quan una veïna que t'enveja et delata per roig o per blau, o per qualsevol cosa que no s'avinga amb el règim en el que estem.
  La guerra, a pesar de tindre un déu, Mart, en la religió romana, és d'allò més cruel.
  I fins el que la conta sua, patix, se li desemmascaren tots els seus valors.


  Un abraç des de Valéncia cap a Ribes de Freser


  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 09-02-2023 | Valoració: 10

  Efectivament, Jomagi, hi ha una certa ignorància de molts de nosaltres, des de les persones del carrer fins els que fan els programes de televisió, és en l'Era de la informació que comprenem menys coses.
  Yo el que m'estic adonant és que cada vegada hi ha més gent que torna a la ràdio, als diàlegs de la xàrcia d'Internet i als llibres i música. Alhora que més gent dorm als carrers.
  Potser no era tan bona la idea de que una conversa es puga vore en directe?
  Qui sap?

  Un abraç des de la ciutat de Valéncia.

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 30-01-2023 | Valoració: 10

  M'ha agradat, de vegades, o quasi sempre és millor llançar mà als negocis casolans abans que anar al metge i, la major part de les malalties es curen amb estos remeis.
  Una miqueta d'espiritualitat, una miqueta de coneixement d'un mateix i, finalment un poquet de fe, en què? En el que es vulga.


  Salutacions des de Valéncia


  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 30-01-2023 | Valoració: 10

  S'estima molt als gats o animals en general, jo vaig tindre bàsicament o que convisqueren amb nosaltres, dos gats, la Maya i el Denis, la primera va morir atropellada per un cotxe, em va causar molta llàstima, però el que em va fer plorar va ser Denis, jo ja era una miqueta major i ens havia viscut vint-i-un anys.
  De veres que m'haguera agradat que haguera sonat el Rèquiem de Fauré en eixa nit innomenable, en què li agafí el cap i tenia els ulls, les pupil·les dilatades, com volent-me dir, no es patix la mort.

  M'ha fet pena el teu gat, la teua gata i, m'ha fet vindre al cap els dos gats meus i alguns que no varen viure molts anys i que també varen estar un curt temps entre nosatres.

  Un fort abraç des del barri de Russafa de la ciutat de Valéncia.

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 21-01-2023 | Valoració: 10

  Normalment a la Comunitat Valenciana diem o bresquilla, és el cas de mon difunt pare que era de la ciutat de Valéncia, o també hi ha alguns que diuen melocotó, deu ser, pense ara per mel i cotó en pèl, per la seua pell.
  Ara, tot i ser necessària la floreta per a passar crisis de libido ha de ser molt pesada per a una persona homo.
  Però creu-me, yo no ho faig, però la floreta i el salt és necessari en segons quins discursos humans.
  En fi, la veritat és que yo aspire a un mon perfecte on cada vint-i-un dies en el cas d'un baró o vint-i-huit en el cas d'una dona, no hi haguera cap crisi. Perquè la medició de les crisis en el temps és un acte debades i inexacte.

  Un abraç des de Valéncia

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 08-01-2023 | Valoració: 10

  Però segons Freud en el món sempre i en totes les cultures l'incest està prohibit, potser per tindre una persona sagrada, de total confiança, que jo, personalment agraisc.

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 08-01-2023 | Valoració: 10

  La Lluna, Aleix, sempre serà un gran misteri, fins i tot si estiguera habitada. Hi ha moltes persones, jo he conegut a dues dones, que la tenien o la tenen, millor dit, com el seu déu.
  I fan, d'amagatotis la seua litúrgia i li resen i li preguen, és una forma de ser, fins i tot Camus, en el seu llibre 'Caligula' la fa protagonista d'un amor incestuós.
  Entre germans, l'Església, ja ho saps, permet l'amor entre cosins. En fi, l'amor, crec, hauria de ser lliure, amb els límits de la vida.

  Bé, un abraç des del barri de Russafa de la ciutat de Valéncia

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 08-01-2023 | Valoració: 10

  Per molt que ens parlen del canvi climàtic seguirà, com sempre venint l'Hivernàs a portar-nos gelor, malalties i bons matins.
  La vida no canvia tot i que li vulguen pegar un volt administratiu.

  Un fort abraç des de Valéncia

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 02-01-2023 | Valoració: 10

  És trist de vore parelles i persones soles amb el seu únic habitatge, una manta.
  No podem fer res? Netejar invertint en els seus països d'origen, però hui el món no és forment net.

  Espere que no puguem escriure més de pobresa perquè no hi haja. Seria un bon senyal.

  Un abraç des de Valéncia

  Vicent Adsuara i Rollan.

 • Vicent Llémena i Jambet | 01-01-2023 | Valoració: 10

  Certament que no és fàcil.
  Jo, de la meua dona, per exemple, ame el seu jo interior, la veig enamorada i això fa el meu nuc vital, el del meu, diguem-ne apoderament.
  Jo, sincerament crec que no depèn de si és un home o dona o dos hòmens o dues dones, la bellesa, per exemple, en l'Odissea d'Homer, Ulisses la rebutja quan es tapa els oïts al cant de les Sirenes.
  Però potser siga només un tipus d'amor determinat.
  La veritat és que no sabem encara res de l'ànima humana, Nil.

  Abraços i que la teua vida córrega plàcida i feliç com un bucòlic riu.

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 01-01-2023 | Valoració: 10

  Primerament, Nil, dir-vos i desitjar-vos un feliç i pròsper any nou 2023 per la família i amics.
  I dir-te que la bellesa és sempre relativa i és l'últim element en la balança de l'amor, que depèn més que res, ja siga home o dona, de l'engany de Pènia a Metis i amb el catalitzador de Poro.
  És, com la mateixa comunicació un afer entre quatre. La unitat sempre és un quartet, no hi ha mai un home sol.

  Un abraç des del barri de Russafa de Valéncia

  Vicent Adsuara i Rollan

 • Vicent Llémena i Jambet | 29-12-2022 | Valoració: 10

  Jean-Paul Sartre va ser qui va dir que l'existència precedia a l'essència, donant mort a l'Ànima.
  Però la psicoanàlisi sap que per a no estar psicòtic cal tindre el Nom del Pare.
  Un suposat subjecte saber, que pot ser el nostre pare, la ciència, etcètera, però què millor que Déu? Tindre com suposat subjecte saber a Déu ens fa autònoms, a pesar de que jo arribí tard i vaig haver de recuperar la meua ànima, la meua essència amb la psicoanàlisi.
  Mai no és tard per a ser analisant en l'escola de Lacan i si s'arriba a temps podria evitar l'angoixa crònica o malaltia mental que jo arrossegue fa més de quaranta anys.

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor