xocolata

Un relat de: panxample

Tenia ganes d'esmorzar, cridat per una porció de pastis Sacher, que està a la vitrina d'aquell establiment blanc immaculat.
Tot just entrar , m'ofereixen un plat amb un núvol blanc, com si fos fum,el servei molt atent , tenen aparença d'homes però no ho són i tampoc són dones és evident, el seu físic és molt agradable.
M'inviten que tasti aquell fum o núvol, volent-t'ho agafar amb un pessic se m'escapa d'entre els dits, però insisteixo , a la fi si puc pessigar i emportar-m'ho a la boca. Quin gust!, és dolç de sucre.
Sorprès per la forma d'aquell petit núvol , canviant ,bellugadís, dolç ,sobre tot dolç de sucre. El servei , sense jo demanar rés, van portant plats nous . Ara és un plat amb una base de núvol blanc on s'hi mouen unes perles , que no són perles , bé ara ho són ,ara no. Són com petites pedres de riu, ara ja no . Ara s'allarguen, canviant de formes.
De colors vius , lacats , ni ha de vermells , grocs i verds, de diferents tonalitats. Quin plaer , quina delícia,cada perla o gíllo , o petita peça , al posar-les a la boca ,la llengua fa una petita pressió al paladar i explota , noto com les papil·les gustatives , porten l 'informació d'aquell sabor, passant per darrera el nas, fins arribar al cervell.
Identifico aquells gustos , gust de figa , de mel , de cirera, de taronja, de préssec, de poma ....mmm!!!.... de maduixa, de pera, de xocolates , i sobre tot de xocolata, els vermells tenen el sabors de les xocolates , quines delícies! ,de mora, de pruna, de castanya, de codony.
Dolç sobre tot molt dolç, que bo quins gustos quin plaer.
La festa continua ,els plats no paren un després de l'altra , la presentació la mateixa , com si fossin confits o petites perles o gillos,o anissos damunt d'un núvol,com si tinguessin vida pròpia ,de tant en tant , n'hi ha algun que no identifico, que te gust de .....no ho se, es nou per a mi , però bo, que bo ,que dolç, intens .
Petites espurnes de tots el gustos i sabors , hem deleixo dels plaers , de les delicadeses fen petar la llengua contra el paladar per extraure tot el sabor ,tot els gust, però cada petita peça, nomes te aquella espurna de gust , per més que busqui no en te més , que bo!
He entrat perquè tenia gana , potser ara hem portaran aquell tros de pastis Sacher,jo que pregunto, per el tros de pastis, hem diuen .
No , no pot ser és per els Deus.
Me'l miro de lluny i m'adono que també belluga. Quina gana que tinc , he assaborit tots els sabors, però tinc l'estomac buid.
Hui! quin malson, em desperto d'una arri-bolada , de presa a buscar alguna cosa dolça per menjar.

Comentaris

  • seguim en contacte[Ofensiu]
    joandemataro | 12-05-2010 | Valoració: 10

    els plaers de la vida ens inspiren en la poesia i el relat...m'ha agradat
    et felicito
    joan
    pd.- no sé si l'has llegit però sense adonar-me hem coincidit en el títol d'un poema meu, es diu " la xocolata" i em sembla que encara no me l'han editat,
    en fi quan ho facin m'agradaria que el llegissis a veure què et sembla
    una abraçada

l´Autor

Foto de perfil de panxample

panxample

45 Relats

292 Comentaris

66152 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
No sé qui sóc, ni que no sóc, però la vida és una meravella, cal aprofitar-la, compartir-la i gaudir-la. Encara que de vegades amarguegi.

Panxample no per que tingui la panxa ampla o sigui un panxacontent, que també; sinó que és en honor a Joan Baptista Pujol i Fontanet, (Alfara dels Ports, Baix Ebre, 1857 – Tarragona, 1883). Bandoler anomenat "panxample".

la calaixera