vull veure el paradís

Un relat de: estel d'estiu

Temps era temps que enmig de la mediterrània hi hagué un pam de terra que s'assemblava al paradís.
La mar tenia el color de les turqueses i la sorra era blanca com la neu i els pinars com un joc d'ombres xineses cobrien les roques fins a la costa.
Però no s'acabava aquí, encara hi havia més tresors amagats, les planures estaven poblades d'ametllers, que el mes de febrer eren com un estol de papallones blanques i com si d'un ramat és tractés estaven envoltats de parets de pedra.
Tot això era com un tresor que s'havia anat formant durant anys i anys, però arribà un dia en que aquesta illa caigué en mans de persones que havien perdut l'ànima i venien la seva terra i la destruïen sense miraments.

Si això fos un conte tal vegada ara apareixeria l'heroi que salvaria l'illa i als seus habitants d'aquestes persones sense miraments, però per desgràcia no és una fantasia, sinó una realitat.
Mallorca, perd de mica en mica la seva aura de paradís, es va convertint en una illa creuada per carreteres i autopistes de tota mena, plena d'urbanitzacions mediocres i d'hotels enormes. A part la costa cada vegada està més plena de brutícia i els pins són arrencats per sembrar ciment.

M'agradaria pensar que tot serà com un malson, que tot tornarà a la normalitat, que el que ara desitjo no sigui una utopia, no vull vessar més llàgrimes per a la meva terra, no vull veure més destrucció, simplement vull veure el paradís.





Comentaris

  • Thalassa | 11-01-2005

    llegit aquest i Ella el va estimar. Són dolços i suaus, passen per sobre de la pell com l'aire, el que acarona la teva illa. Continua escrivint

    Recuperarem la terra

    Thalassa

  • OH MALLORCA!!![Ofensiu]
    Capdelin | 05-01-2005 | Valoració: 10

    bell paradís... no podran amb tu... per més turisme degradant que vingui... perquè tes ensaïmades, tes nins i nines, tes pins supervivents pregonaran ta bellesa i et portaran al cor... un ESTEL D´ESTIU ha aixecat la seva veu... mai moriràs... perquè T´ESTIM!!!!!
    perdona... no sóc mallorquí i he gosat usar la teva llengua potser defectuosament XD ho he fet amb bona intenció... perquè estimo Mallorca...
    m´ha agradat molt el teu escrit... portes a la sang la teva illa, la teva terra... i per a Tu, i per a mi, i per a molts... sempre serà UN PARADÍS!!!
    et seguiré llegint wapíssima...
    ptons... i que els reis passen per sa illa, et portin TOT i s´emportin allò que "sobra"

l´Autor

Foto de perfil de estel d'estiu

estel d'estiu

18 Relats

34 Comentaris

26153 Lectures

Valoració de l'autor: 9.36

Biografia:
Des del 86 que em passejo pel món, gaudint de tot i de cada moment. Sóc del mig del mar, de l'illa de la calma i m'encanta escriure, explicar fets, imaginacions o simples paranoies ja que així buido l'ànima de tot el que em preocupa.

(Tal vegada és un poc minso el que dic, bé de fet tampoc és que digui gaire cosa perquè pogueu saber com sóc, així que la millor manera que teniu és llegir els meus relats, en ells vaig posant-hi pinzellades de mi)