Voler i no poder

Un relat de: AnNna

Estic frustrada.
Frustrada d'amor.
Voler i no poder.
Impotència, ràbia.
Per què?

Podré estimar-te,
Però mai seré capaç de confessar-t'ho.
Podré parlar de tu,
Però no parlar amb tu.
Podré seguir-te al carrer,
Però mai somriure't.
Podré somiar que t'abraço,
Però mai fer-ho en realitat.
Podré escriure aquest poema,
Però no donar-te'l.
Podré enviar-te cinquanta missatges,
Però mai revelar-te el meu nom.
Podré imaginar aquell petó,
Però no sentir-lo en realitat.
Podré posar-me vermella cada cop que et vegi,
Però tu mai en sabràs la causa.
Podré admirar-te,
Però només per mi mateixa.
Podràs ser meu,
Podràs ser la meva estrella,
Podré ser teva,
En el meu món dels somnis.


Podré estimar-te,
Però mai seré capaç de confessar-t'ho.




Comentaris

  • La setmana de...[Ofensiu]
    Llibre | 06-02-2005

    Darrer COMENT, que en realitat no és un COMENT.

    I com es menja, això, no?

    M'explicaré (o ho intentaré).

    Sempre que comença la setmana d'un nou relataire inscrit al coment, em proposo comentar tres o quatre relats. I quan arriba el moment d'escriure l'últim comentari, intento fer una mena de síntesi de tot el que he llegit d'aquella autor/a.

    La veritat és que els dies, durant aquesta setmana, se m'han tirat al damunt (això, de fet, em passa cada setmana), i no he tingut temps de comentar-te més escrits dels teus.

    Aprofito ara que tinc cinc minutets per fer-te cinc cèntims de la impressió que m'han causat els teus relats.

    En primer lloc, dir-te que he gaudit molt amb la teva lectura. Sobretot les narracions (jo, de poesia, no n'entenc). Trobo que els relats narratius, en general, estan treballats i intentes fer un plantejament compacte de la història que hi exposes. Tens, també, certa tendència a un estil de narració "filosòfica". Quan utilitzo aquesta paraula pretenc significar una mena de plantejaments de qüestions que t'inquieten, i que t'enfrontes a elles de cara, provant d'analitzar-les. Això és bo per aclarir-se un mateix, i tens el do d'escriure aquestes argumentacions de manera amena. Però també seria bo que en algun moment intentessis fer el joc literari a aquell plantejament, i provessis d'imaginar-te la situació concreta en vida d'un personatges ficticis. Seria un bon exercici literari.

    Pel que fa als poemes, t'ho repeteixo: jo no n'entenc, de poesia. En general tenen musicalitat i es llegeixen amb un ritme còmode. Però et puc dir ben poca cosa més.

    Pel que fa a l'estil, més o menys ja t'ho he comentat amb el que t'acabo de dir. Tens un llenguatge que adaptes a cada temàtica, i això, que sona com a fet senzill i simple, no tothom ho sap fer.

    AnNna, penso que hi ha fusta d'escriptora, dins teu. Sé que no es tracta de donar consells, i t'asseguro que jo no sóc ningú per fer-ho, però crec que hauries de continuar en aquesta línia: petits relats de fets que t'importen, t'angoixen, et preocupen o et fan feliç. I, això sí, intentar fer més ficció, per exercitar-te en un altre camp de la literatura.

    Ei, endavant!

    Salut!

    LLIBRE

    PD.- I sobre aquest poema, només dir-te que aquesta sensació de "voler i no poder" no és exclusiva d'una edat determinada. Tots i totes, penso jo, ens trobem sovint davant de situacions que no podem (o no sabem) canalitzar de la millor manera. Però, això és la vida i l'aprendre a viure, no?

    M'ha agradat la imatge d'un parell de versos, en concret: "Podré parlar de tu, / Però no parlar amb tu." Aquesta oposició marcada només amb el subtil canvi de preposició, està força aconseguida.

  • Thalassa | 01-02-2005

    és el de sempre, qui no s'arrisca... no pisca!

    Força bé

    Thalassa

  • m'agrada![Ofensiu]
    Eveta | 11-10-2004 | Valoració: 9

    Soc nova aqui i es el primer poema que comento, de veritat que es maco, espero que algun dia puguis :) de fet no hi ha res imposible...

    Que els teus somnis es cumpleixin

    Eveta

  • es trist estimar però no ser correspòs...[Ofensiu]
    FRAN's | 11-10-2004

    però tot i així animat!
    és un poema bonic i força cert (què m'han de dir a mi....)

    segueix escrivint

    FRAN's