Viatge

Un relat de: daniroura

Viatge. Dolor. Vull descansar. Imagino que amb la teva maneta em dius adéu des d'un port cada vegada més llunyà. Però no hi ets. Ploro. Tu ja vas marxar. No ens trobarem. Vaig cap a una boira espessa i humida. Tanco els ulls: una casa amb els meus pares, el meu germà petit, sempre al meu costat; la meva mare m'acarona; el meu pare em vigila.
Que sol he estat durant tots aquests últims anys!
En la teva absència: el llit enorme i el jardí del tot abandonat. Les roses, que no et feien ombre, el vent se les ha emportat. Tota la bellesa i la calidesa perduda. Una vella casa a la muntanya. Aquells anys de joventut assassinats pel temps. En els teus llavis el meu nom. T'he estranyat com el fill orfe a la mare; com l'amant a l'estimada.
Vull dormir i descansar. Més enllà viatjar. Sembla sé l'última batzegada de dolor. Us recordo. Una llàgrima em rellisca, perdent-se en un sofà brut i enganxós. Com els altres, tampoc aquest viate podré mirar-lo als ulls, sense por ni temors.

Comentaris

  • Viatge...[Ofensiu]
    kukisu | 13-06-2006

    introspectiu, als amors perduts, a totes les emocions d'una llarga vida, que es manifesta dolorós per les absències i els records inesborrables. Un sentiment amara tot el relat i resta latent una incògnita per al lector.
    Enhorabona, daniroura!
    El relat que m'has comentat és real al cent per cent, per això de vegades pot ser que se m'escapin altres qüestions que haurien de considerar-se. Moltes gràcies.
    Continuaré llegint-te!

  • Disculpes sinceres.[Ofensiu]
    daniroura | 30-05-2006

    Collons! Quina ràbia aquests erros certs que el company amable em comenta. Això em passa per no revisar els textos. Aquesta vegada sí, prometo que serà l'última que la impaciència m'empeny a no fer-me autocorreccions. Disculpeu. Tots els que anomena són certs i greus.

  • En trànsit[Ofensiu]
    Unaquimera | 30-05-2006

    Un relat amb tons foscos i amb ombres, que avança amb les cortines tirades entre la lectora i la narrativa: sembla que saps el que estàs llegint, però queda el dubte... si el que pretenies era deixar obertes diferents possibilitats, ho has aconseguit molt bé.
    Se m'acudeixen algunes preguntes, però això desvetllaria l'encant, potser: tu deus tenir molt clara l'escena i el perquè.

    El segon mot ja avisa de què patirem llegint: dolor. Les frases curtes, algunes d'una sola paraula, fan ràpida la lectura. El contingut semàntic general manté l'ambient encalmat però trist, definitivament trist. El lèxic ben triat i ben posat.
    Una frase m'ha agradat especialment: "Aquells anys de joventut assassinats pel temps"

    Algunes errades d'escriptura, suposo: "et feien ombre" ombra, "Sembla sé l'última" sembla ser o sembla i és, "aquest viate" viatge, ... això ens passa a tots, però! I una de concordança: "el vent se les ha emportat" seria "se les ha emportades"

    M'ha agradat descobrir-te i llegir-te, em sembla que ets un autor interessant amb una bona prosa. M'agradaria saber què et sembla a tu la meva.

    Una abraçada forta,
    Una quimera