Viatge màgic

Un relat de: mjesus

En Xaray, havia fet un viatge apassionant per conèixer les set meravelles del món. El geni de la llàntia màgica, li proposà set enigmes més: havia de descobrir els pecats capitals de la humanitat i decidir si continuava el viatge.
Va arribar en la seva pàtera a una platja estranya. La sorra era blanca i fina; l'aigua era tant transparent i lleugera que deixava veure perfectament el seu cos i les seves ferides. En aquell decorat efímer, va veure set portes iguals. Ho va trobar estrany, com si fos l'obra d'un ésser màgic.

Escollí impertèrrit, una de les portes.
Homes i dones caminaven a ritme accelerat: els edificis eren alts, no sabia quina direcció havia de prendre. Va trucar a un portal i un veí el va obrir dient-li:
-Nosaltres et tractarem bé però amb indiferència; ens has de demostrar que podem ser tolerants. Som superiors a tu.
Va haver de fer un esforç per entendre les seves paraules, i corprès, va fer marxa enrera cap a la platja a través de la porta.

Va escollir la següent i el paisatge va canviar radicalment: era un barri fosc i antic, de totxo vermell. Un home que passava pel carrer el va aturar increpant-lo de la següent manera:
-Els nostres, fa tres generacions que viuen en aquest indret i encara no ens han acceptat. Marxa! El que tenim, és només per nosaltres.

La tercera porta que va traspassar el va dur a un port ple de barques ancorades: gent passejant el luxe pels iots. Va escoltar unes veus que el foragitaven.
-Negre fatigós, allunya't de nosaltres, no volem que respiris el nostre aire. Marxa! O et flagel·larem com als delinqüents!

El geni quan el va veure sortir li va dir:
-Vols continuar? Ara ja veus com t'ha tractat la gent que se'n diu civilitzada.

-He conegut la supèrbia, l'avarícia i la ira. Vull travessar les quatre portes que em resten i descobrir les faltes que els homes transgredeixen.
-I que faràs després? -va preguntar el geni.
-Tornaré amb el meu poble. Ensenyaré tot el que he après a la gent de la meva ètnia.

Comentaris

  • 5è aniversari!!![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Molt bé.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 05-12-2006

    Molt ben escrit. Llàstima que la llargària del repte no t'hagi permès explorar les altres portes, o fins i tot allargar més la visita a les portes visitades. Sempre tens la possibilitat de fer un relat més llarg, més reposat i més ple de detalls; però ja et dic que aquest està força bé.

  • Anem de viatge, doncs![Ofensiu]
    Unaquimera | 11-11-2006 | Valoració: 10

    De viatge
    ... per llocs ben diferents, contemplant contrastos forts i radicals,
    ... per paraules crues amb un gran pes a sobre,
    ... per davant de mirades descarnades
    ... per retornar després de fer-ho, per aprendre.

    Un plantejament interessant! Només hauria de recriminar-te que no ens ofereixes un cop d'ull al contingut de les altres portes... has despertat la meva curiositat! Ho faràs?

    Enhorabona per tot plegat: pel relat i per la teva evolució literària, que segueixo de prop perquè realment sempre és un plaer llegir-te!

    Fins la propera, rep una abraçada de bon dia rodona com un sol,
    Unaquimera

  • Llibre | 30-10-2006

    La paràbola d'un camí iniciàtic. Un viatge fet per aprendre. I una de les primeres coses que sobten a l'individu, al viatjant, al caminant, és que després de veure el que hi ha més enllà dels propis límits, reconèixer els orígens i la gent que et fa costat és vital.

    M'ha agradat el plantejament, i com es va desenvolupant la història.

    Fins la propera,

    LLIBRE

    PS.- L'operació... (del teu pare, oi?)... doncs això: tot bé? Tot en ordre?

  • Ostres!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 05-09-2006

    Mira que ara estava mirant els reptes que hi ha penjats, i he trobat que em dediques el relat!!! Gràcies, de veritat. Crec que ja no tinc res més a dir-te del que et vaig dir quan vaig "jutgar-te" ...

    El plaer és meu, per llegir-te!

    (Per cert: no sé si és intencionat o què, però, si tenies la intenció de fer un enllaç al meu "raconet", crec que t'has equivocat...)

    Gràcies de nou, i cuida't molt! ;-)

    Sol_ixent

  • Bona imatge[Ofensiu]
    Filalici | 30-08-2006

    Hola!

    Em vaig perdre aquest repte per les vacances. M'agrada la imatge que fas de les set portes que es van obrint d'una en una, mostrant un aspecte diferent cada vegada.

    El final està molt ben resolt per al repte. Fora del repte, sense limitacions d'espai... també està bé, però em queda la curiositat de no haver vist el que hi havia darrere de les altres quatre portes.

    Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de mjesus

mjesus

42 Relats

245 Comentaris

64704 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
*

R en Cadena

"La senyora Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la Sra. Baiba Liepa, al Sr. Xavier Valeri Coromí, la Sra. jacobé, el Sr. Filalici, la Sra marga i la Sra. Elvira"
Li heu d'agrair a l'EmmaThessaM!
(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Taller d'escriptura a relats en català:
Per qualsevol informació aneu a la web: http://es.geocities.com/tallerrelat





clar_lluna(arroba)yahoo.es
trasgrafica.com