Viatge al pais del Sol Naixent II. Benvingut a Japo

Un relat de: Gica Casamare

El "Britains rules the wave" em desperta. Es estrany volar amb Lufthansa cap a Japo i que en un dels canal s`escolti aquest himne imperialista britanic. Ara ens serviran un esmorzar.
Abans recordo observar amb musica classica de fons, l`entrada a Escandinavia, travessar el Baltic i passar per damunt d`Estonia per entrar a Russia (Per la pantalla ens indiquen la ruta...). Amb els llums de Novgorod, al costat d`un gran llac acomiado el sol, tot s`enfosqueix mentre digereixo el magnific sopar japonitzant (fideus freds, arros amb pollastre al curry i pastis de xocolata) que ens han donat. No se si avergonyir-me pero m`ha encantat, hauria repetit i tot!
Despres he dormit, he intentat mirar els estels per la finestra, he demanat molts sucs de taronja i he mirat dues pel.licules, llastima que nomes tenia l`opcio del so en alemany, els subtituls nipons no m`han ajudat gaire.
Despres d`endormiscar-me i esmorzar, per aclucar de nou els ulls fins l`himne britanic, he gaudit del despertar asiatic amb una albada de blau i taronja purament intensos, era hipnotitzant.
Hem abandonat la nuvolositat xinesa i coreana per a sobrevolar l`arxipelag japones, ben clar, multitud d`illes i grans ciutats. Tot molt ordenat.
Despres d`una maniobra qe ha remogut les meves entranyes hem comencat a baixar fins a aterrissar suaument al costat del mar.
Ordenadament ens hem aixecat tots els passatgers, majoritariament nipon i alemanys, per marxar entre comiats teutons de les hosteses rosses i cepades, per acabar entrant entre benvingudes nipones d`unes cares amagades reverancialment, pero d`on es discernien uns ulls allargats i prims, de mirada vergonyosa. Tot amenitzar per una cantarella que cada cop se`m fara mes familiar.
Amb un metro intern ens hem desplacat per l`aeroport fins arribar on mostrar els passaports, despres d`omplir uns papers per immigracio, on pregunten el motiu del viatge, la llargada de l`estanca, els diners que tenim i si som criminals, fugitius i/o traficants de drogues. Que passaria si responc "si" a alguna d`aquestes questions? ara no es el moment d`experiments antropologics.
Per cert, els ciutadans del Sudest asiatic, Sud America i Africa han de passar per la zona de quarantena. Fort, no?
Agafo la maleta i em dirigeixo a l`ultim punt de control, on el policia comenca a fer-me preguntes, abans de mi no n`hi ha fet a ningu mes. Em sembla que el seu accent esdeve sovietic i que la gorra se li eixampla fins a ser una gorra de plat de policia nordcorea... al final, res. Es clar!
M`haig d`esperar mitja hora, la Jane, la meva amfitriona s`ha adormit. Mentrestant tinc temps per veure molts japonesos saludant-se sorollosament, una baralla conjugal i un famos, una camara l`espera i l`anira seguint mentra ell camina animosament.
La Jane ja ha arribat. Malgrat ser una canadenca que parla catala, es com si fos japonesa, el mateix pentinat i roba que les joves nipones. Fins i tot els seus ulls, mai molt grans, ara sembla que s`allarguin lateralment mentres s`aprimen.
Una abracada, dos petons i ens dirigim a un autobus que ens portara de l`aeroport d`Osaka a Kobe. El conductor porta ulleres de sol i la boca tapada com un cirurgia. Benvingut a Japo!

Comentaris

  • hehehehhehe[Ofensiu]
    quetzcoatl | 21-11-2005

    Doncs a mi el darrer àpat d'avió també em va encantar (escolta, saps que a Delta no tenen només opció vegetariana sinó que diverses modalitats? vegetarià asiàtic, vegetarià occidental...).

    El relat pren diversos matissos i ritmes, que exemplifiquen molt bé un viatge, on hi ha moments de tot. Els veïns, que no menciones, no devien ser massa interessants (?).

    Ja ets al Japó! i ara...?

  • sopar japonitzant...[Ofensiu]
    jacobè | 07-11-2005

    avergonyir-te? La gastronomia japonesa és bona fins i tot en els menús aeris!
    Tot molt ordenat...benvingut al país del sol ixent!
    Continuarà...?

  • Comentant el comentari[Ofensiu]
    Berenice | 07-11-2005

    Jo crec que defugim els anomenats "bojos" perquè ens fa una por terrible acabar com ells.
    No han nascut així, cap de les persones amb les que treballo va néixer "diferent".
    És per circumstàncies de la vida que han acabat així, la majoria incapacitats per un jutge, tutelats per un germà petit o una entitat i frustrats per ser incapaços de fer algunes coses que havien fet sempre.. el CLicK que menciono existeix, en realitat, i és tan simple com això..

    En qualsevol moment pot passar una cosa que ens transtorni brutalment i deixar de preocupar-nos pel nostre pes, pel color dels nostres cabells i el menjar baix en calories..

    Dic que és una estona de cel però de fet també és un infern.. és una estona de cel perquè estar allà et permet adonar-te de la sort que tens.. i hi estic coneixent gent molt interessant.. i el que deia, la sinceritat, la brutal sinceritat de la majoria d'ells.. és el que més impacta..

    petonets..

  • De nipons i esperes[Ofensiu]
    filladelvent | 07-11-2005

    Més tranquil·litat, la que dóna l'espera a l'aeroport, una tranquil·litat que contrastarà amb el bullici japonès...

    No saps el respecte que m'arriba a fer que vagin amb la boca tapada... uf! sembla que hi hagi una guerra bacteriològica!

    Esperem que la Jane no s'adormi gaires dies més i et porti a veure la ciutat...

    Passat-'ho bé!

    -Filladelvent-

l´Autor

Foto de perfil de Gica Casamare

Gica Casamare

71 Relats

182 Comentaris

111706 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Nascut en la boira enmig de la il.lusió de la llibertat nacional i la justícia proletària, entre torrades castanyes de tardor.
No gaire esportista tot i guanyar una lliga de futbol sala, sent el suplent més complet de la generació d'or de les monges!
Ara, servent de la RES PUBLICA.

http://casalsprat.blogspot.com