Veus d'ombra al Turó de Dalt

Un relat de: rnbonet

Ens esperen -pensar ara sota la pluja
en dies rosa seria fals-, uns temps que passen
de puntetes minant a poc a poc la vida.
Un temps de paraigües obscurs que crema
les entranyes, envaint-les; uns anys repetitius
com un rosari, com una lletania cadenciosos,
de rima consonant obligatòria. Un camí feixuc
i espaiat de final de jornada. Cremant records
i somnis -dolls de vida-, rossinyols de clams,
essència casolana.

Darrere queden dies clars
de menta i herbassana.

Comentaris

  • Té quelcom que sedueix, [Ofensiu]
    Xantalam | 21-09-2009

    aquest poema; tan pròxim, tan íntim, tan de tots. Expliques les sensacions d'una manera magistral, gairebé les fas palpables.

    Una forta abraçada, Ramon!

  • Ieeepsss !!![Ofensiu]
    Fidel | 16-09-2009

    Eii rnbonet, Ramon sembla que et dius, com anem ?

    Enhorabona per aquest poema !!!. Està clar que el repte havia de ser per tu, per aquest poemàs. M'agrada el títol, ja tota una declaració d'intencions, m¡agrada la concisió dels versos, la claredat colpidora; una cruesa molt ben plantejada. Si a tot plegat li afegim certa pebre i imatges originals i realment bones doncs..., quasi ens aproximem a la perfecció, encara que com bé saps el mot 'perfecte'mai no és vàlid en poesia.

    Jo també hi vaig veure coses tràgiques en aquests turó tenebrós. El que passa però és que jo hi vaig fer un melodrama massa barroc, tu, en canvi, hi has posat la claretat i la senzillesa d'un romànic, i la llum d'un gòtic.

    I felicitats de nou, perquè no acostumo a ser tan...afalagador.

    Salut i poesia !,

    Fidel

  • Bon poema![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 08-09-2009

    Aquest aire nostàlgic dels teus versos m'ha fet pensar en el tema del "tempus fugit" i he pensat en aquells temps que m'han quedat enrere i com han passat de ràpid.
    Torno a la realitat i penso que el present cal assaborir-lo el millor que puguem. I respecte al futur... ja es veurà.
    Rep una abraçada ben forta.

    Mercè

  • Què és la vida[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 08-09-2009

    sinó una repetició constant d'estacions ja viscudes? Però quan podem assaborir-les estimant i essent estimats o gaudint dels petits però enormes plaers que la vida ens ofereix, cada estació del any és ben diferent.
    No sé si era aquest el missatge que volies transmetre peró això és el que m'ha suggerit la lectura d'aquest bellíssim poema.
    Gràcies, rnbonet.

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357165 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!