Vermell és el color de la culpa.

Un relat de: Espiral
No podia apartar els ulls de la línia continua vermella del monitor que tenia davant. Hora de la mort, cinc cinquanta-vuit. Al quiròfan regnava un silenci expectant. La primera infermera omplia papers, la segona netejava els instruments, la tercera cobria el cos inert que ja no es despertaria.
En el meu cap, una llista de condicionals se succeïen irreversiblement. Si no hagués discutit amb la Maria per aquella tonteria el vespre anterior, si no hagués sortit a evadir-me al bar, si no hagués demanat el tercer whisky amb gel, si no m’hagués trobat amb l’Ona, si no hagués portat el vestit verd que em provocava tant, si no li hagués fet aquell petó, si no hagués aparegut llavors la Maria, si no hagués marxat corrents sense temps a donar-li una explicació, si no l’hagués perseguida, si no ens haguéssim cridat, si no li hagués donat un cop sense voler, si no m’hagués fet fora del pis, si no hagués dormit al despatx, si no m’hagués llevat deprimit i fet pols, si no hagués estat tan ofuscat en les meus problemes i hagués prestat atenció a l’operació, hauria tallat correctament el teixit cardíac sense trencar l’aorta, o hauria reaccionat ràpidament davant l'hemorràgia i li hauria salvat la vida. Els esdeveniments havien convergit en una acció com una cadena de fitxes de domino que es tomben una a una fins l’última; el meu error. Els cirurgians han de ser perfectes, un sol error en la seva feina pot tenir un preu massa car, no hi ha segones oportunitats.
Vaig demanar que em deixessin sol. No m’atrevia a mirar ningú a la cara, només el monitor que tenia davant. Li suplicava que m’enviés alguna senyal de pulsació i ell em responia amb aquella línia vermella continua sobre la pantalla negra.
Vermell era el color de la culpa, negre era de cop, el meu món.

Comentaris

  • La culpabilitat[Ofensiu]
    Anaïs | 21-04-2012 | Valoració: 10

    Si li hagués dit... si haguéssim parlat... la culpa ens rosega en aquestes situacions, i no hi ha més consol que el temps i l'oblit de les coses intranscendents.

    Anaïs

  • La culpa i la venjança[Ofensiu]
    Bonhomia | 20-04-2012 | Valoració: 10

    L'eterna abrumació que pot arribar a sentir un cirurgià al treure la vida a una altra persona, és indescriptible. Aquest sentit de culpa, barrejada amb l'ànim de venjança emocional del parentiu de la víctima, poden fer de l'error humà una vida impossible. Si hi hagués altres solucions... però aquest món és injust! És tal com és.


    Sergi

  • Molt bo!![Ofensiu]
    allan lee | 14-04-2012

    No pots deixar de llegir, una paraula empeny l'altra, molt ben escrit, una idea impecable; xapó!! M'ha agradat moltissim. Una abraçada

    a

  • molt intens[Ofensiu]
    melimató | 14-04-2012 | Valoració: 10

    increible el falshback i la manera com encadenes els esdeveniments, comparant-los amb fitxes d'un domino.

  • Colpidor[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 14-04-2012 | Valoració: 10

    Un relat brutal Espiral! Colpidor com pocs. Descriptiu, tan emocionalment com racionalment, ple de detalls, situacions quotidianes que apropen molt l'autor al lector. Empatia literària molt precisa, sentida i plenament captada del sentiment de culpabilitat. Una abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Espiral

Espiral

54 Relats

153 Comentaris

60037 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
...I al capdevall descobrim amb sorpresa
que fet i fet, l'essencial s'amaga
rere el gest repetit sense peresa
rere el somriure que ens infon coratge
i sobretot rere l'amor que es dóna
sense exigir favors ni recompenses.

Miquel Martí i Pol


¿Qué es poesía? dices mientras clavas
en mi pupila tu pupila azul.
¿Qué es poesía? ¿Y tú me lo preguntas?
Poesía... eres tú.

G. A. Bécquer


si voleu descobrir-me una mica més... http://lletresiespirals.blogspot.com.es/