Vellesa i sexe

Un relat de: SANTANDREU3

Un amable lector, Antonio Mora Vergès, em fa un comentari amable de l'últim relat publicat per mi sobre un pretès curs, però semblacom si ho dubtés, que els vells hem perdut fins i tot el record del sexe i em demana que li expliqui amb més detall el que ens passa, en general, als de la nostra clase.

Quan va començar el que va ser conegut com el "destape", sobre els anys 75 ó 76, vaig escriure un sonet satíric que deia així:


A L A I R E

A l'aire fresc, alegres, els teus pits
i el cul, honest, tapat amb una veta
t'amaga, pudorosa, la figueta
un tros de roba que no fa dos dits.

Commociones i alteres els sentits
i realment, fas perdre la xaveta;
Però vigila que tant joc de bragueta
i tant canvi de mascles i de llits

no acabi provocant avorriment.
Et convé recordar com va un mercat:
Quan hi ha molta abundància, malament

perquè tot el que sobra és mal pagat.
A veure, doncs, si tens coneixement
per no tenir un futur massa cardat.

El pas del temps sembla que han fet les meves paraules en cert sentit, bastant profètiques.

No hi ha pas cap dubte que la dona d'avui ha progressat extraordinàriament i en molts aspectes ha superat i tot els homes, que si no s'espabilen ho tindran cada dia més fotut.

La meva opinió, però, és que massa dones s'han pres la llibertat sexual massa al peu de la lletra i en aquest aspecte penso que en el seu avanç general hi han posat un roc al mig del camí i s'han creat un altre roc més gros en forma d'entrebanc en la seva general progressió.

És cert que en els temps de la gerarquia absoluta de l'Església les dones portaven una vida de fàstic, però també és cert que els homes anàvem de bòlit per elles i quan, molt d'amagat podiem tocar una mica de cuixa, ens sentiem reis del mambo.

Tin un parent molt proper dels que avui en diuen metrosexuals i que te molts èxits a les discoteques, que em diu que és més fàcil "lligar" amb les adolescents de l6 i l7 anys que amb les dones de 30.

Aquest canvi d'actitud més despreocupat en les dones més joves, que ja consideren anar-se'n al llit amb un home com una mena de esport i només valoren el mascle per les seves aptituts i rendiments, sembla que contradiu en una part molt important del paper de la dona en un aspecte gens despreciable.

A mi em sembla que aquesta situació ha desmotivat l'home en el seu propòsit natural de formar una família i ha augmentat, per fartura, la nova realitat de l'homosexualitat creixent.

Els vells, és clar que tenim un cos decrèpit que no serveix per cap jóc en aquests terrenys, però la memòria i l'anyorança dels goigs que la dona difícil d'aquells temps ens va donar son valors que ens acompanyaràn fins al final de les nostres vides.

I, com que no hem viscut aquest canvi de valors tan exagerat d'aquest dies, quan veiem de reüll cada dona que passa, la veiem com una deliciosa persona que ens fa recordar els moments d'entre els més felissos de les nostres vides.

En aques aspecte, amic Antonio Mora Vergés, m'atreveixo a a assegurar-te que quan siguis vell com jo, pensaràs en mi amb una mica d'enveja.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer