Vell amic

Un relat de: David Castells
Vaig escollir un mal dia per anar al Mercantic. La pluja va començar a caure tot just quan hi arribava. L'atzar va fer que trobés aixopluc sota el tendal d'una parada especialitzada en objectes electrònics vells. Entre totes aquelles rampoines, un PC portàtil antic em va cridar l'atenció. S'assemblava molt a un que havia tingut feia anys i que no recordava que se n'havia fet.
—Són cinquanta euros. Funciona perfectament —em va dir el venedor mentre l'engegava.
Vaig esperar uns moments mirant la pantalla. Per uns instants, hi vaig veure el meu rostre reflectit com si fos un mirall. Després va aparèixer el logotip de Windows 95.
—Ho veu? —va insistir l'home.
—Però aquí demana usuari. Quin hi poso?
—El seu, per descomptat.
—I la contrasenya?
—Això jo ja no sé, no me la van dir.
Vaig provar de posar el meu nom i la contrasenya que acostumava a utilitzar per aquella època i, sorprenentment, va funcionar! Això volia dir que feia anys havia estat meu.
Un cop dins, vaig explorar les carpetes però totes estaven buides. Malgrat això, vaig decidir adquirir-lo. Quan vaig arribar a casa, el vaig tornar a engegar. Recordava haver escrit molts relats i reflexions en aquell PC, tot just quan em vaig aficionar a l'escriptura. Malauradament tot s'havia perdut. La nostàlgia em va fer obrir l'editor de text i vaig començar a escriure el que primer em va passar pel cap:
“Em portes records, vell amic, d'aquelles nits quan vaig començar a escriure i...”. De sobte, vaig va deixar de teclejar perquè em vaig adonar que, incomprensiblement, l'editor continuava escrivint tot sol:
“... i tu em vas deixar abandonat al traster. Després de dos anys sense fer-me cas, em vas portar a una deixalleria juntament amb un pilot de trastos inútils. Em vas tractar com una simple torradora vella, com una rampoina espatllada. Jo et tenia preparat un futur brillant com a novel·lista. Amb mi haguessis triomfat. Jo t'hagués inspirat els texts més sublims, les històries més al·lucinants, però tu em vas trair i em vas canviar per un Macintosh.

David Castells

Comentaris

  • Aparells humanitzats.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 22-10-2018 | Valoració: 10

    Primer de tot diré que m'encanta anar al Mercantic... la nau dels llibres és màgica, la recomano a tota cuca vivent. En quan al teu relat he de dir-te que chapeaux! Serà veritat o no que ensopeguessis amb el teu antic portatil? Però el que està clar és que la teva imaginació o psique et va fer una bona jugada... Segurament condicionada per la teva nostàlgia, sentimentalisme o en certa manera culpabilitat per haver-te desempallegat del portatil. I és que el teu vell aparell es va humanitzar o més ben dit, un fragment de la teva essència humana va prendre possessió d'ell. Salut, Nil.

l´Autor

David Castells

8 Relats

6 Comentaris

3414 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
DAVID CASTELLS

Biografia: David Torres (Barcelona-Gràcia, 1959) Actualment resideixo entre Sant Cugat del Vallés i Castelló d'Empúries. Informàtic especialitzat en bases de dades i optimització de processos. Vaig començar a escriure fa molts anys però però fins el 2014 no vaig començar a publicar en autoedició amb el pseudònim de David Castells.

Temàtica: Novel·la d'acció, misteri, humor, psicologia per joves i adults, relats de fantasia curts, novel·la de ciència ficció, novel·la negra.

Contacte:
Mail: dvd.castells@gmail.com
Twitter: @dvd_castells

Obres publicades a Amazon:

L'HOME QUE INTUÏA (651 pag): Trilogia d'aventura, misteri i humor basada en tres novel·les anteriors.
L'HOME DE LA CORBATA LLAMPANT (61 pag): Novel·la curta i assaig de política ficció i humor quàntic.
ODDITY (171 pag): Novel·la de ciència ficció per a joves i adults.
SI LA BOSSA SONA (253 pag): Novel·la negra.