Vacunacions massives i el gran negoci de la por

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Existeix una part nombrosa del col.lectiu mèdic i científic que s'oposen frontalment a la "venuda" efectivitat de les vacunes. Inclusiu que segons quines vacunes poden provocar malalties com l'autisme, danys neurològics, i d'altres degeneratives. Sovint apareixen informes i estudis publicats per part d'investigadors de diverses universitats nord-americanes a les revistes especialitzades com The lancet, que contradiuen certes versions "oficials" de l'efectivitat de la vacunació massiva com el darrer que posava en solfa el tema de què la vacunació de la grip evités la mort i complicacions en persones que segons quins científics formen la població de risc (entenguis persones velles). I jo, amb aquestes apreciacions estic totalment d'acord, ja que ho he pogut observar i m'han comentat bastantes persones que s'havien vacunat i havien tingut una grip ferestèga.
Que es mou darrera de les campanyes de vacunacions massives, la salut pública?. Es fan tenint present la vertadera efectivitat i havent-se fet els estudis pertinents? Ho pos molt en dubte, perquè inclusiu per intentar convèncer-nos de la seva necessitat, falsegen la informació i el contingut del missatge (afegint-hi un contingut de por que deixarà constància en la nostra ment i sentiments, que és el que interessa) com és en el cas de la "vacuna contra el càncer de coll d'úter", que així l'han denominada en un principi (no existeixen vacunes contra cap càncer i inclusiu el propi laboratori Merk ha constatat que la seva eficàcia curativa és nul·la) i després han rectificat anomenant-la "vacuna contra el virus del papil·loma humà". Explicaré més endavant el perquè del canvi de denominació.
El concepte de vacuna és preventiu, però cada organisme té un estat general de salut diferent i per tant les reaccions d'una vacuna en una persona a una altra, debut a diferents factors: Edat, constitució genètica, sistema immunològic normal o deprimit (baix en defenses), poden ser totalment distintes i no controlables; i per tant no es pot garantir els efectes secundaris (col·lateral) no siguin inclusiu molt nocius en segons quina part de la plobació vacunada.
El concepte de prevenció no és el més estès en la medicina oficial, ni tampoc és la política més evident del nostre sistema sanitari. No fa estona vaig escriure que els metges xinesos (medicina tradicional xinesa amb 3000 anys d'existència), deixaven de cobrar quan les persones de les que havien de tenir cura, es posaven malaltes. Es considerava que no havien fet bé la seva funció de prevenció. Únicament cobraven quan aquestes persones es trobaven sanes. Tenien molts factors per aquesta prevenció: Alimentació, exercici, descans, etc, perquè les persones que guarien es trobessin en l'estat natural: saludable.
Quan la salut s'ha convertit en un gran negoci, ja podeu pensar que la manera d'entendre-la ha canviat. En poques paraules si ens trobéssim sans, debut a una manera d'entendre veritablement la nostra salut, deixariem de consumir tants de medicaments. Interessa això a les multinacionals del sector del medicament i tot el seu entorn?. Quants milions d'euros mou la venda dels mateixos en el món i a quins comptes corrents arriben a parar aquestes sucoses quantitats de doblers?. Per contestar a aquestes preguntes no falta haver estudiat a la Sorbona, les respostes les dicta el sentit comú, que es troba totalment oposat als missatges de por que ens venen pels mitjans de comunicació (controlats pel gran capital financer on s'hi troben les "bigfarms"), amb connivència amb les autoritats sanitàries dels governs d'infinitat de països, menys quan el dany fet ja vessa com ara que el Fiscal General de l'Estat de Nova York ha demandat al laboratori Merck Sharp & Dome per ocultar els riscos del fàrmac Vioxx i els hi demana compensacions milloraries per tots els milions de dòlars que els ciutadans gastaren equivocadament; afegint que molts metges si ho haguessin sabut (els efectes secundaris amagats) mai l'haguessin receptat sense tenir tota la informació. Aquesta multinacional té desenes de mil de demandes per tot el món d'ex pacients afectats.
Cal fer una pregunta al ministre de sanitat i consum Sr. Bernat Soria i al President del govern de l'estat espanyol Sr.Rodriguez Zapatero:Vacunarien a la seva o seves filles, contra "virus del papil·loma humà"?, tenint en compte que:
"1.- Les dades de l'eficàcia i seguretat de la vacuna son molt escassos.
2.- Que l'eficàcia i seguretat a llarg termini de la vacuna necessita valorar-se en una població més nombrosa"
3.- No es justifica la urgència per vacunar
4.- Els tipus d'alt risc del VPH (16 i 18) quasi no es donen a Espanya.
5.- La immensa majoria de dones que resulten infectades pels virus d'alt risc del VPH, no desenvolupen càncer de cèrvix
6.- Res justifica l'alarma social creada entre pares de nines en edat escolar que coneixen la perillositat de certes vacunes.
I ara la informació per si no la tenen, si es vacunen totes les nines compreses entre 11 i 14 - emprant el padró provisional del 2006- Atès que de la vacuna(nom Gardasil fabricada pel laboratori Merk) se'n fa pagar 312 € per les 3 dosis, per tant s'embossarien 245 milions d' € traduint en pessetes: 40.000 milions "(*), i per afegir la guinda, és parla d'una possible efectivitat pels ceps esmentats (16 i 18) d'aquest virus de 5 anys, si és així per aquest únic producte tenen garantida la mateixa quantitat, cada quinquenni. L'antiga ministra de sanitat Elena Salgado, no era massa partidària de la urgència en vacunar i afirmà que "l'efectivitat real" únicament es podria conèixer d'aquí a 35 anys.
Si voleu ampliar informació sobre tot el que he escrit,ho podeu fer a la revista Discovery Salud (DS) n. 99 que correspon al més de novembre o consultar-la no aquest més sinó el següent a la seva pàgina web.
Em sembla que per reflexionar el cap de setmana ja n'és suficient.
Fins la propera.

Josep Bonnín

(*) traducció feta de l'article de DS-n.99)

Comentaris

  • És un bon comentari[Ofensiu]
    ANEROL | 09-11-2007 | Valoració: 10

    en relació a un teme molt seriós. Crec què és necessari certes vacunes preventives, però taambé és cert què hi ha un gran negoci i molta especulació amb els medicaments, amb la salut. I les empreses farmacèutiques es duen la "palma"

  • Compte![Ofensiu]

    Benvolgut Bonnín: no seré jo qui posi en qüestió les actituds mafioses i enganyadores de molts laboratoris farmacèutics que amb el seu desmesurat afany de lucre posen en circulació suposats medicaments meravellosos que després acaben resultant generadors de més complicacions que beneficis. I, certament, en el món dels tractaments i vacunes antivíriques hi ha molta cosa d'aquestes.
    Ara bé, que l'arbre no ens amagui el bosc. No generalitzem a partir de casos individuals. L'eficàcia de les vacunes, mal que pesi a alguns defensors d'una determinada medicina mal anomenada natural , està més que provada. La vacunació forma part de la medicina preventiva, i gràcies a ella han desaparegut malalties com la poliomielitis, el xarrampió, la diftèria, per citar-ne només algunes. Que malalties que semblaven erradicades reapareguin no és culpa de les vacunes sinó del virus, que té capacitat de mutar.
    Que la grip (i parlo de la grip i no dels refredats més o menys forts) augmenta el risc de pneumònies en poblacions amb immunodepressió (baixos de defenses) està suficientment provat. I que la vacunació contra la grip ajuda a evitar aquesta complicació, també. Que hi hagi reaccions adverses, o que de vegades no tingui efecte, no treu que en una proporció molt elevada de casos sigui útil.
    En el cas del virus del papil.loma humà, fa més de 30 anys que es sap que està relacionat amb el càncer de coll de matriu, i que se'n busca una vacuna. Si l'han trobada o no, si el resultat dels estudis no justifica que s'hagi fet la seva comercialització de la manera i preu en que s'ha fet, ja és un tema en el que no puc entrar-hi. Probablement estic d'acord amb tu en una cosa: mai no s'hauria de comercialitzar o publicitar com a vacuna "contra el càncer uterí". Perquè no ho és. I aquí tornem al principi, un principi que, de totes maneres no qüestiona la utilitat de la major part de les vacunes: la finalitat de les empreses farmacèutiques no és curar sinó guanyar diners. Per aquest motiu calen mecanismes de control sobre la investigació, però sobre tot, sobre la bondat dels resultats d'aquestes investigacions i cal que institucions com l'OMS/WHO s'impliquin en el tema.
    El llibre de John Le Carré, el Jardiner Constant, explicita les formes de treball absolutament carents d'ètica de moltes companyies farmacèutiques.
    En fi, penso que potser m'he allargat massa. M'encanta el debat i espero que no et sàpiga greu el meu comentari fet des de la discrepància, sempre amistosa, d'un professional de les ciències de la salut.

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

539572 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!