Underworlds shakespearianes

Un relat de: Bhugh

Arribat en aquell lloc on l'herba molla escup sentors de nan i de gitana pàl·lida he vist un casalot i hi he entrat. No m'ha aclaparat el seu disseny postmodern ni els quadres impressionistes que penjaven de les parets. He flairat l'ensopida olor de botifarra amb seques i m'he esmunyit cap a la cuina on, elegantment arrenglerades en una taula, he trobat tres mecanògrafes que escrivien amb mal humor evident en una antiga "Underworld". Els he demanat què carall podien estar escrivint, embolcallades per aquell tuf atordidor de carn de porc i mongetes. A l'uníson se m'han quedat guaitant i han tret els fulls de la màquina. La de mirada més mòrbida __ ulls esmorteïts amb llepades de gris marengo__ ha estat la primera de contestar. M'ha dit que un polític de la capital les té llogades els caps de setmana per fer-li panegírics que reforcin la seva malmesa imatge davant de l'empresariat del país. Diumenge a la nit, un cop enllestida la feina, totes tres tenen l'obligació d'anar als barris benestants de les ciutats més importants i escampar l'obra feta. La del traje-jaqueta gris l'ha feta callar bruscament i m'ha dit que tot era mentida i que, de fet, són esclaves d'un poeta famós al qual, a canvi de favors sexuals exquisits, escriuen els versos amb què després ell s'enriqueix. Després de dir això s'ha aixecat, se n'ha anat a la nevera i d'una cassola n'ha tret l'espatlla d'un conill, blanquinosa, untada de salsa quallada, que ha anat rostant mentre la que fins aleshores havia estat callada, la de la brusa verda, una jove espitregada de joiós mamellam, m'ha ensenyat el seu full. L'he llegit i no he entès res. Hi he endevinat, cert, estranys jocs de paraules en llengües estrangeres, belles al·literacions, fins i tot alguna rima escadussera. Me l'he temuda. ¿I si aquestes tres belles mecanògrafes eren una rara reencarnació de les tres bruixes que van començar a teixir els maldecaps de Macbeth i en els seus críptics gargots m'hi havien escrit tèrboles amenaces ensucrades amb agradables mots? He fugit, i l'herba ja no feia olor de nan ni de gitana pàl·lida i el mes de setembre tremolava entre la fullaraca del bosc i els reigs bords.









Comentaris

  • Llicència literària...[Ofensiu]
    deòmises | 25-01-2010

    Bon relat, certament. Breu i amb una idea ben clara que no distreu al lector. També m'ha agradat el rebateig de les mítiques màquines d'escriure Underwood. Amb "Underwolds" a les mans d'aquestes tres criatures el relat és encara més esgarrifós.


    d.

  • Original....[Ofensiu]
    JoanaCarner | 25-01-2010 | Valoració: 10

    Original, misteriosa i deliciosa narració.

  • Bhugh[Ofensiu]
    T. Cargol | 25-01-2010

    M'agradat aquesta visió com si es tractés d'un somni que has fet, (surreal, onírica,...), amb un poeta que viu del treball literari de els tres escriptores,...

l´Autor

Bhugh

9 Relats

20 Comentaris

9252 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Prosista ponentí, postbarroc