Una sintesi sobre RENUNCIAR

Un relat de: Joan G. Pons
Renunciar és una decisió més o menys conscient.

Renunciar, a nivell quotidià, és a vegades, abandonar precipitadament quelcom que tenim entre-mans, o un oferiment acceptat, o una relació assumida lliurement... I, a vegades, som víctimes (pèrdua) d'aquesta precipitació.

Algunes renuncies:

- Per auto-debilitat. El compromís acceptat és massa fort, exigeix massa. O les forces humanes, salut, temps... m'obliguen a renunciar.
- Per auto-comoditat. Interessant reflexionar-hi.
- Per manca de coneixement. No era el que jo pensava. No tinc marge de maniobra...
- Altres motius de Renuncies...

Cal tenir present el lligam relacionat amb el grup, societat, i el que implica renunciar.

Comentaris

  • Renunciar conscientment[Ofensiu]
    nadàlia | 10-04-2013 | Valoració: 9

    Toques, apuntes un tema que sempre ens toca. Avui en dia sembla que ens exigim ésser super-conscients, la consciència holística diuen. M'agradaria aprofundir en la consciència de la inconsciència que és la vertadera condició humana, "tempus fugit"
    i no podem ni fora bo controlar-ho tot, saber de tot o anar de persones sàvies en aquest nostre món occidental tan gras de moltes coses i tan escadusser i esquifit en la consciència d'altres. Som límitats i conèixer els propis límits és per a mi un apunt de saviesa i de renuncia acceptada. RENUNCIAR és de fet el que haurem de fer d'ara endavant , però sort que si podem i volem només haurem de renunciar a les coses materials...en seguim parlant... una abraçada d'un nou lector.

  • Hola Joan,[Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 22-02-2013


    Com sempre, toques un tema interessant i com ens tens acostumats, de fer pensar.

    Tal com dius, renunciar pot ser provocat per molts motius, no sempre és "per tirar la tovallola". Tal com dius, pot ser per comoditat i no voler-se esforçar, per falta de ganes, falta d'il·lusió per acabar alguna cosa, i moltes més - de fet, amb altres paraules he anat a dir més o menys el que reflecteixes en el teu relat.

    Per tot el que he anat llegint escrit per tu, no et veig una persona de les abandonen de seguida quelcom que portis entre mans, crec que ets del que s'ho pensen dues vegades abans de deixar una cosa a mitges, tot i que, crec que una de les pitjors coses, és l'impuls precipitat que ens pot portar a prendre una decisió poc encertada i segons per qui, son les més difícils de voler rectificar!

    Estic contenta de tornar-te a trobar per aquí, feia temps que no et deixaves veure gaire.

    Gemma

  • resposta [Ofensiu]
    Joan G. Pons | 18-02-2013

    El follet, molt estimat, va cercant i saltant pel bosc. Ja té ganes de posar cullerada.
    Actuar de forma conscient en totes les ofertes de viure... una línia molt productiva, en la meva opinió.

  • Vos dir que...[Ofensiu]
    Annalls | 17-02-2013

    ...ens ho hauriem de pensar un xic més, abans de renunciar al que sigui? Depèn de l'impulsivitat que tingui la persona, segons qui li don masses voltes i tot.
    I més o menys conscient? Caram ha de ser conscient, si no malament.
    Per cert on son els follets?
    Anna