Una lluita de JOAN SALVAT-PAPASSEIT

Un relat de: Bonhomia
Una lluita de JOAN SALVAT-PAPASSEIT

Si llegiu CANTO LA LLUITA, de JOAN SALVAT-PAPASSEIT, que és el primer poema que apareix al seu llibre L’IRRADIADOR DEL PORT I LES GAVINES, podreu observar que el corser està calent, que la crinera és el penis, que la referència a l’adolescència és el seu natural desig sexual obvi i tan reprimit, que és completament ateu, que el bestiari són les dones, que el cant és l’acte sexual, que maridar és escórre’s dins la vagina, i que el filisteu és qui priva tot això, o sigui el repressor.
Jo, fins ara, no havia tingut interès per aquest autor, però em fan llegir aquest seu llibre a l’assignatura de Literatura Catalana del s.XX I a primer curs de Llengua i Literatura Catalanes a la universitat, i hi tinc interès. Me l’he llegit tot i tinc interès en llegir totes les seves altres obres, un desig que se’m pot escapar perquè el ritme d’estudi, a la universitat, va ben de valent.


Sergi Elias
26/11/2016

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515109 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.